Șase români se regăsesc în topul miliardarilor lumii înctocmit de Revista Forbes

forbes
Distribuie:

Şase români au reuşit să se claseze în topul miliardarilor lumii întocmit de prestigioasa revistă Forbes, cu o avere combinată de 10,6 miliarde de dolari.


Cel mai bogat român, conform acestui clasament este Daniel Dines, în vârstă de 52 de ani, CEO şi cofondator al companiei UiPath, ce activează în domeniul tehnologiei.

Daniel Dines se situează pe locul 1.238 în lista Forbes, având o avere estimată la 2,7 miliarde de dolari. Absolvent al Universităţii Bucureşti, acesta locuieşte în prezent în New York şi a intrat în atenţia publicului în 2020. Averea sa a cunoscut o creştere semnificativă în ultimii ani, atingând un vârf în 2021, anul listării companiei UiPath la bursa din New York, când a fost evaluată la 6 miliarde de dolari.


Pe locul al doilea în rândul miliardarilor români se află evident Ion Țiriac,

în vârstă de 84 de ani, cu o avere de 2,1 miliarde de dolari. Fost mare jucător de tenis, Țiriac şi-a construit imperiul financiar în domeniul bancar, al asigurărilor, imobiliar şi auto.


Locul al treilea și al patrulea în acest clasament sunt ocupate de Dragoş și Adrian Pavăl, fondatorii lanțului Dedeman

Locul trei este ocupat de Dragoș Pavăl, în vârstă de 57 de ani, cofondatorul lanţului de magazine Dedeman, cu o avere estimată la două miliarde de dolari.

Fratele său, Adrian Pavăl în vârstă de 55 de ani, ocupă locul al patrulea în acest clasament, cu o avere estimată la 1,4 miliarde de dolari.


Pe locul al cincilea se situează Ion Stoica, în vârstă de 59 de ani, cofondator şi preşedinte executiv al startup-ului de software Databricks, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari.


Al şaselea român prezent în clasamentul Forbes este Matei Zaharia, în vârstă de 38 de ani, cofondator şi director de tehnologie al Databricks, cu o avere similară de 1,2 miliarde de dolari.

Aceste rezultate evidențiază contribuția semnificativă a antreprenorilor români la economia globală și confirmă potențialul lor în diverse domenii de activitate.


Sursă: Forbes


 

Categorie: Lifestyle
Etichete: Adrian Pavăl, daniel dines, Dragoș Pavăl, forbes, Ion Stoica, Ion Țiriac, miliardari
Distribuie:
Articolul anterior
Adidas interzice fanilor să adauge „44″ pe tricoul echipei de fotbal a Germaniei
Articolul următor
Conferința „Voievodate, comitate, vilaiet în spațiul mureșan medieval”: o incursiune în istorie, la Biblioteca Județeană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie