S-ar putea ca (și) Bibi să-și piardă contul de TikTok – aplicația reprezintă o problemă de siguranță națională

tiktok
Distribuie:

Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), Pavel Popescu, a afirmat că aplicația TikTok a devenit o problemă de siguranță națională și ar trebui interzisă pe telefoanele angajaților la stat.


Se pare că multe personalități din politică vor ramâne fără TikTok, printre acestea nu putem să omitem starul TikTok-ului arădean, Călin Bibarț, care făcea furori în vară fiind un adevărat maestru al saluturilor stradale. Călin Bibarț a devenit celebru pentru saluturile sale aleatorii, surprinzându-i pe trecători și filmându-se în cele mai neașteptate locuri și împrejurări. Se pare că schimbările în politica de utilizare a TikTok-ului ar putea să îi lase pe mulți fără acces la scenă, inclusiv pe politicienii care încearcă să imite generația Z.


Popescu a subliniat că există dovezi că TikTok utilizează datele într-un mod negativ, adăugând că recomandă tuturor românilor să nu își instaleze această aplicație.

„Există dovezi clare că această aplicație folosește datele într-un mod negativ”, a avertizat vicepreședintele ANCOM într-o declarație pentru Digi24. El a explicat că datele colectate de TikTok sunt transferate către servere guvernamentale străine, calificând aceasta ca o problemă de siguranță națională.

Pavel Popescu a subliniat că nu au existat recomandări clare în România privind evitarea utilizării TikTok, iar apelul său vine după ce, în 2023, aplicația a fost oficial interzisă pe dispozitivele furnizate de NATO din cauza preocupărilor legate de securitate.


Interdicția oficială pentru personalul NATO aplicată pe 31 martie 2023, s-a bazat pe preocupările legate de securitatea datelor utilizatorilor TikTok și teama că guvernul chinez ar putea avea acces la aceste date prin intermediul companiei-mamă, Bytedance. Discuții similare despre interzicerea TikTok din cauza preocupărilor privind securitatea datelor au avut loc și la nivelul instituțiilor Uniunii Europene.


Categorie: Politice
Etichete: ANCOM, Bibarț, interzicere tiktok, siguranța națională, tiktok
Distribuie:
Articolul anterior
67 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii rutieri și 6 permise reținute, în ultimele 24 de ore
Articolul următor
Concert B.TON & Coven CLASH la The Pub Universității

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie