Tendințe în fashion pentru 2024

tendinte
Distribuie:

Anul 2024 aduce o explozie de inovații și reinterpretări în lumea vestimentară. De la materiale transparente și tulle, la croieli retro și reinterpretări ale clasicei dantele, tendințele actuale demonstrează că moda este mai mult decât o simplă schimbare a hainelor – este o formă de exprimare și o reflectare a zeitgeist-ului actual.


Culorile metalice

Acestea pot varia de la argintiu la auriu, bronz, cupru și alte nuanțe metalice. Trendul continuă să apară și în 2024 după ce în 2023 a fost menționat în orice articol de modă. Aceste culori apar sub forma unor materiale care dau impresia de fluiditate prin materialele foarte aerate. În mod tradițional, argintiul și auriul sunt cele mai populare culori metalice, dar designerii de modă pot experimenta cu o varietate de nuanțe metalice pentru a aduce un aer proaspăt și inovator. Materialele metalice, cum ar fi lamelele sau stofele metalizate, pot fi utilizate pentru a crea un efect de reflexie și strălucire în ținute.

trend


Pantalonii scurți

Este interesant să observăm cum anumite piese vestimentare precum pantalonii scurți își găsesc locul în ținutele de toamnă/iarnă, contrar așteptărilor tradiționale legate de această piesă asociată cu vremea caldă. Reinterpretarea lor în contextul sezonului rece reflectă tendința de a aduce inovație și versatilitate în moda contemporană.

Trendul fustelor foarte scurte cu pantaloni scurți pare să ofere o abordare creativă și jucăușă a designului vestimentar. Această combinație poate aduce un echilibru între stilul casual și cel elegant, oferind femeilor posibilitatea de a experimenta cu diverse siluete și lungimi în ținutele lor.

ss24trends microwave
Sursa : Vogue

Materiale albe cu textură

Este interesant să vezi cum preferințele în modă evoluează de la un an la altul, dacă anul trecut dantela albă a fost în trend și a fost utilizată în diverse moduri, acum pare că accentul s-a mutat către materialele cu texturi interesante în moda actuală.

Materialele cu diverse texturi pot aduce o dimensiune nouă și joc de lumini și umbre în ținute, adăugând un element tactil și vizual. Aceasta poate include materiale cu relief, broderii, pliseuri, sau alte texturi creative care aduc diversitate și sofisticare în designul vestimentar.

131840441 comppap


Pantalonii cu talie înaltă

Nu vorbim neapărat de pantaloni din denim fiind un material care în 2023 a fost exploatat regăsindu-se în mai toate colecțiile. Pantalonii cu talie înaltă au fost prezenți în lumea modei pentru un timp semnificativ și continuă să fie în trend. Această piesă vestimentară a câștigat popularitate datorită versatilității sale și modului în care poate evidenția silueta. Pantalonii cu talie înaltă oferă o opțiune elegantă și feminină, accentuând linia taliei și alungind aspectul picioarelor.

De-a lungul anilor, designerii au experimentat cu diverse stiluri și lungimi ale pantalonilor cu talie înaltă, de la pantaloni evazați și clasici, la modele mai largi sau cu croieli moderne. Această versatilitate face ca pantalonii cu talie înaltă să rămână în trend, deoarece pot fi adaptați la diferite stiluri și ocazii. Anul acesta nu se poate claca cu această piesă în outfit, mai ales dintr-un material fluid sau structurat.

loewe spring summer 2024 collection 2


Polo

Dacă trendurile retro continuă să influențeze moda în 2024, gulerul în stil polo rămâne în centrul atenției. Este interesant să observăm cum acest element clasic evoluează în diverse interpretări și combinații. Gulerul polo are origini în moda sportivă și casual, dar abordările moderne îl aduc în diferite contexte, de la preppy la office și la outfit-uri de tip night out.

Faptul că lumea experimentează cu acest tip de croi în diverse combinații arată versatilitatea acestui element vestimentar. Potrivit pentru o ținută preppy sau casual, dar și pentru a adăuga un touch sofisticat la ținutele de birou sau pentru a crea un aspect mai rafinat pentru o ieșire în oraș.

ss24trends polo club
Sursa: Vogue

De la fuste la topuri – transparente

Această tendință poate fi observată într-o varietate de piese vestimentare de la topuri transparente combinate cu corsete, la fuste și rochii din materiale translucide. Aceste materiale adaugă adesea un aer romantic și elegant iar modul în care sunt combinate cu alte elemente vestimentare poate varia de la un look casual la unul mai sofisticat, potrivit pentru ocazii speciale.

Moda transparentă și cu tulle poate permite și explorarea altor tendințe, cum ar fi stratificarea, detaliile brodate sau inserțiile de dantelă, aducând o notă de complexitate și rafinament în designul vestimentar.

transparent robe
Sursa: Numero Magazine

 

Categorie: Lifestyle
Etichete: fashion 2024, tendinte în modă, trends 2024
Distribuie:
Articolul anterior
Oscar 2024: Două piese din Barbie, nominalizate pentru „Best Original Song”. Lista completă a melodiilor
Articolul următor
Lista tuturor nominalizărilor la Premiile Oscar 2024

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

julia fox large

Julia Fox se declară oficial lesbiană

Julia Fox și-a cerut scuze în glumă foștilor ei iubiți: ,,Îmi pare rău, băieți”. Vedeta a recunoscut că este lesbiană pe 8 iulie. Ea s-a amuzat puțin, răspunzând la videoclipul…