UTA sub MAFIA Falcă-Meszar. De ce vor arădenii să scape de acest flagel, care sunt afacerile murdare ce cangrenează clubul și de ce merită credit total proiectul asumat de grupul de INVESTITORI constituit în jurul lui Simion Apreutese (II)

alexandru meszar
Distribuie:

Să ne-nțelegem și să lăsăm aici un mesaj clar, inteligibil chiar și pentru cei mai înverșunați fani / apărători ai lui Falcă-Meszar & co., gen Berilă, Iazbinski sau Sfâra – pentru care slujbași este termenul potrivit: acești oameni chiar au lucrat toată viața lor, într-un fel sau altul, pentru puterea reprezentată de perversul binom, lucrează în continuare căci… știi cum e: ca preoții care și-au pierdut credința în Dumnezeu, nu însă și în Biserică – pe principiul cinic-pragmatic „fără Dumnezeu poți să trăiești, fără bani, nu prea!”… le înțelegem până și loialitatea (nu scuipi, în ziua a 365-a, în ciorba pe care ai mâncat-o restul de 364 de zile… mai ales dacă-i bună… mai ales dacă așa ai ales să trăiești) – nu despre „valori”, „simboluri perene” ori „credință” vorbim în cazul lor ci despre un soi de „frăție mafiotă”.


Am fost întrebați, și public, și în privat, „cu cât și de cine suntem plătiți ca să scriem ceea ce scriem?” – așa că se impune un răspuns. 

Noi nu luăm bani de la UTA, cum nu luăm nici de la Biserică – n-am luat și nu vom lua nimic „gratis” sau „în schimbul serviciilor prestate”, indiferent de cine s-a aflat, se află sau se va afla la „pupitrul politico-administrativ” al celui mai respectat simbol activ al Aradului (pentru că, la ora actuală, AFC UTA E CONDUSĂ POLITIC: și Falcă, și Meszar, și Bîlcea, și Glad sunt POLITICIENI – nu oameni de afaceri, nu administratori cu rezultate respectate, oneste, la vedere, nicidecum investitori!).
Nici nu am cerut și nici nu ni s-a oferit – ați fi aflat dacă se întâmpla asta, pentru că ne-am fi „lăudat” (dacă nu singuri, ar fi făcut-o alții) cu o asemenea insultă. Nu primim bani de la nicio primărie și de la nicio instituție de stat (n-avem, cont de Trezorerie și nici n-o să ne facem). Nici de „capital de imagine” nu suntem adunători pentru că 1. noi avem o imagine de critici ai sistemului deja prea evident „ștampilată” și 2. nu suntem curioși.
Atât despre noi – sperăm că ajunge.

Meszar e o marionetă păpușată nu doar de „nașul adoptiv” Falcă, ci și de socru-său, Francisc Tusz, sub papucul neveste-si și la mâna „sponsorilor”

N-am fi avut nici curajul și nici inteligența de a jongla cu matrapazlâcurile pe care le dezvăluim mai jos fără asemenea acoperire – nimeni nu are tupeul să dribleze legea într-un asemenea hal… oricare posesor de firmă (de termopane, de pufuleți, nu de ditamai AFC UTA!) ar fi fost călcat de ANAF, de Poliția Economică, de DNA… și demult la pușcărie!
Nea` Feri Tusz… e suficient să-i întrebați pe foștii săi colegi, sudori cinstiți care n-au dat electrodul pe politică, care e opinia lor despre acest personaj… mult mai dură decât a noastră!
Fost Subprefect al Județului Arad (2000 – 2001), fost Consilier municipal (1992 – 2000 şi 2006 – 2008), „pensionar activ din anul 2006 în cadrul propriei firme cu domeniul de activitate în sudură” (conform CV-ului pe care și l-a publicat singur) actualmente membru în Consiliul de administrație (unde altundeva decât) la Compania de Apă el e „păpușarul din umbră” căruia trebuie să-i „mulțumim” pentru că l-a inventat pe Meszar – care până la „încuscrirea care trebuie” era un fel de reparator de bițigle furate… mini-dealer de fier vechi (ce mai rămânea de la Metalcomp) gen…
Vocea socrului Tusz în urechea lui Meszar e mai importantă decât toate vocile suporterilor, decât „realitatea din teren”, decât legea… poate doar directivele lui Falcă sunt mai importante decât vocea lui Tusz pentru Meszar – deci, nefericit corolar, pentru UTA!
Meritele cu care se împăunează Meszar sunt „atâtica”… cât arată cu degetele în fotografia pe care am ales-o drept copertă pentru acest episod!

De aceea răspunsul O CLOACĂ e cel mai aproape de adevăr când cineva te întreabă „cine conduce, de facto, UTA?”

De exemplu Bîlcea… un individ despre care chiar cei care-l plătesc spun că „în condiții normale, la o firmă privată, ăsta n-ar fi bun nici ca «ăla care deschide ușa musafirilor în holul numărul 3»”
Chiar așa: ce calitatea lu` pește are Sergiu Bîlcea la UTA în afară de „trompeta lui Falcă” și „ăla care-i nașul ultimilor constructori care au finalizat renovarea stadionului” (de toată jena, pentru cunoscători) încât să-i sune pe investitori pentru a negocia structura acționariatului UTA-ei („30% investitorii – 30% Primăra – 30% AFC UTA – 10% SCU”  cică e „oferta lui Falcă”)?! Bîlcea UTIST ADEVĂRAT?! Poate un AUTIST POLITIC! Vezi acest „dialog” de pe pagina sa:


Liderii NEAGAJAȚI DECÂT SUFLETEȘTE ai S.C.U. continuă seria de dezvăluiri penale, ieșite la suprafață odată ce actele clubului au intrat în posesia lor

– bineînțeles, nu pe „fliera Meszar” – care nciodată n-a(r fi) făcut publice asemenea documente, deși acest fapt e OBLIGATORIU ÎN CAZUL UNEI ENTITĂȚI COMERCIALE CARE APARȚINE MUNICIPALITĂȚII!


Sebastian Bulumac:

„Arpad Mihai/Miși Vida este unul din oamenii de încredere ai lui Alexandru Meszar; de altfel suporterii cei mai fideli știu că atunci când au mers să își facă abonamente, Misi Vida a fost unul dintre puținii angajați ai clubului care încasa contravaloarea lor. În documentele interne ale clubului, Misi Vida figurează ca fiind responsabil cu administrarea stadionului, activitate pentru care ar primi o remunerație de 2.500 lei net + o primă de 20%. În cazul în care vă întrebați ce este această primă, trebuie să știți că la clubul UTA persoanele din stafful administrativ primesc un anumit procent din valoarea primei de joc obținute de fotbaliști în caz de victorie sau egal. De exemplu Misi Vida, Alexandra Lucaci (secretara lui Meszar) sau doamna Meszar (angajată și ea în club) primesc o primă de 20% din prima fotbaliștilor, iar Codru Grădinaru sau managerul Attila Brosovszki primesc 50%, dar nu insist deoarece altul este subiectul postării.

Revenind la responsabilul cu administrarea stadionului, precizez că, deși figurează în situațiile interne, el nu pare a fi un angajat al clubului UTA (cel puțin nu figurează în balanțele analitice nici pe 2021, nici în primul trimestru din 2022). Partea interesantă este că domnul Soani are o nota în tabel în care scrie, așa cum vedeți în facsimilul atașat: „Vida se plătește pe factură”. Hm, pe ce factură oare?

Analizând furnizorii clubului pe ultimii ani, atrag atenția câțiva furnizori,

unul din ei fiind societatea SPORT TRADE SRL cu sediul în Arad, Str Liviu Rebreanu, nr. 25, obiect principal de activitate „comerț cu ridicata”. În certificatul constatator al acestei firme, domnul responsabil cu administrarea stadionului apare ca fiind unic asociat și administrator, după cum vedeți în documentul eliberat de Registrul Comerțului.

Aceasta firmă s-a înființat în 2012, dar nu i-a mers prea grozav în primii ani, când cu toate că a avut chiar și doi angajați, a avut cumulat în primii 4 ani de existență o cifră totală de afaceri de aproximativ 162.000 RON, pierdere cumulată de 13.000 RON. Apoi în anul 2016 s-a întâmplat un miracol și dintr-o dată, doar cu un singur angajat, firma ajunge la o cifră de afaceri de 767.000 RON, adică de 10 ori mai mult decât în anul precedent și un profit de 117.000 RON (vedeți atașat evoluția firmei, informație publică pe net). Nicio problemă, felicitări domnului Vida sau, mai degrabă felicitări domnului Soani!

Nu știu dacă în intervalul 2016-2019 această firmă a facturat ceva către clubul UTA, deoarece nu am acces la acele documente, însă eu bănuiesc că da, văzând ce s-a întâmplat în anii 2020 și 2021. Și anume, firma responsabilului cu „administrarea stadionului UTA” (ciudată fișă a postului ținând cont că stadionul e administrat de către Recons, entitate căreia UTA îi plătește o chirie enormă) a avut următoarea relație financiară cu clubul UTA:
– în anul 2020 firma lui Misi Arpad a avut o cifră de afaceri de 483.056 RON, din care 465.706 RON provin din facturi emise către clubul UTA (adică 96% din cifra de afaceri a firmei Sport Trade)
– în anul 2021 Sport Trade a avut o cifră de afaceri de 377.656 RON, din care 289.300 RON provin din facturi emise către clubul UTA (adică 77% din cifra de afaceri a firmei)
– la data de 31 martie 2022, adică în primul trimestru al anului 2022, situația nu mai e roză la UTA, nu mai sunt bani deoarece s-a sifonat enorm în anii precedenți, așa că Sport Trade mai facturează doar infima sumă de 7.140 RON.

Am atașat capturi din balanțele analitice ale clubului, contul de furnizori pe anii 2020, 2021 și primul trimestru din 2022.

Pe lângă aceasta situație de conflict de interese, am o mare dilemă: chiar dacă Mihai Arpad Vida apare în documente ca unicul asociat al firmei Sport Trade, oare este el cu adevărat principalul beneficiar al activității acestei firme? Dacă ar fi așa, atunci de ce oare în calitatea sa de administrator al unei firme independente de clubul UTA, el se regăsește într-o notă dintr-un document intern al clubului în care se precizează „Vida se plătește pe factură”.

Adică altcineva dispune când și cum vine plătit domnul Vida; păi asta ar trebui să gestioneze domnul Vida, doar este patronul în acte al firmei Sport Trade, o firmă care în perioada 2016-2021 a avut o cifră de afaceri cumulată de 3.500.000 RON, asta în condițiile în care din 2017 până în prezent firma nu are niciun angajat. Nu-i ilegal să facturezi fără angajați, o poate face administratorul, dar nu pot să nu remarc eficiența. Totuși e ciudat să faci comerț cu ridicata fără să ai angajați, nu-i așa? E bătaie mare de cap…. ambalare produse, transport către clienți, mă rog… nu sunt mulți din moment ce UTA cumpără o mare parte din ce vinde domnul Vida. Chiar, oare ce vinde Sport Trade? Tot articole sportive, la fel ca Inter Sport-ul domnului Meszar? Întreb ca să îi dăm o mână de ajutor, mai ales că la UTA s-au cam terminat banii și nu s-a facturat mai nimic din câte am văzut eu pe anul 2022. În fine, nu îl acuz de nimic pe domnul Misi, sunt convins că dumnealui face parte dintr-o schemă interesantă în care câștigă toate părțile implicate, dar cu siguranță nu dumnealui câștigă cel mai mult.

Sper că după 25 iulie să intrăm la UTA într-o altă epocă,

în care întrebările să fie mult mai plăcute decât cele pe care situația actuală ne obligă să le punem din cauza unor profitori fără scrupule. De exemplu: nu-i așa că, la ce emulație există în Arad și la ce management și proprietari am putea avea la club, ne-am bate la titlu în cel mult 3 ani? Cum ar fi să devenim campioni după mai bine de jumătate de secol? Hai, că se poate!”, a scris Sebastian Bulumac pe pagina sa de Facebook.

294413692 5310285775717924 4088423911362911292 n

294622031 5310285769051258 1223298585665053059 n

294440163 5310285772384591 9128374458182346478 n

294508911 5310285792384589 3967447546075912405 n

294131485 5310285975717904 8477780065248775258 n

294609586 5310285995717902 1189718258992940801 n


Claudiu Negru (Kidu):

„Pe lângă investigațiile făcute de către Sebastian Bulumac, la o căutare mai atentă în SEAP, am dat peste aceste achiziții făcute de AFC UTA de la firma SPORT TRADE, culmea firma propriului angajat, Mihai Vida Arpad.

Dragi utiști, clica lui Meszar nu face altceva decât să delapideze UTA în cel mai abject mod posibil.

Ce aveți mai jos sunt peste 200.000 RON folosiți pentru achiziții supraevaluate, doar în perioada 31.03.2022 și până în prezent”.

294492165 2690544077745273 5157795141451069806 n


Haide UTA! –  ne vedem la mitingul de pe 25 iulie…

 


[TITLUL INIȚIAL] (17 iulie, 2022) UTA sub MAFIA Falcă-Meszar. De ce vor arădenii să scape de acest flagel, care sunt afacerile murdare ce cangrenează clubul și de ce merită credit total proiectul asumat de grupul de INVESTITORI constituit în jurul lui Simion Apreutese (I)

vrem uta libera


S-o luăm cu începutul și să tratăm metodic acest subiect, pentru că va fi nevoie de timp, de multe cuvinte, de mai multe episoade, de o epică explicită bazată pe acte oficializate

(majoritatea ascunse „ochiului public”) și de analize finaciar-contabile în tratarea temei „UTA sub mafia Falcă-Meszar”. Trebuie să înțeleagă oricine justețea protestului care se va desfășura pe data de 25 iulie și la ce trimit sloganele MAFIA FOTBALULUI ARĂDEAN și VREM UTA LIBERĂ!
Discutăm mai cu seamă despre ultimii doi ani (adică despre perioada post-promovare în Liga I – MOMENTUL AUGUST, 2020), când clubul a început să câștige ceva bănuți din drepturi TV, abonamente și bilete plătite, atragerea de sponsori, vânzarea de materiale promoționale la magazinul stadionului – toate acestea coroborate cu „Proiectul UTA -NEXT GEN”, propus de grupul format din Simion Apreutese, Cătălin Juncan, Rudi Vizental și Marius Grada.

În acest prim episod al investigației pe care ne-o propunem, publicăm cele mai avizate dintre pozițiile publice ale liderilor de opinie și de galerie din jurul Suporter Club UTA

– organizație non-profit care deține drepturile asupra mărcii, palmaresului, trofeelor și simbolurilor clubului cu care se identifică Aradul. Ei sunt dacă nu singurii, cel puțin primii care au dreptul legal, moral și, implicit, jurnalistic să-și exprime părerile, de orice natură, vizavi de problemele UTA-ei, cu atât mai mult cu cât ei (și de multe ori DOAR EI!) au fost cei care, indiferent de vicisitudinile – unele de-a dreptul „Marțiene” – cu care s-a confruntat clubul de-a lungul vremurilor – au fost ACOLO și EXCLUSIV DE PARTEA UTA-ei!
Reluăm – de dragul echilibrului – și pozițiile lui Falcă-Meszar & co., pentru ca orice cititor să-și facă o imagine clară despre diferența de abordare a viitorului clubului a celor două – iată – tabere.

Conferința asta de presă o știți…

e important să stea și aici, pentru că reprezintă expresia bunei-credințe de care liderii SCU dau dovadă (care galerie a cărei echipe ar fi pus mai civilizat problema într-o asemenea situație?!), de răbdarea pe care încă o mai aveau acum exact o lună de zile…
Evenimentul s-a produs ca urmare a faptului că pe data de 15 iunie, toată presa locală și centrală lua act și publica refuzul lui Șoany Meszar de a mai negocia cu investitorii, GSP titrând că „A picat proiectul! UTA anunță încetarea negocierilor cu noii investitori: «E o decizie pe care mi-o asum».


Să ne reamintim și reacția imediată a SCU „în urma comunicatului dat de către domnul Alexandru Meszar în numele clubului UTA”.
„Comunicat Suporter Club UTA
 1. Domnul Alexandru Meszar nu are calitatea juridică de a refuza sau respinge cererea de intrare în club a grupului de investitori. Chiar dacă a refuzat să își asume o funcție oficială în club, i-am recunoscut până acum domnului Meszar poziția de manager și administrator al clubului însă nimic mai mult. Domnul Meszar nu este patron sau acționar majoritar al clubului UTA, astfel încât comunicatul dat publicității „pe persoană fizică“ îi depășește atribuțiile.
 2. Ca urmare a punctului 1, din acest moment Suporter Club UTA își retrage definitiv sprijinul pentru domnul Alexandru Meszar și îi solicită retragerea imediată și irevocabilă din orice implicare în acest club. Reamintim că am mai făcut acest lucru în 2017, când domnul Meszar și-a depus demisia „în alb“, condiționând-o de apariția unor investitori care să preia clubul. Acest moment a venit și, dacă are onoare, domnul Meszar își va respecta cuvântul.
 3. Ne afirmăm spirjinul total față de inițiativa celor patru oameni de afaceri care doresc să preia conducerea și administrarea clubului. Nu doar cv-ul profesional și pedigree-ul de utiști pe care-l au ne face să avem această poziție ci și proiectul pe care ni l-au prezentat și care, suntem convinși, creează toate premisele ca odată implementat să transforme UTA într-un club cu adevărat profesionist.
 4. Fără să minimalizăm rolul administrației locale în dezvoltarea acestui proiect, ne reafirmăm cu tărie dorința ca această etapă să fie una intermediară iar treptat UTA să se decupleze de dependența de banii publici. Unul dintre motivele pentru care susținem acest drum, este acela că de regulă banii publici vin la pachet cu o influență politică toxică. Din informațiile pe care le avem, ultimul cuvânt în discuțiile dintre Alexandru Meszar și grupul de investitori l-au avut mai mulți oameni politici care își asumă că vorbesc în numele administrației locale deși nici măcar nu fac parte din aceasta, lucru care ni se pare profund dăunător. UTA este clubul arădenilor, nu al unei oculte politice.
 5. Tocmai pentru că motivele invocate în comunicatul domnului Meszar ni se par pure invenții și în lumina informațiilor pe care le avem în ceea ce privește implicarea politică în această decizie, vom demara în perioada următoare toate demersurile necesare pentru a derula printr-o firmă independentă privată, un audit la clubul UTA. Vrem să aflăm odată pentru totdeauna dacă acest club este pentru unii doar o jucărie care le pansează orgoliul rănit sau este vorba de ceva mai mult, în sensul că UTA a devenit și un „borcan cu miere“ pe care unii oameni își clădesc bunăstarea economică privată.

Ce trebuie să știe întreaga suflare utistă este că nu vom dezarma în fața acestui comunicat ilegitim și vom continua să ne batem pentru ca UTA să se dezvolte pe traiectoria normală pentru un club profesionist. Lupta nu s-a sfârșit ci abia (re)începe!

Pentru noi doar UTA contează!

Suporter Club UTA”


Și probabil că știți și (despre) această abjecție televizată, transmisă în direct pe 1 iulie, 

în care fostul primar al Aradului, europarlamentar acum căzut în dizgrație, se chinuie din răsputeri să dea un „drept la replică” gâfâit publicului care-l contestă ca lider (chiar așa: al cui lider – excluzând „politicienii de conjunctură” – mai este Falcă?! Cine și-l asumă ca atare?!), să arunce tot gunoiul în curtea lui Meszar (Meszar – acest expert în făcut bani din și de gunoi!), să se ia (POLITIC!) de Dan Proca și, mai ales, să-și impună viziunea cețoasă, incoerentă, putrefactă, care a nenorocit acest municipiu în ultimii 20 de ani… dându-l înapoi cu 20 de ani.


De remarcat că Meszar a reacționat la toate acestea agresiv, urât, în interes personal, dându-și pe față încrâncenarea de a rămâne cu și la UTA ca și până acum

– așa cum am relatat la momentul 23 iunie:

POLITICĂ JEGOASĂ! Cea mai urâtă și încrâncenată informare „fără ură și încrâncenare” despre UTA… marca Alexandru Meszar


Tot imediat după conferința de presă de la Old Lady`s Pub, respectiv „replica” lui Falcă de la TV Arad, Claudiu Negru, membru in conducerea SCU, a prezentat un punct de vedere pe care și l-au asumat și preluat 99% dintre utiști,

dezvăluind implicarea lui Gheorghe Falcă în politica clubului prin „intermediarul de paie” și  cel mai infect personaj pe care l-a dat politica locală… de la maimuță-ncoace, în speță Sergiu Bîlcea.

Așa arată „reorganizarea UTA-ei” în viziunea lui Gheorghe Falcă transmisă prin Sergiu Bîlcea lui Meszar, pentru a fi transmisă de acesta, telefonic, investitorilor:

reorganizare meszar bilcea


Poziția SCU față de această „îndepărtare prin propunerea unei țepe”, redactată de grup și asumată de președintele ONG-ului, Dan Proca:

„Constatăm cu toții cum, după conferința noastră de presă, Falcă neagă imixtiunea sa la UTA. Nu e deloc surprinzător, pentru ca ăsta nu a avut niciodată bărbăția să își asume niciodată nimic și mereu i-au plăcut intrigile țesute din spatele ușilor închise de unde își închipuia că el este păpușarul.

Dacă lucrurile stau așa cum le prezintă, l-aș întreba atunci pe Sergiu Bîlcea, cu care ne-am întâlnit în data 3 iunie 2022, în sediul Consiliului Județean Arad, în biroul lui Răzvan Cadar, în numele cui a vorbit când a prezentat „viziunea administrației” în ceea ce privește structura AFC UTA?”

Concret, ei voiau așa: 3 locuri administrație, 3 locuri clubul UTA, 3 locuri investitori și un loc SCU.

Pretindea ca unul dintre locuri să fie pentru Gheorghe Falcă, fapt ce l-am refuzat din start spunându-i că Falcă nu are ce să caute la UTA, că nu suntem absurzi și putem înțelege o prezență a administrației în cadrul AFC UTA care să funcționeze ca un liant, însă pot alege pe cine vor ei – mai puțin Falcă, deoarece este binecunoscută „popularitatea” de care dă dovadă în rândul comunității utiste.

Tot atunci i-am spus lui Sergiu Bîlcea că este de înțeles ca investitorii să aibă majoritate decizionala din moment ce investesc banii lor, ca nu putem pune egal intre banii privați si cei publici, cei din urma sunt ai noștri ai tuturor si nu este corect ca niciunul dintre politicieni sa si-i asume in nume propriu.

Bineințeles, la acea întâlnire Sergiu Bîlcea a mințit când menționa acele trei locuri „ale clubului”, acelea fiind de fapt pentru Meszar

si nicidecum pentru cine ar fi dorit investitorii să numească în noua organigrama a clubului, fapt dovedit și ieri în conferința de presă.

Luăm cele afirmate atunci în 3 iunie și le comparăm cu ceea ce spunea ieri primarul Călin Bibarț la TVR Timișoara si constatam ca, atât Falcă, cât și Bîlcea, nu aveau de fapt nicio legitimitate să vorbească în numele administrației locale, cum nu avea nici Meszar legitimitate să refuze oferta investitorilor, că de fapt ei doar pretindeau că sunt administrația chiar mai mult decât atât, Sergiu Bîlcea a pretins că se poate discuta și cu primarul Bibarț dacă situația o impune.

Dacă e să construim acum o imagine de ansamblu a celor întâmplate și dacă e să legam toate piesele de puzzle, ceea ce au făcut oamenii aștia se numește trafic de influență și este prevăzut în articolul 291 al Codului Penal.

P.S. Pentru ca toți utiștii să înțeleagă, am ales să ne întâlnim cu ei și să discutăm nu de dragi ce ne erau,

fiind deja căliți și sătui de promisiunile lor, ci să avem conștiința împăcată că am făcut tot ce a ținut de noi ca suporteri, să nu se mai văicărească că îi înjură lumea gratuit. Ba chiar mai mult de atât, nu am făcut un secret că vrem normalizarea relațiilor cu administrația locală dacă măcar în ceasul al XII-lea dau dovadă de un minim de bună-credință în problema stadionului (vedeți schimbarea gazonului), sau acum în ceea ce privește procesul de preluare a clubului de către grupul investitorilor.

Din păcate au mințit și de data asta, i-a interesat doar poza și interesele lor obscure și au demonstrat încă o dată prin fapte de ce vorbele lor nu au valoare.”

Apoi a intervenit Sebastian Bulumac – unul dintre susținători grupului de investitori din partea SCU, fost președinte al ONG-ului și o voce importantă între utiști:

„Alexandru Meszar dovedește că este doar un pion al lui Ghiță F. și confirmă că UTA, un bun al Aradului, a devenit o sursă de scurs bani către câteva buzunare private (care nu investesc în club), unele dintre ele ale politicienilor locali și ale interpușilor lor. Mai lipsea să adauge „construim” la mesajul final și ar fi avut un slogan vechi de campanie al PDL Arad. Începând de astăzi nu voi mai achiziționa nimic de la magazinul de prezentare al clubului deoarece niciun leu încasat acolo nu a ajuns în vistieria clubului UTA. Nu știu când se va mai ivi ocazia ca un grup de oameni de afaceri arădeni, potenți financiar și utiști, să își dorească să achite toate datoriile clubului (2 milioane de euro făcute în 2 ani) și să investească în UTA. Politrucii ar fi vrut ca asta să se întâmple, fără ca grupul de investitori să aibă putere de decizie în club, ci să fie în minoritate. Cam cum se întâmplă la instituțiile publice: proștii să plătească taxe și impozite, noi ne acordam privilegii pe banii lor: pensii speciale, bonusuri, sporuri.”


Sebastian Bulumac a început seria de dezvăluiri bazată pe actele clubului pe data de 17 iunie astfel:
„Chiar dacă nu e prezent în organigrama UTA și Atletico, Meszar le conduce de facto pe amândouă. Curios însă că, deși conduce UTA din 2014, nu există în Arad niciun turneu dedicat fotbalului juvenil cu numele „Cupa UTA”, ci avem două turnee numite „Cupa Atletico”, unul de iarnă și unul de vară. Nu am o problemă că turneul ce se desfășoară în această perioadă este finanțat din bani publici (140.000 RON finanțare prin Centrul Municipal de Cultură Arad), deoarece oricum sunt prea puține turnee de copii în orașul nostru, în comparație cu orașele din jur. Mă irită însă că avem doar Cupa Atletico și că se joacă doar pe suprafețe sintetice (Șega sau Motorul), uneori în intervale ale zilei la care temperatura la suprafața plasticului depășește 40 de grade în miezul zilei. Având în vedere finanțarea destul de generoasă, sper ca din suma de 28.000 EUR primită de Atletico de la bugetul local, să se pună la dispoziția copiilor măcar o sticla de apă rece, dacă nu suntem capabili să avem în orașul acesta terenuri cu gazon natural și pentru micii fotbaliști.
P.S. Rezultatele etapei a doua a selecției de proiecte din cadrul programului „Promovarea Sportului de Performanță 2022, PRIMA SESIUNE”:
meszar atletico

…și a continuat titrând și demonstrând cum „Alexandru Meszar folosește UTA ca să își plătească antrenorii de la Atletico” sub forma unei adrese către organele de cercetare fiscale și polițienești:

Spre știinta: Agenția Națională de Administrare Fiscală, Inspectoratul Teritorial de Munca Arad, Poliția Română/Direcţia de Investigare a Criminalității Economice

„La data de 31 decembrie 2021 un număr de 4 antrenori ai clubului sportiv Atletico Arad, se regăseau pe statul de plată al clubului de fotbal UTA condus pe hârtie de președintele Florian Voinea, dar de facto de către Alexandru Meszar, care conduce și clubul Atletico. Cei 4 antrenori de copii, care apar în organigrama Atletico, nu au prestat nimic în beneficiul clubului UTA, ei antrenând grupe de copii de la Atletico. Cu toate acestea la finalul anului 2021 apar în documentele contabile ale clubului UTA cu următoarele sume de încasat:

 1. C.M.V. – 29.818 RON
 2. E.V. – 34.287 RON
 3. R.M. – 31.471 RON
 4. T.F.I. – 2.000 RON (singurul care a încasat în 2021, suma de 27.621 RON)
Practic aceste sume sunt foarte asemănătoare cu salariile încasate de către antrenorii ce prestează cu adevărat în Academia de Copii și Juniori a clubului UTA.

Cu toate că Meszar, care este și director al Direcției Județene pentru Tineret și Sport Arad, încasează anual la Atletico sute de mii de lei bani publici de la CMCA Arad (v-am arătat recent cum se sifonează zeci de mii de euro la un turneu banal de copii), lăcomia lui nu cunoaște limite și folosește clubul UTA ca să își plătească antrenorii de la Atletico. Ținând cont că Atletico are doar 3 angajați (niciunul din cei trei nu este antrenor) mă gândesc că există niște contracte de colaborare cu cei 7 antrenori. Nu știu dacă cei 4 antrenori la care fac referire sunt mai bine plătiți decât ceilalți sau sunt singurii care au acceptat șmecheria lui Șoani, dar cert e că ei nu au de ce să fie plătiți de o entitate separată pentru care nu prestează niciun serviciu.

Soldurile de la punctele 1-4 încep să scadă în primul trimestru din anul 2022,

din toată suma datorată de 97.576 RON, rămânând doar 17.235 RON. Interesant însă că apare și un al cincilea antrenor de la Atletico (C.A.) căruia UTA îi datora la data de 31 martie suma de 8.495 RON.

Dacă rețin eu bine, chestia asta se numește delapidare, nu-i așa?

Șoani 1 (UTA) + Șoani 2 (Atletico) + Șoani 3 (DJTS) = LOVE

uta balanta1


uta balanta3


Mnerie Daniel – suporter independent – a făcut o mini-investigație pe teren pe cont propriu, dezvăluind o speță foarte interesantă mai ales pentru A.N.A.F. și D.I.C.E. 

Unitate și liniște” în viziunea domnului Meszar este să îți construiești și să îți renovezi în valoare de multe sute de mii de euro casele de pe strada Minervei. Ce să vezi? Toate în ultimii 2 ani, practic de când e UTA în Liga 1. Ce coincidență Pun pozele cu casele înainte și după, pentru a judeca voi suporterii.

ÎNAINTE:

 

DUPĂ:

Vom reveni și cu alte dezvăluiri dar și cu poze ale vilelor din Ungaria pentru a vă face o imagine corectă a motivului pentru care Meszar nu vrea să dea clubul din mână.

Atâta timp cât adevărul și dreptatea este de partea noastră nu vom ceda.

P.S. Șany parcă ziceai că Audi Q8 în valoare de 100.000€ nu e al tău….

Interesant… tot timpul e la tine în garaj.”


Opiniile fanilor exasperați de această situație ne scutesc de orice comentariu suplimentar

Vodkasur Arad

„Astăzi este o zi cumplită din viața mea umilă. Pentru cei care mă știu sunt unul din cei care am luptat uneori la propriu cu sistemul post revoluționar sau neocomunist, sunt unul din cei puțini din păcate care au luptat cu acest sistem local de tip mafiot (asum cele spuse) instaurate în urbea noastră dragă odată cu instaurarea regimului fanariot Falcă. Dar până aici!!! UTA este ultimul bastion ce-l mai are Aradul în picioare, ultimul refugiu față de scârba  clanului mafiot din Arad al cetățeanului onest din urbe. Jos labele de pe UTA!!! Fuck off!”


Alt fan:

„Unitate și liniște” în viziunea d-lui Meszar!
Domnule Meszar ce înseamnă „unitate și liniște”?
Să vândă Fan shop-ul în 2 ani de peste 500.000€ și la clubul UTA să ajungă vreo 10.000€?

Să spunem lucrurilor pe nume pentru ca toți suporterii să știe că banii ajung la firma Intersport (care vă aparține domnule Meszar)

Asta e unitatea și liniștea de care vorbiți?

După ce tot orașul e înpânzit de produse cu UTA vi se pare corect ca clubului să ajungă atât de puțini bani?

Fiecare suporter care a cumpărat de la Fan shop a cumpărat crezând că ajută clubul, nu pe alte persoane.

Se dovedește încă odată că folosiți clubul UTA ca pe propriul dumneavoastră SRL.”


Michele Fluture – lider al aripii ULTRAS:

„Dosarele X…..
Cum vă explicați nervozitatea lui Meszar la campania privind cererea de bon fiscal la reînnoirea abonamentelor?
Știți câți bani au înregistrat în contabilitate din vânzarea de abonamente?

Aproximativ 450.000 Ron!!!
Adică aproximativ 100.000€!!!

Făcând un calcul simplu la prețul unui abonament în medie la cca.  450 ron/ abonament, adică în jur de 100€/ abonament au înregistrat fiscal aproximativ 1000 de abonamente.
Ce s-a întâmplat cu restul banilor ar trebui să ne explice Meszar.

Câți din suporterii care au ridicat abonamente anul trecut au primit bon fiscal ca și anul acesta?
Răspunsul e simplu: foarte puțini !
Cu siguranță au fost vândute aproape 4000 de abonamente adică cu mult peste 300.000€ !!!

Unde a dispărut diferența bani?

Asta e transparența, unitatea și liniștea de care ne vorbește Meszar?

Tot în contabilitate din vânzarea de bilete pe sezonul terminat au înregistrat cca. 1.200.000 ron!!!

Tot la un calcul simplu cu un preț mediu pe bilet de 45 ron descoperim cu stupoare vânzarea a aproximativ 26.600 de bilete în tot sezonul !!!

Sper ca toți suporterii să își formeze adevărata imagine a ce se întâmplă în clubul care e condus de familia Meszar!”

REVENIM…


 

Categorie: Investigații
Etichete: CATALIN JUNCAN, Dan Proca, Gheorghe Falca, mafia fotbalului aradean, Marius Grada, Rudi Vizental, Sergiu Bilcea, Simion Apreutese, suporter club UTA, UTA Arad, VREM UTA LIBERĂ, „Proiectul NEXT GEN”
Distribuie:
Articolul anterior
ANM a emis cod portocaliu de caniculă pentru zona joasă a județului Arad
Articolul următor
„Canalizarea din Livada racordată la Grădiște” a primit flit de la cetățenii din Grădiște în urma consultării publice
Bagă un „16”

1 comentariu. Leave new

 • avatar of virgil florea
  virgil florea
  18 septembrie 2023 14:08

  La tot ce stă scris în articol, orice om normal se întreabă cum se derulează ancheta? Doar că în România cauzele care privesc pe cei care finanțează mizeria din stat, anchetele devin subiecte ale istoricilor. Asta, numai până când va veni ziua în care totul se va reseta și cei plătiți acum să aplice legea vor primi ca răsplată pe lângă ceea ce e în drept la fișa de post și ceea ce ar trebui să primească și infractorii numiți mai sus. Chiar dacă par că lucrurile vor funcționa veșnic în direcția dorită de derbedeii acestor zile va veni o zi ( sperăm noi, cei mulți, foarte curând) în care vom afla oficial tot ceea ce acum stă ascuns. Se încadrează aici și moartea domnului Crișan. Timpul nu rezolvă totul. E liniar și faptele strigă dreptate.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

liceul german 1

CORUPȚII care ne conduc ascund o VINĂ COLECTIVĂ: INFECTAREA ÎN MASĂ a copiilor de Liceul German a fost comisă de niște imbecili care au folosit un BIOCID NEAUTORIZAT SANITAR! „SAFE PLUS PREVENTOL CD 601 este INTERZIS din mai, 2019” – conform unui raport ȚINUT SECRET până acum

În opinia leprelor care conduc acest județ și oraș (cu școli, contracte și șobolani cu tot) vizavi de INFECȚIILE ÎN MASĂ produse la Liceul German, „presa exagerează, părinții sunt manipulați și…
imigranti

Au migranții covid? Poliţia de Frontieră: „Peste 10.000 de persoane au fost depistate încercând să treacă fraudulos frontiera în ultimul an. Aceștia sunt din Afganistan, Siria, Irak, Turcia, Maroc, Algeria, Pakistan, Bangladesh şi Somalia. Doar DSP poate comunica numărul de teste COVID19 efectuate”

  Fiind curioși să aflăm cum se gestionează măsurile împotriva răspândirii Covid19 în cazul  migranților, dacă sunt testați și câți au fost depistați pozitiv, am transmis un set de întrebări…