CONCERTUL CORALEI PREOȚILOR din ARHIEPISCOPIA ARAD

whatsapp image 2023 04 07 at 08.52.45
Distribuie:

Înființată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului părinte dr. Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Corala preoților Arhiepiscopiei Aradului „Cântări ale Triodului”, dirijată de pr. lect. univ. dr. Tiberiu Ardelean, se află deja la a XI-a ediție, desfășurându-se anual, din anul 2010, cu excepția perioadei pandemice.

Continuând o veche tradiție a cântării corale sacerdotale,

această corală, prin tradiționalele concerte de Paști și de Crăciun, susținute în cele două catedrale ortodoxe ale Aradului, constituie, prin glasurile preoților din cele patru  protopopiate ale eparhiei arădene, „mesaje mântuitoare” ale celor două mari sărbători ale creștinătății, arătând, precum sublinia pr. dr. Tiberiu Ardelean, „dragostea părinților pentru cântarea bisericească, dar și forța unității de grup a coriștilor dimpreună cu dirijorul lor, în jurul ierarhilor arădeni”. Este important să precizăm că acest Concert se desfășoară în anul 2023, declarat de Sfântul Sinod al BOR, ca fiind anul dedicat „imnelor liturgice și cântăreților bisericești”.

whatsapp image 2023 04 07 at 08.52.32

Concertul de aseară a Coralei  preoților, prezentat cu distincție de protos. lect. univ. dr. Nicolae Tang,

s-a dovedit a fi „un pelerinaj duhovnicesc în prag de Florii, de la Ușile pocăinței deschizătoare perioadei Triodului, trecând prin Cămara sufletului, până la Cruce și Moarte spre Înviere.”    

Cu acest prilej, Arhiepiscopul Aradului, dr. TIMOTEI SEVICIU a rostit un emoționant „Cuvânt de învățătură”, iar Episcopul românilor din Serbia a transmis un mesaj de ÎMPREUNĂ pentru slujirea lui Dumnezeu.

A fost o seară mitică, cu profundă încărcătură duhovnicească, care a reunit glasurile singulare ale preoților într-un cor copleșitor, izbutind să creeze un REGAL DUHOVNICESC întru întâmpinarea marelui praznic al Paștelui.

Categorie: Cultură
Etichete: cântare bisericească, cântări corale sacerdotale, Corala preoților Arhiepiscopiei Aradului „Cântări ale Triodului”, dr. Timotei - Arhiepiscopul Aradului, pr. dr. Tiberiu Ardelean
Distribuie:
Articolul anterior
ATENȚIE, ȘOFERI! Sens unic pe alte două străzi din Micălaca
Articolul următor
SUPERFICIALITATE ÎN PROFESURA DIDACTICĂ UNIVERSITARĂ ȘI NU NUMAI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…
cod portocaliu bilcea

ATENȚIE: Cod portocaliu de proști!

E greu să-mi respect regula „nu băga în seamă un prost dacă nu vrei să-i ridici cota”… dar ți-e de-a dreptul imposibil, mai ales când prostul însuși se postează în…