Premierul Marcel Ciolacu declară eliminarea vizelor cu SUA până în octombrie

marcel ciolacu
Distribuie:

Premierul Marcel Ciolacu a făcut declarații încurajatoare duminică, afirmând că este ferm convins că, cel târziu în octombrie, România nu va mai avea nevoie de vize pentru călătoriile în Statele Unite ale Americii. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei apariții la Antena 3 și au fost citate de News.ro.


Ciolacu a subliniat importanța unei mobilizări continue din partea românilor pentru a-și reînnoi vizele care sunt aproape de expirare. În plus, a adus în discuție succesul similar al Poloniei în eliminarea vizelor pentru SUA și a îndemnat la o implicare activă din partea cetățenilor români, subliniind momentul istoric al acestor demersuri.

Această declarație vine în contextul eforturilor anterioare ale oficialilor români pentru includerea țării în programul Visa Waiver (VWP) al Statelor Unite. La începutul anului 2023, senatorii americani Richard Durbin și Jeanne Shaheen au introdus un proiect de lege care recomanda includerea României în acest program. Vizita celor doi senatori în România a susținut această inițiativă legislativă.

Programul Visa Waiver permite cetățenilor din țările incluse să călătorească în Statele Unite fără a fi necesară obținerea unei vize, pentru o perioadă de până la 90 de zile. Așteptările și eforturile pentru includerea României în acest program reflectă dorința de a facilita călătoriile și relațiile dintre cele două țări.


 

Categorie: Național
Etichete: EU, marcel ciolacu, România, USA
Distribuie:
Articolul anterior
„Împreună vom readuce la viață acel Arad pe care ni-l dorim cu toții“ | Interviu cu viceprimarul Ilie Cheșa, candidatul PSD la Primăria municipiului Arad
Articolul următor
Un spectacol numai pentru femei ia în considerare posibilitatea de a deveni toaletă pentru a exclude vizitatorii de sex masculin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie