Nutriționistul-dietetician Alina Ciceu: Nu săriţi peste micul dejun şi transformaţi-l în cea mai importantă masă a zilei!

14079908 295567310808089 6960866416950473598 n
Distribuie:

 

 

De ce este micul dejun cea mai importantă masă a zilei?

A mânca de dimineaţă este prima regulă esenţială a unui stil de viaţă sănătos care trebuie respectată de către oricine, fie că doriți să slăbiţi, să vă mențineţi greutatea actuală sau să va îmbunătățiți starea sănătate.

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei deoarece ne furnizează energie pentru întreaga dimineaţă, ne ajută să ne concentrăm mai bine asupra lucrurilor pe care le avem de făcut, să ţinem kilogramele la distanţă şi are un efect pozitiv asupra dispoziţiei generale.

Acesta trebuie servit până în ora 10 deoarece tot ce se consumă după această oră se consideră gustare de dimineaţă, iar tot ce depăşeşte ora 12 este inclus în categoria prânz.

Micul dejun trebuie să conţină aproximativ 30-40% din necesarul zilnic de calorii deoarece organismul nostru este programat să ardă în proporţie de aproape 100% caloriile pe care le luăm din alimente în prima parte a zilei. Această capacitate de ardere a caloriilor se diminuează pe parcursul zilei, ajungând seara la 20-25%.

Un mic dejun sănătos contribuie la menţinerea unui nivel constant al glicemiei, ceea ce joacă un rol important în controlul apetitului până la masa de prânz. Acesta trebuie să includă: carbohidrați cu absorție lentă, proteine, acizi grași esențiali, fibre alimentare, vitamine şi minerale din cereale integrale, ouă, carne, produse lactate, legume, fructe şi seminţe.

Studiile arată că persoanele care mănâncă dimineaţa au cu 70% mai multe şanse să slăbească şi să îşi menţină greutatea. În schimb, cei care sar peste micul dejun, în speranţa reducerii aportului caloric, ajung să mănânce mai mult la prânz şi la cină, ceea care conduce la depozitarea caloriilor excesive sub formă de grăsime. De asemenea, obiceiul de a sări peste micul dejun se corelează cu o incidenţă crescută a afecţiunilor cardiovasculare, în special a infarctului miocardic.

În concluzie, nu săriţi peste micul dejun şi transformaţi-l în cea mai importantă masă a zilei!

 

Alina Ciceu

Calificarea: Nutritionist

Domeniile de competenta: Nutriție și dietetică

Serviciile oferite: Evaluarea compoziției corporale. Monitorizarea pe termen lung a statusului nutrițional. Managementul greutăţii. Consiliere nutriţională personalizată atât pentru persoanele sănătoase, cât și pentru cele cu diverse patologii: obezitate, diabet zaharat, boli cardiovasculare, afecțiuni hepatice, renale, intestinale etc.

 

Categorie: Știri
Etichete: alimentație sănătoasă, Alina Ciceu, mic dejun, nutriție, sănătate
Distribuie:
Articolul anterior
Micii șahiști de la Palat – patru locuri I la Gyula
Articolul următor
România la Consiliul European. Primii pași pozitivi(?)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie