MIRELA VALEA, o profesionistă de excepție, cu verticalitate morală, intră în pensie anticipată de la UAV, pierzând 825 de lei lunar! DE CE?

mirela valea
Distribuie:

 

MIRELA VALEA, o profesionistă de excepție, cu verticalitate morală, intră, începând de ASTĂZI, în pensie anticipată, de la UAV, pierzând 825 de lei lunar!
DE CE?

Hotărâtă fiind să construiesc la UAV un serviciu de contabilitate performant, i-am propus MIRELEI VALEA, la începutul anilor 2000, funcția de CONTABIL ȘEF. Nu bănuiam atunci că vor urma 17 controale fiscale de anvergură, Curtea de Conturi (control anual) și ANAF (cu sublinierea că UAV  este  unica universitate din România verificată de acest organism fiscal). Toate aceste numeroase controale, cu aprecieri la final, au demonstrat calitățile excepționale ale MIRELEI VALEA: pregătire temeinică în domeniu, seriozitate, rigoare, echilibru, demnitate. Nu a acceptat nicicând incorectitudinea și superficialitatea, detașându-se, uneori brutal, de  lingușitori și impostori .

Ne-am format, împreună, fiecare în domeniul său de competență, iar opțiunea ei pentru pensie anticipată, înainte cu 2 ani și o lună de vârsta standard, pierzând lunar 825 de lei, mă mâhnește profund.  Nimeni nu dorește, mai mult ca mine, ca UAV să aibă viitor și vizibilitate, iar prezența Mirelei Valea la „cârma“ contabilității în UAV însemna pentru mine o siguranță pentru viitor.

Și totuși, deși am insistat mult să rămână, măcar până la pensia standard, a preferat să plece, asumându-și, lunar, o importantă pierdere materială. DE CE?

Unica precizare a Mirelei Valea, o precizare lapidară, dar încărcată de profunde semnificații este că „cel înțelept va înțelege.”  Cu toate că sunt supărată pentru gestul său, am scris aceste succinte rânduri, în semn de binemeritat ELOGIU.

 

Categorie: Opinii
Etichete: Lizica Mihuț, MIRELA VALEA, UAV, Universitatea Aurel Vlaicu
Distribuie:
Articolul anterior
Dana Dodean a debutat cu victorie la Jocurile Olimpice! România a învins Egiptul şi e în sferturi, la Tokyo
Articolul următor
Campanie civică de conștientizare a importanței apartenenței și identității etnice a minorității rome: „Îmi asum identitatea, mândru că sunt rom!”- Arad, Piața Sârbească

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

oana parvulescu

[Profile în câteva linii] OANA PÂRVULESCU

Originară din Galați, cu părinți, cadre didactice, OANA PÂRVULESCU a venit la Arad, în urmă cu 20 de ani, imediat după terminarea facultății, lăsând în urmă, cu îndreptățită emoție, familie,…