Presupus complot pentru lovitura de stat din Ungaria –11 maghiari arestați

ungaria
Distribuie:
Pe 24 ianuarie poliția maghiară a făcut față unei situații tensionate, reușind să împiedice un presupus complot pentru o lovitură de stat în țară. Conform informațiilor locale, 11 persoane au fost arestate într-o operațiune care vizează preluarea „controlului” Ungariei.

Opt dintre cei 11 indivizi implicați au fost supuși interogatoriului, incluzând șapte bărbați și o femeie. Pe durata investigațiilor, au fost descoperite diverse arme și echipamente, printre care pistoale, muniție, mitraliere, puști AK, arme cu gloanțe de cauciuc, gloanțe cu aer comprimat și gaze. Trei dintre acești bărbați, având vârstele de 53, 68 și 88 de ani, au fost reținuți.


Gruparea, compusă în principal din indivizi care se autodenumeau „sciți”, intenționa să formeze o „Ungarie scitică”. Aceasta ar fi o mișcare extrem de marginală, având în vedere că, în timpul recensământului din 2022, doar aproximativ 2400 de oameni din cei 9.7 milioane de locuitori ai Ungariei au declarat că vorbesc limba scită.

Printre obiectivele grupării se numărau arestarea actualilor și foștilor guvernanți, inclusiv premierul Viktor Orban. Planul lor includea dezarmarea poliției și înarmarea echipelor militare naționale libere. În timpul perchezițiilor efectuate în zece locuri din Budapesta și în alte zone din centrul Ungariei, au fost descoperite arme, muniție și alte echipamente militare.


Un profesor universitar din Cluj, Zoltán Tibori Szabó, a adus în discuție asemănări între premierul ungar Viktor Orban și fostul dictator al României, Nicolae Ceaușescu. Szabó a subliniat asemănările uluitoare dintre cei doi lideri, menționând că „Viktor Orbán poate ajunge cu siguranță ca Ceaușescu”. Cu toate acestea, a sugerat că sfârșitul lui Orban ar putea fi diferit, anticipând o retragere într-o vilă din Rusia sau Brazilia, în locul unui sfârșit tragic ca cel al lui Ceaușescu.


Viktor Orban a fost criticat pentru conflictele cu diverse minorități. În 2023, medicul Alfred Pocs, cunoscut pentru negarea pericolului infecțiilor cu Covid-19, a propus oficial recunoașterea sciților drept o minoritate națională în Ungaria.

Situația rămâne în continuare tensionată, iar detaliile despre această presupusă lovitură de stat și implicațiile politice continuă să fie subiectul atenției publice.


Citește și: Ungaria acuză Uniunea Europeană de șantaj pentru deblocarea fondurilor europene

Categorie: Externe
Etichete: complor, guvern urgan, sciti, Ungaria, viktor orban
Distribuie:
Articolul anterior
Penitenciarul Arad a inaugurat Secția Variașu Mare – Punct de lucru exterior cu cazare permanentă
Articolul următor
LUMEA LUI „UNIVERSAL VALABIL”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie