Steampunk Transylvania Museum – Cel mai ciudat loc din Cluj-Napoca

steampunk transylvania
Distribuie:
Steampunk Transylvania –  muzeul considerat cel mai ciudat loc din Cluj este un loc deosebit care, după cum indică și numele, are ca temă steampunkul.

steampunk transylvania

Muzeul este un loc deosebit și unic în România, aflându-se chiar în inima Transilvaniei. Piesele care alcătuiesc decorul fac parte din tematica steampunk sau cea a fantasticului, iar după spusele proprietarilor aceștia schimbă unele piese periodic și susțin artiștii prin cumpărarea sau închirierea pieselor.


“O parte din decor va fi permanentă, totuși am dori să cumpărăm/închiriem obiecte de la artiști din întreaga lume. Ideea este să schimbi majoritatea conținutului la fiecare 3-4 luni. Suntem pregătiți să cumpărăm creații, dar am dori în principal să le închiriem. Astfel, putem sprijini artiștii și arăta lucrările lor vizitatorilor noștri. Am observat că există o mulțime de oameni care creează obiecte fantastice și le țin acasă, arătându-le prietenilor locali și postându-le pe rețelele de socializare. Credem cu adevărat că aceste lucrări de artă trebuie văzute de oameni din apropiere.

Toate obiectele pe care le avem în galeria noastră pot fi vândute, dacă proprietarul este de acord să facă acest lucru.

Dacă doriți să colaborați cu noi, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la gallery[at]steampunk[dot]ro

Steampunk Transylvania Museum


„Scopul nostru este să creștem interesul pentru acest subgen fantastic al science-fiction. Ne-am dori să oferim experiențe de neuitat și motivaționale pentru generațiile următoare și să oferim tuturor o experiență în afara casei care să motiveze oamenii să îndrăznească să viseze și să creeze. Gândindu-ne pe termen lung, în 2-3 ani, ne-am dori să organizăm un mic festival steampunk cu procesiune, întâmpinând vehicule, artiști și fani ai acestei culturi în Transilvania.”-Dr. Istvándy Botond

Cum a decurs experiența noastră?

Am vizitat muzeul recent și pot spune că a fost o experiență cel puțin interesantă.

steampunk transylvania


Muzeul încă de afară te face să devii curios. La intrare ești întâmpinat de o tânără domnișoară care îți dă biletele și îți spune câte ceva despre loc și cum va decurge experiența. Când am ajuns noi, a tras de perdelele imense și ne-a poftit în spatele lor pentru a începe incursiunea în acel spațiu.

steampunk transylvania


La parter am fost ghidați de o domnișoară care ne-a explicat ce este fenomenul și termenul steampunk, prin ce este caracterizat și ne-a spus povestea din spatele fiecărei camere ghidându-ne cu atenție. Ea ne-a ajutat să găsim toate părțile interactive și ne-a explicat cum le putem folosi.

whatsapp image 2023 11 15 at 23.19.53 3 scaled


Partea de jos a muzeului e dedicată steampunkului, și zona unde se pot vedea invenții, mașinării,un laborator cu substanțe peste tot și două camere parcă desprinse din scenele jocului Bioshock. Camerele sunt destul de ciudate, ba chiar unii le-ar putea considera terifiante. Ne sunt prezentate camere de tip psihiatrie, cu scris pe pereții și pe toate lucrurile din cameră, în altă cameră ne este prezentat un pacient iar ultima cameră este o baie în care ai impresia că înoată meduze în jurul tău.

steampunk transylvania


Turul a continuat la etaj unde am fost preluați de alt ghid într-o altfel de atmosferă. Aici tema era cea a fantasticului, am văzut o mulțime de lucrări cu creaturi magice. Aici puteți avea parte și de o ședință de tarot. Ghidul ne-a dus lângă o bibliotecă unde ne-a pus să găsim cartea care odată scoasă deschide o ușă secretă. În camera secretă se află o instalație a unei mașini a timpului.

whatsapp image 2023 11 15 at 23.19.54 8 scaled

La final am ajuns de unde am venit, adică la intrare, loc în care sunt  disponibile diverse accesorii, merch al muzeului și propria marcă de bere a muzeului Steampunk.


Muzeul îl găsiți în Cluj-Napoca pe strada Stefan Octavian Iosif nr. 4.

Programul muzeului
Luni- Sâmbătă – 12:00 – 21:00
Dumincă – 12:00 – 21:00

De fiecare lună nouă muzeul e deschis până la ora 01:00, următoarea lună plină 26 Noiembrie, duminică.

Prețul biletelor adulți -45 lei, studenți-40 lei, copii (până la 7 ani) -35 lei


Concluzie– merită sau nu merită vizitat muzeul Steampunk Transylvania?

Răspunsul este simplu, merită! Nu doar pentru că este accesibil dar mai ales pentru faptul că acest muzeu reprezintă un concept unic în România fiind singurul muzeu de acest fel de la noi din țară. Pe lângă toate acestea acest muzeu aduce lucrări noi periodic, atât ale artiștilor din România cât și ale celor din străinătate. Angajații (stafful) constituie o mare bilă albă pentru locație, toți oamenii din echipă sunt foarte implicați și se vede că o fac din pasiune și drag față de muzeu.


[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

Categorie: Reportaje
Etichete: Cluj-Napoca, muzeu steampunk, steampunk transylvania
Distribuie:
Articolul anterior
Un bărbat de 50 de ani a fost găsit în stare de inconștiență la Balastiera din Micălaca
Articolul următor
[ACTUALIZARE 2] Polițistul Valer Kovacs a comentat accidentul de miercuri dintre Nădab și Cintei în urma căruia șoferul a ajuns la spital cu picioarele amputate. Mesajul său pentru șoferi: „Dacă nu respectați poliția, măcar să respectați viața”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie