Stareța Mănăstirii GAI, maica MAGDALENA, a fost destituită. Cu plecarea sa, Arhiepiscopia Aradului a scăpat de „CLANUL Borteș” – dar nu de toate problemele…

manastirea gai
Distribuie:

 

Maica stareţă stavroforă Magdalena,  pe numele său de mirean Marioara Borteş, care conduce Mănăstirea din Gai cu hramul „Sfântul Simeon Stâlpnicul“ din anul 2010 a fost destituită, așa că începând de astăzi, dominația din ultimii ani a familiei Borteș care, cel puțin din punct de vedere financiar și al afacerilor „de culise” conducea Arhiepiscopia Aradului, a luat sfârșit. Împreună cu stareța, pleacă și maica Lucia – fiind demisă, la rându-i, din funcția de economă a Mănăstirii, prin aceeași decizie.

În fața lui Dumnezeu nu au fost suficiente (și nici necesare, am întări…) „lucrările” de tip „serivicii secrete” cu care această adevărată „gașcă de interese” au încercat să-l sape pe părintele Cleopa (momentan, aflat la Cluj, pentru o operație complicată) pentru a-l aduce stareț pe prietenul surorii maicii starețe, Angela Borteș, pe numele său Augustin Dragomir – s-au făcut presiuni inclusiv la nivel de Guvern în acest sens! -, pe ÎPS Timotei însuși și să înlăture toți clericii care se opuneau intervențiilor lor… deloc ortodoxe în mersul Bisericii Ortodoxe arădene.

Demn (și drept) de menționat e faptul că Vicarul Administrativ al Arhiepiscopiei Aradului, arhimandritul Teofan Mada ar fi trebuit să se ocupe, efectiv, de această sarcină… dar cum evenimentul a fost împotriva intereselor sale și având în vedere strânsa sa prietenie cu familia Borteș, a invocat „o altă treabă”, probabil mai urgentă, și a declinat responsabilitatea de a o anunța pe stareță de față de acest act (despre aceste aspecte vom scrie, pe larg, în curînd).

Deocamdată, Mănăstirea Gai funcționează fără stareță, Consiliul Bisericesc urmând a se întâlni în vederea desemnării unei alte maici (nu se știe nici dacă din interiorul sau din afara Mănăstirii) pe acest post.

ARTICOL ASOCIAT:

[ACTUALIZARE 4] „EPISCOPIȚA” e OUT! Angela Borteș a fost demisă din funcția de contabil-șef al Arhiepiscopiei Aradului

Categorie: Știri
Etichete: destituita, IPS Timotei, magdalena bortes, maica magdalena, manastirea gai, marioara bortes, parintele Cleopa, teofan mada
Distribuie:
Articolul anterior
PSD Arad nu poate tolera manevrele ilegale şi limbajul mizerabil al primarului Falcă
Articolul următor
Cinematograful SOLIDARITATEA se redeschide astăzi, la 22 de ani după ce i s-a „rupt filmul”

21 de comentarii. Leave new

 • D-zeu nu doarme,el învinge,sa le fie rusine si pentru ce o facut cu opstea manastiri………..

  Răspunde
 • Ma rog ca Manastirea Sa devina cum am cunoscut o eu,sanatate si Doamne Ajuta Parintelui Cleopa

  Răspunde
 • Slava Domnului ca s-a facut dreptate.Speram ca noua stareta sa mearga in aceeasi directie cu parintele Cleopa pentru a se putea merge in continuare pe ADEVARATA cale a mantuirii si pentru a se reveni la ceea ce a fost pt.a nu se duce de rapa tot, .Dumnezeu sa-l lumineze si sa-l calauzeasca in continuare pe cel care a luat masurile pentru a salva manastirea de clanul Bortes.
  Multumim pt.ceea ce ati facut !Doamne ajuta parintelui

  !

  Răspunde
 • Nu mai visați cai verzi pe pereți…Atâta timp cât părintele este împotriva ecumenismului și ereziei nu va avea viață bună la mănăstire,indiferent de conducerea mănăstiri…Ortodox nu înseamnă mulțime și nici biserici,Ortodox înseamnă Hristos…Doamne ajută!!!

  Răspunde
 • S-a castigat o batalie, dar razboiul contiuna, campul de lupta fiind dreapta credinta, Ortodoxia. Vremurile vor cerne mai departe. De noi depinde calea pe care vom merge, cea a lacrimilor si prigoanei sau a vorbelor frumoase si otravitoare pentru suflet. Dumnezeu si Maica Domnului sa ridice cat mai multi preoti la aceasta lupta, iar pe parintele Cleopa sa-l intareasca in cuvant si fapta pentru a ne indruma si pe mai departe si sa-i dea putere pentru a nu obosi niciodata in a tine treaza constiinta noastra ortodoxa. Doamne ajuta-ne pe toti!

  Răspunde
 • DOAMNE AJUTA PARINTELUI CLEOPA!

  Răspunde
 • Dumnezeu poate face minuni cum a facut si in cazul acesta.Doamne ajuta in continuare!Ce este cu neputinta la oameni este cu putinta la Dumnezeu ,doar ca trebuie sa avem credinta.

  Răspunde
 • Sănătate Părintelui!

  Răspunde
 • Slavă Domnului că am îvins o bătălie, darai mai avem una.Cea pt. DREAPTA CREDINȚĂ așa cum am învățat de la Sf. Părinți și de la DUHOVNICUL NOSTRU.ÎÎ mulțumim bunului Dumnezeu și părintelui nostru Cleopa Jurj.Doamne ajută-ne!în continuarea. Amin.

  Răspunde
  • Multă sănătate la Părintele. Doamne ai grijă de el!vindecă-l,să poată avea grijă de noi să nu rătăcim! AMIN.

   Răspunde
 • Doamne lumineaza pe ierarhii nostrii sa vada adevarata cale a ortodoxiei si sa se alature parintelui Cleopa caruia ii dorim sanatate.Doamne ajuta-ne !

  Răspunde
 • Cu siguranta Dumnezeu i-a descoperit adevarul IPS avand in vedere ca a luat atitudine si ii multumim . Speram sa-i arate in continuare care este drumul spre mantuire alaturi de parintele Cleopa.Doamne ajuta!Sanatate multa parintelui!

  Răspunde
 • Ce bine ar fi ca IPS. sa aleaga drumul Sfintilor Parinti si nu cea a ierarhilor din ziua de azi ,drumul adevaratei ortodoxii ,care nu va fi usor dar ne va duce la mantuire!Doamne ajuta si sanatate multa parintelui Cleopa!

  Răspunde
 • Doamne luminează toți ierarhii si pe IPS nostru si ajută-i să revină la dreapta credință. Amin.

  Răspunde
 • Amin.

  Răspunde
 • A ajuns biserica sa fie tarata in scandaluri de presa .Vai voua celor din presa care sunteti flamanzi dupa bani si mariri. Capul bisericii este Hristos si nu va fi biruita de nici o mizerie a celor care se complac in asa ceva.Atata ura si dezbinare cat se cultiva in aceste vremuri cred ca nu a existat nici pe vremea comunismului. Oamenii se ataseaza excesiv tot de oameni in loc sa se ataseze de Hristos . Suntem trecatori pe acest pamant si trebuie sa intelegem ca nici functia ,nici marirea nu ne mantuieste.

  Răspunde
  • Ica, sunt de acord cu tine intr-o singura privinta: Capul Bisericii este Hristos. In rest, bati campii.

   Răspunde
   • Chiar in cunostinta de cauza vorbesc ,cine este fara de pacat sa ia piatra si sa dea cum zice Mantuitorul. Multi cad din cauza mandriei ca se cred mari teologi si vesnici pe acest pamant .Si alte culte au probleme dar isi spala rufele in familie nu in ziare.

    Răspunde
 • Cititi fratilor „Strajerii Ortodoxiei” de arhimandrit Vasilios Papadakis si veti vedea adevaratul drum al ortodoxiei si al mantuirii .Doamne ajuta!

  Răspunde
 • Multumim Lucian pt.articole fara de care nu s-ar fi aflat multe lucruri.Asteptam continuarea si Dumnezeu sa-ti lumineze calea.

  Răspunde
 • Doamne ajuta-l sa vada care este adevarata credinta ortodoxa pe IPS. si sa vada sufletele adevaratilor preoti (ft.putini)din ziua de azi care ne calauzesc dupa invataturile Sfintilor Parinti ,care sunt cu Dumnezeu si adevarul si nu a acelor preoti care sunt cu lumea si …….€ .Sanatate multa parintelui Cleopa si Doamne ajuta!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie