Donald Trump își întărește poziția în cursa republicană cu o victorie în New Hampshire

donald trump
Distribuie:

Donald Trump pare să-și consolideze avantajul în cursa pentru nominalizarea republicană la prezidențiale, câștigând alegerile primare din New Hampshire.


Cu 55% din voturile numărate la ora 23.00 EST, Trump a obținut o victorie semnificativă asupra rivalei sale, Nikki Haley, care a acumulat 43,5% din voturi.

Această victorie vine după succesul obținut de Trump săptămâna trecută în Iowa, unde a depășit 50% din voturi. Donald Trump devine primul non-independent din epoca modernă care câștigă ambele competiții prezidențiale republicane în Iowa și New Hampshire.

Aceste două succese consecutive îi oferă lui Trump un impuls semnificativ în cadrul campaniei de nominalizare republicană. Cu competiția îndreptându-se spre sudul țării, fostul președinte pare să-și croiască drumul către o eventuală revanșă în alegerile generale din 2024, unde s-ar putea confrunta cu actualul președinte democrat Joe Biden.


La o petrecere post-electorală în Nashua, New Hampshire, Trump a salutat victoria, atacând-o pe Nikki Haley pentru rămânerea în cursă și sugerând că nu are șanse să câștige nominalizarea republicană pentru Casa Albă.

„Doar o mică notă pentru Nikki: nu va câștiga”, a declarat Trump.

Nikki Haley nu s-a arătat descurajată și a insistat: `cursa nu s-a încheiat”, promovând competiția următoare din Carolina de Sud, unde a fost guvernator timp de două mandate. Chiar dacă sondajele recente o plasează la o diferență semnificativă în urma lui Trump în această țară, Haley pare determinată să continue lupta.


Sursa : Reuters


 

Categorie: Externe
Etichete: donald trump, new hampshire, nikki haley
Distribuie:
Articolul anterior
Tragedie în muzica populară românească – Cântăreața Alina Popa a încetat din viață la doar 23 de ani
Articolul următor
Doi bărbați au fost transportați la spital în urma unui accident în municipiu, pe strada Râșnov colț cu Rozelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie