[Profile în câteva linii] NICOLAE IOȚCU  

photo 2025 03 09 20 45 30
Distribuie:

În iunie 2014, am făcut parte dintr-o delegație de 20 de arădeni, formată din reprezentanți ai administrației, ai mediului de afaceri și ai celor două universități arădene, în Regiunea Autonomă Kurdistan (Republica Irak). Delegația arădeană era condusă de NICOLAE IOȚCU, atunci președinte al Consiliului Județean Arad. Îl cunoșteam destul de puțin, iar opiniile mele despre oamenii politici nu le-am preluat nicicând de la alții, preferând să-mi asum un punct de vedere, ca urmare a unor observații proprii.

Deci, nu știam aproape nimic despre NICOLAE IOȚCU și am fost surprinsă de prestația impecabilă ca șef al delegației arădene, aflat în situația de a susține alocuțiuni despre oportunități arădene, la întâlnirile oficiale cu premierul și guvernatorul Kurdistanului. Am rememorat momentul primei întâlniri oficiale cu NICOLAE IOȚCU, despre care folclorul urban relata că a finanțat campania împotriva mea ca rector, în paginile unui ziar arădean, care a și plătit o sumă importantă de euro, în urma unei hotărâri judecătorești. Nici nu mai are importanță dacă este sau nu adevărată această informație. Cert este că am descoperit un om politic cu un DISCURS LIBER IMPECABIL, fapt destul de rar în „lumea” politică post decembristă.

Documentându-mă pe internet pentru acest articol, am reținut activitatea parlamentară în cifre a lui NICOLAE IOȚCU, ca lider al grupului parlamentar al PDL: luări de cuvânt: 87, din care 8 declarații politice; 17 propuneri, din care 8 promulgate „legi legislative inițiate”; 1 Moțiune de cenzură; membru în 2 comisii de mediere. Dar se știe că activitatea politico-administrativă a lui NICOLAE IOȚCU a luat sfârșit ca urmare a unui moment dramatic din existența sa, care l-a determinat să înceapă un nou „drum” în viață , valorificându-și studiile efectuate în economia turismului și mai mult decât atât, să construiască un BRAND DE SUCCES pe plan național și regional și anume HANUL „MOARA CU NOROC”. Construit în perioada 1830-1837, cu destinația de a păstra cereale din zonă, apoi naționalizată, „MOARA CU NOROC” a devenit o clădire cu profil industrial, iar după ‘89, gestionarea defectuoasă a acesteia, a dus la o degradare continuă, precum s-a întâmplat cu numeroase clădiri și fabrici din România.

NICOLAE IOȚCU, împreună cu doi colegi, a achiziționat „Moara” și a început un proces dificil de reconstrucție, în care puțini arădeni credeau. Sunt sigură că a fost o muncă titanică de reabilitare și de păstrare a arhitecturii și a elementelor originale, restituindu-se în acest fel o clădire emblematică, construită în secolul al XIX-lea, de fapt un PATRIMONIU CULTURAL ȘI TURISTIC al locului. Deschiderea Hanului „Moara cu noroc” a avut loc în anul 2012, cu o singură sală, în prezența elitei politice și administrative arădene. Au fost adăugate noi săli și facilități, păstrându-se însă, tradiția populară și gastronomică, ceea ce este lăudabil. În drum spre Moneasa, de maxim două ori pe an, mă opresc la dus sau la întors la „Moara cu noroc” și încep să cred că reprezintă mai mult decât un „popas de poveste”, cum este ea considerată în zonă, ci o demonstrație vie că o VIZIUNE culturală și turistică dublată de PROFESIONALISM poate reda prezentului strălucirea de altădată. „Moara cu noroc” constituie deja un BRAND NAȚIONAL, având oaspeți din EUROPA, dar și din SUA, CANADA, AMERICA DE SUD, constituind un model privind modalitatea de promovare în spațiul virtual.

Știam că NICOLAE IOȚCU are idei interesante privind turismul din județul Arad și i-am solicitat câteva opinii, dar am primit pe mail, o strategie coerentă și realistă privind dezvoltarea și promovarea turismului de nișă în MONEASA, LIPOVA, SĂVÂRȘIN, INEU, ARAD, GHIOROC, ȘIRIA, ce ar trebui cunoscute și luate în considerare de către decidenții în domeniu. Fără îndoială, NICOLAE IOȚCU ne va surprinde în viitor prin fapte și nu numai prin idei și propuneri, de aceea în finalul articolului, o urare devenită tradițională, SUCCES, în continuare.


Citește mai multe PROFILE – AICI


 

Categorie: Opinii
Etichete: moara cu noroc, Nicolae Iotcu
Distribuie:
Articolul anterior
Multipla campioană națională Denise Bejan a câștigat Campionatul național de probe combinate la categoria de vîrstă U 18 | VEZI EVOLUȚIILE ATLETEI DE 16 ANI
Articolul următor
[CARTEA SĂPTĂMÂNII] Alexandru Ovidiu Vintilă: „Maki Haku”

3 comentarii. Leave new

  • Mai documenteaza-te, nu cred nimic din ce scrii stiind ca brandul Moara cu Noroc ii apartine in totalitate lui Ovidiu Ciocan din Ineu. Cand s-a vazut rentabila afacerea a venit acest Iotcu ( nu stiu cate clase are, si ce a fost inainte de a intra in PD) si …. a fost inlaturat Ovidiu Ciocan. Hai ca mai amuzant articol ca si asta l-am vazut la Paunescu la asanalele lui Ceausescu. Doamne, pentru o ciorba de ca sunt in stare unii.

    Răspunde
  • Când mâncați marmeladă măcar faceți-o cu tact că pute! De când a construit Ioțcu Hanul Moara cu Noroc? A aterizat forțat pe lucrul lui Ovidiu Ciocan și a procedat exact ca ariciul în vizuina vulpii. Hai pa!

    Răspunde
  • == SE VEDE DE LA VIENA CA I ARTICOL PUPIKURIST ==ORICUM RESPEKT PT CA PUBLICATZI POSTURILE CRITICE == IOTZCU E DIN HAITA INFECTA A FANARIHOTZILOR CARE AU DISTRUS ARADUL == NU MERITA GRAM DE RESPECT == DIN IULIE TOATA HAITA ASTA VA FI ISTORIE =

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Din aceeași categorie

lizica mihut 1

DEMERS TEOLOGIC ȘI CULTURAL DE EXCEPȚIE

Celebrarea de anvergură un întreg an, a bicentenarului FACULTĂȚII DE TEOLOGIE ORTODOXĂ din cadrul UNIVERSITĂȚII „AUREL VLAICU” (1822-2022) ne stăruie încă în memorie și după numai trei ani asistăm la…
diana achim

[Profile în câteva linii] DIANA ACHIM

De peste un deceniu și jumătate, am o colaborare apropiată cu DIANA ACHIM. Este dificil să subliniez care este cea mai importantă dintre calitățile ei, deoarece ea reunește laolaltă mari…
alexandru v. mureșan

„DIE GEDANKEN SIND FREI” (1)

[A.A. (= atenționarea autorului…). Mă aflu tot mai aproape de împlinirea a trei sferturi de veac de când fac umbră pământului (2026)… Degeaba sau nu… asta vor decide alții. Acum,…