Cum și-au petrecut 8 MARTIE niște țigani: s-au bătut între ei din nimic, i-au luat mascații și i-au băgat în dube din nimic, iar până la Poliție s-au împăcat. Tot din NIMIC

tigani2
Distribuie:

 

Știu că-i un titlu lung… da` așa și merită: 8 martie a fost anul ăsta o zi lungă!

Una dintre lungimile zilei de 8 martie, 2018, a fost bătaia unui grup de țigani (că altfel nu le poți zice!) care, în Piața Catedralei au început o – absolut firească, până la pleonasm – bătaie. Între ei – cum se bat țiganii de când e lumea-lume: între ei. Din nimic – adică genul ăla de conflict pornit de la o palmă din greșeală aplicată cu spatele unui puradel îmbrăcat „frumos”, piranda sărit pe magraon s-o apere de dușmanii inventați pe loc, moment urmat de etapa lungă cât un 8 martie în care toată lumea se bate cu toată lumea și nimeni nu mai știe cine o-nceput și de ce, el cu care ține… deci din nimic.
Niște mascați, trecând pe-acolo în 3 dube oarecum festive, pentru că li s-o pus șefilor lor pata să împartă lalele doamnelor și domnișoarelor de 8 martie, desigur, numa` ce au sesizat că mai mulți țigani se bat între ei și cu cine s-o mai nimeri pe-acolo. Din nou, absolut firesc și perfect consecutiv, au uitat de pata care li s-a pus de către șefi, au lăsat toate lalelele unei băbuțe care nu-nțelegea nimic din ce se-ntâmplă (ca toată lumea, de altfel),  i-au luat pe țigani pe sus… care pe care a apucat (unii poate că numa`ce trecuseră pe-acolo în drum spre cumpărat morcovi de 8 martie) și i-au înghesuit în cele trei dube din dotare pentru a-i duce, logic, la Poliție.
Numai că până să ajungă la Poliție (deci doo străzi, șefu!…), pe dube, țiganii împreună cu ăia cu morcovii au negociat. S-au privit atent-atent unul pe altul… și-au dat seama că nici nu se cunosc, decât maxim din vedere, s-au vorbit pe scurt și, absolut pleonastic, desigur, s-au împăcat! Mai ales că era 8 martie și erau și femei, atât în dube, cât și la Poliție.
Când mascații i-au dat jos într-o tentativă timidă (și, clar, sortită eșecului) pe cei douăș`câțiva de foști scandalagii în exercițiu sau bătăuși din întâmplare, s-au trezit cu ditamai grupul de oameni pașnici care nici nu se cunosc „și nici măcar n-am fost noi, șefu! – alții s-o bătut!” Pentru ce dreaq să-i duci pe niște țigani sus, la birouri, sau jos în cușca cu lei, că ei până or ajuns la Poliție s-or transformat în căpreoare, șefu… zici că era o adunătură de hipioți veniți cu sorcova de 8 martie în fața Poliției, nu niște bătăuși ocazionali din nimic! Deci, pentru NIMIC, normal: nu i-ai mai dus sus și nici nu i-au băgat jos, să se facă de râs reciproc.

…și acesta nu va fost decât un lung episod din lunga epică lui 8 martie din nimic.

tigani1

Notă: Cele două fotografii ni le-a efectuat un coleg cu telefonul din nimic. Trecea pe-acolo să-și cumpere pătrunjel de 8 martie… și norocul lui că nu i-o trebuit morcovi, că altfel îl luau și pe el cu duba și-l duceau la Poliție pentru nimic. Logic – i-o fost frică să facă mai multe și mai deaproape… și-i mai bine așa decât să iasă alt scandal din nimic.

Categorie: Pamflete
Etichete: mascati, nimic, piata catedralei, politie, tigani
Distribuie:
Articolul anterior
Mentorul „creatorilor de roboți”, profesoara Ileana Selejan de la Colegiul Național „Moise Nicoară” a primit diploma „Arădeni cu care ne mândrim”
Articolul următor
Șase ani de colectare selectivă a deșeurilor în Arad cu SC POLARIS M HOLDING SRL

1 comentariu. Leave new

  • Pff, nimic asevarat! Povestea ii alta…ceea ce ati scris aici ii tot neadevărat. De fapt, bătăile au fost cu cuțite și ciocane , poliția a intervenit cu spray și nu au trecut Mascații din întâmplare cu flori..ce prostii tot Spuneti oameni buni

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie