Gazprom încearcă să-și salveze firmele din România de la sancțiunile internaționale

gazprom
Distribuie:

După aproximativ 2 ani de la impunerea sancțiunilor împotriva Federației Ruse în urma conflictului din Ucraina, operațiunile de bunkeraj ale Gazpromului din România se găsesc în impas. Pentru a-și proteja interesele economice, Gazprom a încercat să transfere activele din România către o entitate rusă nou înființată însă autoritățile române au reacționat ferm împotriva acestor manevre.


Gazprom a intrat pe piața românească în 2013, achiziționând firma Marine Bunker Balkan din Constanța. Prin intermediul unor tranzacții aparent complicate, Gazprom a încercat să mute activele către o nouă entitate, Balkan Marine Bunker Assets, în speranța de a le proteja de sancțiunile internaționale.

Cu toate acestea, planul firmei a fost întâmpinat cu hotărâre de către autoritățile române. În 2022, după ce Rusia a invadat Ucraina, Autoritatea Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a confiscat un milion de euro de la firmele Gazprom din Constanța, considerând transferul de active drept o încălcare a sancțiunilor impuse împotriva Rusiei și companiilor sale.

Reprezentanții Gazpromului au contestat imediat această decizie în instanță, argumentând că transferul de active nu a încălcat sancțiunile, deoarece firmele implicate nu sunt listate pe vreo piață de capital. Cu toate acestea, instanța a respins plângerile, iar firmele Gazprom din România sunt acum implicate într-o serie de proceduri legale pentru a-și recupera activele.

Alte entități care au de recuperat sume importante de bani de la firmele patronate de ruși s-au alăturat luptei pentru recuperarea acestor fonduri.

Sursa: Libertatea


 

Categorie: Național
Etichete: Gazprom
Distribuie:
Articolul anterior
Calendarul școlar al ultimului modul și când sunt Evaluările naționale, Bacalaureatul și Admiterea la liceu
Articolul următor
Jurnalista Lucia Moraru s-a stins din viață după ce timp de 41 de ani a fost vocea Radio România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie