MEFEDRONA lovește din nou! E plină ZONA SEBIȘ de „bătrânul MIAU-MIAU” – un fel de „COCA+EX” PENTRU SĂRACI care prăjește creierii „noii generații”

mefedrona
Distribuie:

Cităm exat din https://koaha.org/wiki ce este Mefedrona (științific  4-metilmetcatinonă, numită și 4MMC și în jargon Meow Meow, ”M-Cat”, ”Special gold” sau „Sare de baie” – pentru că banala sare de baie este „materia primă”): o substanță psihoactivă cu o acțiune stimulatoare și entactogenă aparținând clasei chimice a catinonelor ale căror efecte sunt parțial similare cocainei și parțial fenetilamine entactogene (MDMA in primis) cu care împarte, deși într-o măsură mai mică, efectele. Este un derivat semisintetic al ingredientului activ al khatului, o plantă africană din care se obține catinonă.

Comercializat inițial ca drog de designer (alternativă „legală” la drogurile ilegale), este acum o substanță inclusă în tabelul I a cărui deținere este, prin urmare, ilegală. Se vinde pe piața neagră sub formă de tablete sau pulbere, iar  pentru recunoașterea sa sunt necesare analize chimice specifice (substanța nu reacționează în mod normal cu cele mai frecvente narcoteste).

Istoria acestei abjecții narcotice nu e lungă, dar e plină de morți și răniți

În 2010, „Miau-Miau”  rupea discotecile din Marea Britanie și Suedia, atunci fiind pe cât de legală şi uşor de procurat, pe atât de periculoasă, după cum au dovedit decesele ale unor tineri consumatori (AICI PUTEȚI CITI MĂRTURII despre „cum era atunci, „la ei” pentru a vă face o imagine despre cum a evoluat și evoluează la noi).

mephedrone

În București a ajuns prin 2011, în Timișoara prin 2012. În Arad, în 2013, 13 tineri au fost arestați pentru fabricare și trafic de mefedronă

„13 tineri din Arad au fost săltaţi în iunie 2013 de procurorii DIICOT, fiind acuzaţi de producere şi trafic de droguri, după ce s-a documentat fabricau în laboratoare clandestine (de fapt, la ei acasă) mefedronă pe care, ulterior, o plasau pe piaţă în cluburile şi localurile din municipiu și județ. Nici până astăzi nu există o confirmare oficială, dar se pare că acţiunea celor de la DIICOT a pornit după ce un student italian a murit subit din cauza unei supradoze de droguri.” – este rezumatul știrii apărute atunci în presa locală. La finalul procesului (septembrie, 2014), patru dintre ei primit condamnări destul de greledeși erau „copii de bani gata” și au tocmit avocați buni – iar restul au scăpat cu suspendare, s-au retras din afaceri de genul ăsta (dar, după cum observăm, au lăsat prozeliți).

În 2015, la Arad deja apăruse PENTEDRONA…

Arad: Traficant de droguri, prins cu 7 kg de pentedronă

…dar abia în 2017, după ce un tânăr din Iași a luat-o razna, „sarea de baie” a atras atenția presei centrale la modul serios…nu și organelor polițienești, care n-au făcut și nici nu fac nimic pentru a stopa fenomenul – ba, dimpotrivă, TAC DESPRE EL APROAPE CU TALENT.

Așa încât „Moda MIAU-MIAU” a proliferat… a ajuns cam peste tot. În Bistrița, în septembrie 2020 au reușit… din întâmplare să dea jandarmii peste un „curier” de ăsta.

„ACUM, LA ORA LA CARE VORBIM (asta fiind ieri) ÎN SEBIȘ, DE EXEMPLU, SAR PE TINE DEALERI SUB 18 ANI CARE SE OFERĂ SĂ-ȚI VÂNDĂ PORCĂRIE DE ASTA NON-STOP!”

– este informația pe care am verificat-o din 3 surse din mediul polițienesc și alte vreo 10 mai credibile decât poliția. Ne-am pus două glugi și trei măști și am făcut inclusiv „CFL” de capul nostru. I-am văzut cum fac ce fac când fac în văzul lumii, în miezul zilei… și dacă-i cazul, le cumpărăm noi și marfa lucrătorilor antidrog, dacă n-au de expertiză chimică. Numa` că n-am băgat în locul lor…
„Toată lumea știe ce-i aici, dar se pare că polițiștii ori habar n-au pe ce lume trăiesc, ori participă la fenomen. Are un succes nebun și se găsește pe toate gardurile, pentru că tânăra generație de consumatori e moartă după ea. Am cunoștințe care au zis că s-au lăsat de cocaină și ecstasy pentru că e mult mai rentabil la preț. Cert e că te face să bei în neștire, te pune pe violență și îți dă dependență de-ți vine să treci prin pereți, dacă rămâi fără.” – ne povestește cineva din „garda veche”.

„Pușcă birturile în Sebiș de rahatul ăsta periculos! Se consumă la masă, cu poliția înăuntru – și dacă în Sântana i-au speriat pe toți  (de când de când cu ZIUA Z) de i-a încuiat în case, în Sebiș poți să suni și-ți vine home-delivery oriunde” – ne lămurește altul din „noua gardă”.

„Vine unul de 17 ani la tine și-ți propune să-ți vândă afacererea asta, cu portofoliul de clienți cu tot. Cum te simți?…” – no iaca, de final, așa, și-o întrebare retorică.

Foto-cover: https://www.pressalert.ro (de la „Cazul Mefedrona” din Arad, 2013)

Categorie: Culise, Investigații
Etichete: DIICOT Arad, drogul miau-miau, mefedrona, sare de baie, Sebis
Distribuie:
Articolul anterior
Toate ca toate la PÂNCOTA- da` până la BISERICĂ! Polițiștii au prins un hoț care doar ÎNCERCA SĂ FURE din „Casa Domnului”
Articolul următor
O femeie de 49 de ani, aflată sub influența alcoolului, s-a răsturnat cu mașina între Șeitin și Nădlac
Bagă un „16”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

deshumare

[ACTUALIZARE 2] După ce corpul doamnei Ileana Sîrbu a fost supus prelevărilor de probe biologice în scopul de a putea fi stabilită cauza decesului și natura acestuia, sufletul ei își poate găsi liniștea după slujba creștinească de înmormântare 

[ACTUALIZARE 2] ( ora 17.00): Vineri, 24 noiembrie, timp de câteva ore, în cimitirul Pomenirea, s-a efectuat autopsia medico-legală pe cadavrul doamnei Ileana Sîrbu. Într-o stare bună de conservare, corpul…