Judecătorul Adriana Stoicescu reacționează după concluziile avocatului general CJUE cu privire la înființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție: „Partizanii desființării secției au jubilat instantaneu, transmițând că înființarea secției încalcă dreptul european. Aceasta este o minciună!”

adriana stoicescu
Distribuie:

 

 

„ Nimic nu îi este mai drag românului decât minciuna. Că e una gogonată sau un adevăr spus pe jumătate, nu contează. Să iasă cum vrem noi, în rest…potopul!

Au făcut valuri concluziile avocatului general CJUE, în cauzele ce privesc, printre altele, înființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

Ne spune avocatul general că „dreptul uniunii se opune înființării unei secții de parchet cu competența exclusivă pentru magistrați dacă înființarea nu este justificată de motive reale și suficient de importante și dacă nu este însoțită de garanții suficiente pentru a înlătura orice risc de influență politică asupra funcționării și compunerii sale”.

Partizanii desființării secției au jubilat instantaneu, transmițând că înființarea secției încalcă dreptul european. Aceasta este o minciună.

Ne aflăm în fața unei opinii, nu a unei decizii a Curții, cu valoare interpretativă.

În al doilea rând, același avocat arată că „România are dreptul de a-și concepe după cum consideră de cuviință instituțiile și procedurile naționale.”

Este greu de explicat unor sisteme de drept cum sunt cele occidentale că, într-o țară membră UE, un deziderat firesc, așa cum ar fi trebuit să fie ofensiva anticorupție, s-a metamorfozat într-atât încât a deviat de la scopul său și a fost manipulată în interesul altora, până a devenit politică de stat.

Este greu să explici unor judecători europeni că ai avut mii de judecători interceptați pe mandate de siguranță națională, pentru că au existat denunțuri ale unor inculpați, dornici să își ușureze situația sau doar iubitori de răzbunare.

Este greu să explici cum s-au simțit colegii anchetați, suspendați ani de zile, trăind de pe o zi pe alta, transformați peste noapte în dușmani ai poporului pentru ca, mai apoi, să li se spună că au fost victime colaterale.

Desigur că vor putea spune că numărul judecătorilor cercetați este mic și nu justifică înființarea unei secții.

Dar nu acesta trebuie să fie criteriul, ci unul atât de drag Europei, dreptul la o instanță imparțială: cât de imparțial poți fi, tu, jude în penal, când procurorul tău de caz, din dosarul de azi, mâine poate fi acuzatorul tău?

Vorbind despre garanțiile de independență, trebuie să știți că procurorii nu sunt independenți decât în dispunerea soluțiilor.

Potrivit legii 303/2004, procurorii își desfășoară activitatea potrivit principiului legalității, al imparțialității și al controlului ierarhic, SUB AUTORITATEA MINISTRULUI JUSTIȚIEI.

În același timp, judecătorii sunt independenți și SE SUPUN NUMAI LEGII.

Judecătorii trebuie să ia decizii fără niciun fel de restricții, influențe, presiuni și amenințări, din partea oricărei autorități, inclusiv autorități judiciare.

Procurorii-șefi DNA, DIICOT, procurorul general sunt numiți de președintele României, LA PROPUNEREA MINISTRULUI JUSTIȚIEI.

Singurul procuror-șef secție numit de plenul Consiliului Superior al Magistraturii, deci FĂRĂ nicio implicare politică, este cel al SIIJ.

Acum, stau și eu și întreb, ca un amărât de judecător de tribunal ce sunt: despre ce vorbim noi?

Când ai o secție specială, condusă de un procuror nenumit politic, ai o problemă, dar când timp de 20 de ani ai avut magistrați, judecători și procurori deopotrivă, cercetați de o secție condusă de un șef numit eminamente politic, a fost totul în regulă.

Eu zic așa: dacă vreți o Justiție independentă, luați-vă mâinile de pe SIIJ.

Cred că doare faptul că ies la iveală toate mizeriile ascunse sub preș. Cred că doare că vedem fața hâdă a unora dintre noi. Cred că readucerea SRI în dosare pare a fi singura cale de a ne corija pe noi, ăștia prea independenți, cei care „am pierdut calea cea bună”.

Veți scăpa curând de noi, nu am nicio îndoială. Veți avea justiția voastră.

Dar, vă rog!: Nu mai mințiți!” – a postat judecătorul Adriana Stoicescu pe pagina sa de Facebook.

 

Categorie: Opinii
Etichete: adriana stoicescu, judecatori, magistrati, procurori, Secție Specială, SIIJ
Distribuie:
Articolul anterior
Dr. Liviu Tuturici: „Nu mai vrem să exportăm medici! Aradul poate și trebuie să își păstreze medicii pe care îi formează!”
Articolul următor
HARTA CORUPȚIEI DIN ARAD în PERIOADA 2004 – 2020… o broșură „pe stil vechi” despre ciocoii „pe stil nou”

1 comentariu. Leave new

  • avatar of florea virgil
    florea virgil
    24 septembrie 2020 18:09

    Exact. Doamna judecătoare are curajul să spună lucrurilor pe nume. Lupta este una pe viață și pe moarte. Nu e lupta justiției e lupta românilor. Dacă îi vom lăsa singuri vor fi răpuși cei corecți și drepți din justiție. Societatea civilă va trebui să iasă din adormire și să se organizeze imediat. Ieri a fost târziu.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

basil muresan

Trece Gheorghe Falcă la ALDE?

  Eu nu cred asta. Deși sunt semne, iar oamenii răi din presa arădeană, și nu numai, au început să bârfească. Așa că trebuie analizat. Dizolv Xanax în Merlotul meu,…
florea virgil

Cele două Românii

Așa după cum reiese ușor din titlu, cele de față vor fi despre două Românii, care au apărut după anul 1950 exact pe teritoriul administrativ al Republicii Populare (de atunci)…
razvan cadar

[Profile în câteva linii] RĂZVAN CADAR 

Mă informez cu dificultate despre RĂZVAN CADAR, precizând că nu găsesc aproape deloc date despre începuturile sale în politica arădeană și puține informații despre activitatea sa în spațiu public. NU…