Primul CAZ CU MIZĂ MARE pentru nou-înființata Poliție a ANIMALELOR din Arad: MISTERIOASA INCINERARE a puilor BULLDOG FRANCEZ Daisy și Alfie, decedați – conform medicului veterinar – după ce au fost confirmați cu CORONAVIROZĂ

791810dc 6ae0 46fb 8ed2 3ed0d7aeb0b7
Distribuie:

 

Nou-înființata POLIȚIE A ANIMALELOR pare a avea și mai multe cazuri de rezolvat decât se anticipa – cel de față fiind, conform reprezentanților Biroului de presă al I.P.J. Arad (care au fost informați despre el prin mai multe surse), „cel puțin al treilea” și, conform tot aceleiași surse, „probabil va veni cu delegare de la procuror, prin Parchet, la noi”.
Nu e un caz ușor, dar avantajul (dacă putem vorbi despre „avantaje” în acest context) din punct de vedere juridic constă în faptul că e foarte simplu de documentat, întrucât atât autorii plângerii depusă deja la organele abilitate cât și reclamatul le-au pus polițiștilor „cazul pe tavă”.

politia animalelor arad

Foto: IPJ Arad, 15 martie 2021

Iată „scheletul narativ” al plângerii:

„Mă numesc Gyurcovici Ancuța domiciliată în Arad, Strada Ștefan (…).
Aș vrea sa fac o plângere împotriva medicului veterinar Kelemen Patrick de pe strada Pădurii nr.  155 având  cabinetul denumit KeMyVetdeoarece am adus pe data de 21 februarie 2021 o cățelușă rasa Bulldog francez în vârstă de 2 luni la el la cabinet cu diaree și vărsături; dânsul mi-a recomandat să o las internată pentru câteva investigații și pentru perfuzii, pentru că este deshidratată.
Eu am acceptat. Pe data de 22.02.2021, am fost la veterinar ca să văd cățelușa. Medicul veterinar mi-a arătat-o și, într-adevăr, cățelușa era în perfuzii.

Pe data de 24 am mai adus o cățelușă, tot bulldog francez, în vârstă de 2 luni. Cățelușa era foarte moale și avea diaree. Medicul mi-a spus că ar fi bine să o las și pe ea internată. Am fost de acord. Din momentul în care am adus-o pe a doua cățelușă, eu nu am mai văzut câinii deloc – nici măcar o poză cu ei nu mi-a trimis. Evita în fiecare zi să mi le arate. Noi vorbeam zi de zi și îmi spunea că cățelusele mele sunt în perfuzii și nu pot să le văd.

Pe data de 1.03.2021 veterinarul (spune că – n.red.) a constatat decesul câinilor mei și mi-a spus că «a efectuat incinerarea lor fără acordul meu și fără să mă cheme să îi văd decedați»! Am fost sunată în data de 2.03.2021 ca să-mi spună că, de fapt, am pierdut cățeii și i-a trimis la o firmă de incinerări. Am mers până acolo ca să întreb dacă s-au incinerat cei doi bulldog francezi și apoi am mers din incinerator în incinerator, am sunat la Oradea, la Pecica – dar peste tot am primit un răspuns conform căruia «cățeii nu se pot incinera fără proprietar, pentru că proprietarul trebuie să plătească pentru incinerarea lor.» Menționez că eu nu am plătit nici măcar 1 leu la veterinarul meu. Pe data de 2.03.2021, după ce am venit de la incineratorul la care zicea medicul că i-a ars, am mers până  la el la cabinet ca să stau cu el de vorbă și menționez ca posed toată conversația, înregistrată pe telefon, în care el susține că nu are «nici o dovadă să-mi demonstreze că câinii mei sunt decedați și incinerați!» 

caz patrick

 

Am fost la cabinetul veterinar (care are și un magazin cu produse specifice) al medicului din capătul străzii Pădurii, unde am stat de vorbă vreme de o jumătate de oră despre cazul în care e reclamat, chiar în biroul său. Printre altele, Patrick Kelemen este și membru în Colegiul Medicilor Veterinari, după cum arată coala imprimată chiar în fereastra cabinetului KENY VET.

kemyvet1

 

După ce și-a expus punctul de vedere însoțit de toate probele pe care le avea pe telefon, calculator și printate, l-am rugat să-și expună apărarea într-un text, așa cum a făcut-o fostul său client prin plângerea adresată organelor în drept – promițându-i că, în această primă fază a micii noastre investigații jurnalistice, ne vom abține a ne publica opiniile bazate pe dovezi indirecte, colaterale, sau din informații pe surse.

Iată apărarea medicul veterinar Patrick Kelemen

„Cu privire la puii Daisy și Alfie care au fost internați la cabinet în perioada 21.02.2021, respectiv 24.02.2021 până la data de 01 martie 2021:

Pe doamna Gyurcovici și pe concubinul acesteia domnul Faur Ladislau Anton îi cunosc din anul 2017, ei sunt clienții cabinetului având înscrisă la noi o cățelușă bulldog, pe care au încercat și în trecut să o împerecheze  dar fără succes până acum când această cățelușă a născut 7 pui, iar 2 dintre aceștia au fost Daisy și Alfie.

Doamna Gyurcovici  în data de 21 feb 2021 duminica, a venit de urgență cu 1 pui bulldog francez în vârstă de 2 luni, Daisy, care era apatică, vomita și avea diaree, le-am spus că durează până îi facem teste specifice și ulterior alte analize în funcție de rezultatele testelor urmând ca eu să o contactez telefonic. Daisy a fost confirmată cu corona-viroză, aspect pe care l-am comunicat telefonic doamnei, cățelușa rămânând internată pentru tratament.

La data de 24 02 2021 doamna a revenit cu un alt pui cu aceleași simptome, Alfie, care a fost și el testat și confirmat pozitiv cu corona-viroză, rămânând și el internat.

corona

Pe perioada internării doamna a venit să se intereseze de starea cățeilor și concubinul acesteia domnul Faur mă suna să întrebe de starea lor, el rugându-mă că dacă cumva vor deceda cățeii să îl sun direct pe el, deoarece doamna trece printr-o perioadă dificilă.

Cățeii au primit tratamentul specific pe toată perioada internării dar cu toate eforturile aceștia în data de 01. 03. 2021 au decedat, eu anunțându-l pe domnul Faur telefonic așa cum m-a rugat.

bulldog francez 1

Animalele decedate din cauza unor viruși atât de contagioși nu pot fi îngropate, astfel că acești căței nu puteau fi returnați stăpânilor după deces , iar noi suntem obligați de lege să îi incinerăm lucru pe care l-am făcut.

Apreciez că din punct de vedere medical și uman am făcut tot ce a fost necesar pentru salvarea lui Daisy și Alfie și regretăm de fiecare dată când pierdem un animal.

Reacția doamnei , respectiv a domnului Faur care sunt clienții mei de atâția ani și cu care am legat o relație de prietenie este pentru mine de neînțeles, doamna a venit la cabinet  aducându-mi acuze că dacă dânsa nu a văzut efectiv câinii morți înainte de incinerare înseamnă că  i-am furat și vândut și să îi plătesc 700 euro/câine, ori aceste acuze depășesc ceea ce m-aș fi așteptat vreodată de la clienții cabinetului nostru, în special din partea acestora cu care legasem o relație de prietenie. Chiar dacă doamnei i-am arătat inclusiv poze cu cei 2 căței decedați aceasta nu a mai recunoscut că cei din poze sunt cățeii dânsei.

Probabil doamna dorește să recupereze sumele pe care le-ar fi câștigat din vânzarea câinilor sau chiar să nu mai plătească serviciile medicale efectuate de noi.

Am înțeles că doamna ar fi făcut o plângere penală împotriva mea, astfel că voi lăsa organele de cercetare penală să își facă treaba și să decidă dacă din punct de vedere penal am greșit cu ceva, iar doamna va avea posibilitatea să aducă dovezi privind presupusa vânzare a acestor câini.

Este regretabil că ajutorul pe care am dorit să îl ofer acestei familii cu care am legat și o prietenie s-a dovedit a fi interpretat într-un mod neașteptat, iar toata această situație pe mine mă întristează profund.”

Vom urmări pas cu pas acest caz – unic și original după știința noastră în peisajul oricum oribil al „orașului în care trăim”… de parcă după asta tânjeam!…

 

Categorie: Investigații
Etichete: bulldog francez, corona viroza, coronaviroza, incinerarea, Kelemen Patrick, KeMyVet, KENY VET., medic veterinar
Distribuie:
Articolul anterior
Adrian Petre – convocat de urgență de Mutu pentru meciul de debut la Euro 2021 împotriva Olandei
Articolul următor
S-au deschis 9 cabinete pentru imunizarea cu vaccinul Pfizer/BioNTech: 4 în municipiul Arad și 5 în județ
Bagă un „16”

6 comentarii. Leave new

 • avatar of stoica cristian
  Stoica Cristian
  20 martie 2021 17:52

  Cunosc pe domnul doctor ,si sincer cred că e nevinovat si poate să dovedească nevinovătia lui.A urmat un protocol obligatoriu. Halal ” prieteni”!

  Răspunde
 • Dar daca eu as fi cumparat de la doamna un catel cu 700euro si ar fi murit dupa 2 saptamani ,mi-ar fi dat banii inapoi sau ? Plin netul de samsari de animale ,daca te uiti ai sa vezi ca la acelasi numar de telefon gasesti om care vinede toate rasele. Peste aia sa mearga politia si mai repede.

  Răspunde
 • Kelemen Patrick este un medic veterinar bun si un iubitor de animale , se mai intampla si nenorociri , pacat de animale

  Răspunde
 • Patrick este un MEDIC si un OM deosebit, din pacate este prea bun si sufletist cu oricine !!!

  Răspunde
 • avatar of ioan (weisl)
  Ioan (Weisl)
  24 martie 2021 15:32

  Dr Patrick Kelemen este un om deosebit pe care l cunosc de multa vreme si care, intamplator sau nu, mi-a ingrijit si cainele meu. In ceea ce ii priveste pe cei doi catei care au fost rapusi de boala, pretentiile proprietarilor acestora ar fi justificate, in opinia mea, doar daca cateii ar fi avut pedigree. Insa, din cate am inteles, cateii nu au avut un asemenea document, deci pretentiile celor doi proprietari sunt absolut nejustificate.

  Răspunde
 • Sincer nu pot intelege cum cineva (detinator de animale)merge la cabinetul veterinar cu un caine cu sanse scazute de supravietuire, pe diagnosticul grav pe care l avea si acu vrea despagubiri.*Romania educata*

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie