DENUNȚUL LUI IUDA. Cum arată el, care e locul lui în lumea justiției, în istoria relațiilor interumane și a olimpiadelor școlare [FACSIMIL și TEXT]

dragan2
Distribuie:

 

Probabil că vă amintiți infamul subiect dat olimpicilor la „Română”, din clasa a XII, la începutul acestui an – „Imaginează-ți că te numești Luca Străjescu și ești personajul care colectează cotele țăranilor pentru stat din fragmentul extras din romanul Moromeții de Marin Preda. Redactează un referat (raport scris) adresat conducerii de partid, prin care să denunți calitatea de element dușmănos a lui Ilie Moromete, pe care ai constatat-o când ai fost să colectezi de la el cota”.
Nu știm – nici nu s-a mai mediatizat – cine a luat premiul I și coronița la nivel național… marele premiu al juriului format din conducerea DNA și Ambasada SUA a fost adjudecat ex-aequo de o elevă din Galați, care a compus un fel de imn dedicat (anti)corupției din care spicuim:
(România)„Ea e coruptă, dar continuă să fie frumoasă,/ Politica e la pământ, dar vrea să pară glorioasă”. „Corupţia vine, corupţia pleacă,/ Corupţia leagă, şi tot ea dezleagă./ Trăim într-o ţară coruptă de ani buni,/ Ne dorim să auzim adevărul, nu minciuni” „Am vrut să evit, dar e inevitabil, / N-am putut, căci timpul e contabil. / Şi e corupt şi el, doar trăim în România, / Oh, de s-ar vedea doar armonia!”.

Ei bine, mai aproape de noi și de problemele noastre locale, de stilul literar și tipul de scriitură care ne caracterizează (mult mai mult decât suntem dispuși să credem) avem denunțul pe care l-a prestat Cristian Drăgan, fostul administrator al județului condus de fostul președinte al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu – cunoscut în folclorul urban recent drept „DENUNȚUL LUI IUDA”.

Cum până acum presa nu l-a dat publicității (deși îl avea :P), socotim util și important să contribuim măcar la patrimoniul literar, lingvistic și juridic al acestei patrii, oferind cercetătorilor interesați sau simplilor lectori cu veleități de comentatori ai evenimentelor publice textul cu care începe dosarul  care l-a făcut pe Nicu Ioțcu vedeta incontestabilă a DNA regional – o prefață cu care, la Olimpiada de Română, sigur se făcea de râs și lua un „stai jos, 4!” – dar care, juridic vorbind, și-a atins scopul… cel puțin până acum.

Denunțul care l-a „retras” pe Nicolae Ioțcu din CJA și din politică și pe Cristian Drăgan din literatură și afaceri

„Către DNA Timișoara

Subsemnatul Drăgan Cristian fiul lui Ioan și al Viorica, născut la data de 27.08.1971 loc. Arad jud. Arad, cu domiciliul / reședință (…) jud. Arad, posesor al CI AR (…)

Prin prezentul formulez denunț privind fapte de corupție săvârșite de Președintele CJ Arad Ioțcu Nicolae precum și alți funcționari din cadrul aceleași instituții după cum urmează:

Din iunie 2012 am calitatea de administrator public al județului Arad, fiind numit de către Președintele Ioțcu Nicolae în urma unui concurs organizat în acest scop.

 În urmă cu circa o lună de zile dl președinte Ioțcu Nicolae cu ocazia unei discuții purtate cu acesta și-a manifestat nemulțumirea față de reprezentanți unei societăți comerciale – SC Medicare Technics SA Bucuresti și față de directorul tehnic Nedelciu Adrian în contextul derulării unui contract în anul 2014 între această societate și CJ Arad care avea ca obiect furnizarea de echipamente medicale către CJ Arad pt. Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad precizându-mi că de pe urma derulării acestui contract la ele nu a ajuns nici o sumă de bani . Președintele CJ Arad în suspiciona pe dl Nedelciu Adrian că ar fi primit sume de bani de la SC Medicare Technics SA ca urmare derulării acestui contract ca mită din care nu a dat nimic mai departe.

Valoarea contractului a fost de circa 1 mil E, iar această sa plătit la SC Medicare de către CJ Arad după ce acesta a încheiat un contract de leasing.

Această nemulțumire a președintelui să exprimat având în vedere faptul că la acel moment CJ Arad era într-o nouă procedură de atribuire a două contracte de achiziții publice unul având obiect furnizarea de mobilier pt dotarea Spitalului Județean și al doilea de furnizare instalare punere în funcțiune ambulatoriu din Structura Spitalului Județean.

Aceste două proceduri sunt finanțate din fonduri europene prin POR 2007-2013.

În cadrul procedurii derulate la nivelul CJ Arad pt. Atribuirea acestor contracte până în prezent SC Medicare Technics SA a depus ofertă pt furnizare mobilier.

Pentru celălalt contract termenul de depunere este în data de 9.06.2015 dată la care reprezentantul acestei societăți Alin Pătrașcu urmează să vină la Arad.

După discuția care am avuto cu dl Ioțcu, m-am întâlnit cu Alin Pătrașcu atât în București, cât și în Arad când am discutat de contractele care urmau fi atribuite de către CJ Arad la care am făcut referire mai sus.

Acesta și-a manifestat dorința de a anula procedura organizată pt dotarea cu echipament medical SJ întrucât documentația de atribuire (caiet sarcici) permitea unui număr mare de ofertanți pt câștiogarea acestui contract și ar fi dorit întocmirea unei noi documentații de atribuire mai restrictive care să se muleze pe caracteristicile tehnice și economice ale produselor oferite de către ei , acest lucru nu s-a întâmplat.

I-am comunicat dl președintelui și nici el nu a fost de acord să anulăm această procedură.

În acest context am primit în seara zilei de 4.06.2015 un SMS de la Pătrașcu Alin care mi-a comunicat că în cursul zilei de 8.06.2015 va fi prezent în Arad cu ocazia deshideri ofertei pt furnizare echipamente medicale.

Având în vedere valoarea mare a contractului care se ridică la circa 2 mil E și interesul lui Pătrașcu Alin în atribuirea acestui contract, am convingerea că acesta mă va aborda pt a discuta aspecte concrete prin care să poată câștiga contractul.

 În situația în care îmi va cere mie să mă implic personal în susținerea intereselor sale, ori să îi transmit președintelui Ioțcu mesaje din parte sa voi încerca să obțin cât mai multe detalii din cadrul acelei discuții, atât cu privire la modalitățile prin care încearcă să obțină atribuirea viitorului contract, cât și cu privire la eventualele înțelegeri frauduloase prin care a obținut contractul precedent și a eventualelor foloase remise direct sau prin intermediar dl Ioțcu iar acele ce sar putea remite.

Data 5.06.2015   / semnătura”

„Prea perfect ca să nu fie dictat” – este părerea specialiștilor în „literatura dreptului”, consultați cu acest prilej.

Categorie: Investigații
Etichete: Consiliul Judetean Arad, Cristian Dragan, denunț, DNA Timișoara, mita, Nicolae Iotcu
Distribuie:
Articolul anterior
Vino la Târgul Primăverii! Vezi OFERTA și PROGRAMUL de vizitare
Articolul următor
Adrian Todor (PSD): Administrația Falcă are o singură grijă: cum să-și hrănească clientela din bani publici
Bagă un „16”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

5c05a29c bef0 4834 9ed0 1aaddb99749d

[ACTUALIZARE 2] Garda de Mediu a identificat sursa mirosului pestinențial. Pentru remedierea situației au fost impuse măsuri cu caracter URGENT, iar pentru nerespectarea prevederilor Autorizației de mediu va fi aplicată o sancțiune între 50.000 și 100.000 lei

  [ACTUALIZARE 2] (0ra 18.00) MINISTERUL AFACERILOR INTERNE INSTITUŢIA PREFECTULUI – JUDEŢUL ARAD Cancelarie Prefect Garda de Mediu a identificat sursa mirosului pestinențial și a impus măsuri de remediere Ca…
contrabanda tigari

[ACTUALIZARE 4] Soluție DEFINITIVĂ pronunțată de Curtea de Apel Timișoara în cazul „celor 21 de contrabandiști de țigări” cu care DIICOT Arad „aburește justiția” de 4 ani încoace. ACHITĂRI, pedepse cu suspendare și bani dați înapoi inculpaților!

Sentințele, destul de „blânde”, chiar dacă nu sunt definitive, răspund la probabil cea mai importantă întrebare pentru „omul de rând”: MERITĂ SĂ TE BAGI ÎNTR-O COMBINAȚIE CU ȚIGĂRI? Citite în…