„Doctor” Cionca ne spune că CT-urile și RMN-urile pe care le-a cumpărat ne scapă de „bolile infecțioase și infecțiile dobândite în spitale”

doctor cionca
Distribuie:

E dureros să vezi cum ți se livrează abureli și nimeni nu le taxează. De această dată, un proiect bun pentru sistemul de sănătate a fost deturnat de COVID și implementat astfel încât să nu mai rămână nimic din scopul inițial. Dar după cum ne crede pe toți proști, scrie mult, amestecă lucrurile astfel încât să nu se mai înțeleagă mare lucru, Iustin Cionca rămâne constant în a se lăuda cu „aparatele” achiziționate pentru Spitalul Județean. Totuși, să ne explice mai clar cum pot aparatele CT și RMN să „prevină și să supravegheze bolile infecțioase și infecțiile dobândite în spitale”… mai ales infecțiile dobândite în Spitalul Județean. Dacă tot are relații bune cu partenerii maghiari, să-i întrebe numărul de pacienți care au ajuns în spitalele de la ei, după ce au fost externați din Spitalul Județean Arad și halul în care au ajuns din cauza unor infecții nosocomiale dobândite în SCJUA. Pentru a fi corect informați, rețineți, aparatele CT și RMN nu au nicio legătură cu „ prevenirea și supravegherea bolilor infecțioase și a infecțiilor dobândite în spitale”.


Citește și:


[COMUNICAT DE PRESĂ]

Final de proiect derulat în parteneriat de Consiliul Județean Arad și Centrul de îngrijire a sănătății din județul Csongrád-Csanád Hódmezővásárhely-Makó. Este vorba despre proiectul „StopGerms – Prevenirea și supravegherea comună a bolilor infecțioase și a infecțiilor dobândite în spitale în Arad, Makó și Hódmezővásárhely”, derulat în cadrul programului Programului INTERREG VA România – Ungaria 2014-2020. Proiectul a început în anul 2019, valoare totală fiind de trei milioane de euro, din care Județul Arad a primit 1.550.000 euro, iar partenerii maghiari 1.449.996,95 euro.

„În acest proiect am avut cu toții un obiectiv comun: creșterea calității actului medical în ceea ce privește prevenirea și supravegherea bolilor infecțioase și a infecțiilor dobândite în spitale. A fost un proiect extrem de bine-venit atât pentru județul nostru, cât și pentru partenerii maghiari, un proiect prin care Consiliul Județean Arad a făcut investiții semnificative în echipamente medicale destinate Secției de Boli Infecțioase Adulți din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.


doctor cionca5


Implementarea proiectului a coincis cu perioada Pandemiei COVID-19, astfel încât a existat posibilitatea de a modifica planurile inițiale și de a achiziționa echipamente medicale necesare pentru tratarea și diagnosticul pacienților afectați de virusul SARS-CoV-2.

„În continuarea eforturilor noastre de a îmbunătăți serviciile de sănătate, în cadrul proiectului am achiziționat un Computer Tomograf în care funcționează într-un modul-container și care va deservi în mod direct Secția de Boli Infecțioase Adulți din cadrul Spitalului din Grădiște.

Acest pas reprezintă o investiție în tehnologia medicală modernă, având ca scop creșterea accesibilității pacienților la investigații de înaltă performanță. Sănătatea arădenilor și a comunității noastre reprezintă prioritatea noastră absolută în acest mandat. Prin intermediul proiectului „StopGerms” și a altor inițiative pe care le dezvoltăm, ne-am angajat să asigurăm un act medical de calitate, să reducem inegalitățile în furnizarea serviciilor medicale și să promovăm incluziunea socială”, a completat Iustin Cionca.


În cadrul proiectului, Centrul de îngrijire a sănătății Hódmezővásárhely-Makó a renovat complet primul etaj al clădirii centrale a spitalului Makó, s-au amenajat camere moderne pentru pacienți, cu băi individuale și s-a implementat un sistem modern de ventilație răcire-încălzire. S-au achiziționat echipamente medicale, mobilier spitalicesc și echipamente de curățare și sterilizare pentru secțiile Centrului.


„Vă mulțumim că ați fost partenerii noștri în acest demers către o comunitate mai sănătoasă și mai solidară. Împreună, putem construi un viitor în care sănătatea fiecărui locuitor al județelor noastre să fie protejată și promovată”, a fost mesajul transmis de Iustin Cionca, la finalul proiectului.

Datorită echipamentelor radiologice cumpărate de Consiliul Județean Arad din fonduri europene pentru spital, de trei ori mai mulți pacienți arădeni au beneficiat de investigații radiologice. Asta înseamnă și o creștere a sumelor încasate de spital de la Casa de Asigurări de Sănătate, dar mai important decât banii sunt miile de pacienți care au beneficiat de investigații medicale.

Consiliul Județean Arad a cumpărat patru aparate CT și un RMN, dar și mai multe aparate fixe și mobile de radiologie, în utimii cinci ani.


Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad a declarat că și proiectul strategic pe următorul ciclu de finanțare europeană pe Programul Interreg România-Ungaria este tot pentru spital, respectiv modernizarea blocului operator.

„Asta se adaugă proiectelor deja realizate, celor trei spitale pe care le-am construit și celor pe care le
proiectăm. Muncim ca arădenii să se trateze cât mai bine aproape de casă și nu în alte județe” a declarat Iustin Cionca.

,,Le mulțumesc colegilor din spital, în special cadrelor medicale din Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală pentru eforturile susținute, depuse în toată aceasta perioadă, întrucât nu este ușor să crești numărul de aparate și implicit volumul de muncă cu personal mai puțin”, a declarat managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Florina Ionescu.

 

Biroul de presă al CJA


 

Categorie: Politice
Etichete: boli infecțioase, Centrul de îngrijire a sănătății din județul Csongrád-Csanád Hódmezővásárhely-Makó, Consiliul Judetean Arad, Florina Ionescu, infecții dobândite în spitale, Iustin Cionca
Distribuie:
Articolul anterior
Simona Halep va fi audiată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Elveția
Articolul următor
Interviu cu artista Lucia Moțoc – despre artă, consum și vulnerabilitate

2 comentarii. Leave new

  • avatar of bluesbreakers
    bluesbreakers
    13 decembrie 2023 6:07

    Este medicina moderna care e plină de non-sensuri.Exemplu în afișele A4 de la începutul plandemiei:,,nu există tratament pt. Coronavirus,dar dacă vă simțiți rău mergeți la spital”.Mă rog,poate nu înțeleg dar la fel ca și în Plandemie politrucii au luat locul doctorilor.In vechiul regim igiena,curățenia era sfinta în spitale.Fierberea cazarmamentului a dispărut. Acum în era big farma e important să intri în sistem și să fii o vaca de muls.Doar avem farmacii una lângă alta și conferințe unde sint premiați anumiți doctori,care culmea sint organizate în locații mediteranean sau exotice.RMN și CT poate analiza dacă lepedeul a fost spălat corespunzător ,dacă părțile metalice ale paturilor,clanțe, toalete au fost dezinfectate nu cu soluții diluate corespunzător?

    Răspunde
  • Oricat de putin bine ar face aparatele alea, e un pas inainte, e bine. Ca nu exclud ele chiar orice boala, orice infectie, este adevarat. Dar un RMN, un CT, pot ajuta macar medicul sa dea un diagnostic corect, sau mai corect. Iar primul pas spre vindecare este diagnosticul corect. Daca chiar dorim sa vedem aici jumatatea goala a paharului o putem face. Dar sa nu uitam ca avem totusi si jumatatea plina a paharului. La vreme de seceta e buna si o grindina, spuneau taranii.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie