TESSERACT ARHITECTURE din Sibiu este firma câștigătoare a licitației pentru elaborarea documentației și proiectului „Complex Matern-Pediatrie”

viitorul spital matern arad
Distribuie:

După o prelungire a etapei de evaluare a ofertelor cu aproximativ o lună, a fost desemnată firma câștigătoare pentru partea de proiectare a Complexul Pediatric. Firma câștigătoare este SC TESSERACT ARHITECTURE SRL din Sibiu. Ceilalți competitori pot depune contestație în următoarele 10 zile.

„TESSERACT ARHITECTURE este deținută de Raluca Şoaită arhitect şi fondator al Tesseract Studio, primul studio de arhitectură medicală din România.  Este şcolită la Paris, este arhitectă de vreo 17 ani, iar 80% dintre proiectele ei au fost în domeniul medical. Arhitectura medicală este un domeniu extrem de important pentru că, pe lângă utilitatea şi funcţionalitatea clădirii din punct de vedere medical, întreg proiectul trebuie să încânte toate simţurile şi să devieze atenţia de la suferinţă şi moarte. Aceasta a pus umărul la probabil cel mai important proiect socio-uman de până acum,  spitalul de oncologie pediatrică pe care Asociaţia Dăruieşte Viaţă ,  construit în curtea spitalului de copii Marie Curie.” – conform Tesseract-architecture.com.

Vezi  portofoliul TESSERACT ARHITECTURE 

[COMUNICAT DE PRESĂ]
Iustin Cionca: „Avem câștigător al licitației pentru documentația de la Complexul Pediatric”

S-a realizat un nou pas, foarte important, pentru construirea Complexului Pediatric, proiect câștigat de către Consiliul Județean și finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Licitația privind realizarea documentației a fost câștigată de SC TESSERACT ARHITECTURE SRL, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 4,8 milioane de lei (TVA inclusă). Perioada de contestație este de 10 zile.

„Este un proiect major al Consiliului Județean Arad și îmi doresc să începem cât mai curând lucrările efective. Acum suntem la nivelul realizării documentației și, apoi, vom scoate la licitație lucrarea, care constă în construirea clădirii și în dotări cu echipament. Valoarea totală a întregului proiect este de peste 2,8 miliarde lei. Investim în Sănătate și ne dorim să avem un sistem sanitar cât mai competent”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Noul spital va îngloba toate specializările pentru copii. Proiectul presupune realizarea unei construcţii pe 10 niveluri: demisol, parter, 7 etaje plus un etaj tehnic şi heliport. Aria desfășurată a complexului va fi de 25.165 mp şi aria utilă de 18.256 mp.

Clădirea va cuprinde:

* Secţia Pediatrie I destinată grupei de vârstă 0-3 ani;
* Secţia Pediatrie II destinată grupei de vârstă 3-18 ani;
* Secția Chirurgie și Ortopedie Pediatrică;
* Bloc Operator;

* Chirurgie Pediatrică;
* Secție Anestezie și Terapie Intensivă destinată grupelor de vârstă 0-18 ani de tip medical cât și chirurgical și destinată pacientelor din Secția Obstetrică Ginecologie;
* Serviciul Sterilizare;
* Farmacie;
* Secția Obstetrică- Ginecologie (Compartimentul Obstetrică se împarte în Obstetrică patologică și Obstetrică fiziologică), cu bloc de nașteri şi bloc operator;
* Secția Neonatologie, Compartimentul Biberonerie, Ambulator integrat;
* Serviciul Epidemiologie,
* Spitalizare de zi;
* UPU pediatrie;
* Camera de gardă pentru Secția Obstetrică- Ginecologie;
* UTS;
* Serviciul Radiologie,
* Serviciul de internare – externare pacienți;
* Unitatea de igienizare sanitară pentru pacienți (garderobă pacienți);
* Vestiar personal. Complexul Matern-Pediatrie va avea un număr de 312 paturi în regim de spitalizare continuă, după cum urmează: Secţia Pediatrie I – 40 paturi; Sectia Pediatrie II – 46 paturi; Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică – 45 paturi din care 10 paturi aparţinători; ATI adulţi – 6 paturi; ATI copii – 5 paturi; Secţia Neonatologie – 80 paturi din care 15 paturi terapie intensivă nou născuți, 15 paturi prematuri și 15 paturi aparținători; Secția Obstetrică Ginecologie – 90 paturi. Spitalul va avea și un număr de 23 paturi pentru spitalizare de zi.

***

Conform Declarației de participare din SEAP au fost înscriși un număr de 12 ofertanți pentru „Servicii de elaborare documentații tehnico-economice” și „Asistență tehnică din partea proiectantului aferente obiectivului de investiții Construire Secții Obstetrică Ginecologie și Neonatologie, Secție Chirurgie Infantilă, Secție Pediatrie din incinta Spitalului Clinic de Urgență Arad”, după cum urmează:

1. SC RHEINBRUCKE SRL;
2. SC BLANK ARHITECTURE SRL;
3. SC ELECTROPROIECT SRL;
4. SC POPAESCU & CO SRL;
5. SC CONCRETE & DESIGN SOLUTIONS SRL;
6. SC TESSERACT ARHITECTURE SRL;
7. ASOCIEREA SC PRO ARHITECTURA SRL & SC PROFESSIONAL TECH
CONSTRUCT DESIGN SRL;
8. ASOCIEREA SC POLIART SRL & SC STRUKTOPLAN SRL;
9. ASOCIEREA SC UNITH2B SRL & SC AXIS DESIGN SRL;
10. ASOCIEREA SC ATELIERUL ARHITEXT SRL; SC PATH’S ROUT SRL; SC CAPABIL SRL;
11. ASOCIEREA SC CUBICON INVEST SRL & SC MANSART CORPORATE SRL;

12. ASOCIEREA SC ADURO IMPEX SRL & 3TI ROGETTI ITALIA-
INGEGNERIA INTEGRATA S.P.A & SC WE PROJECT ENGINEERING SRL.

 

Biroul de presă al CJA


Articol asociat: Cionca – la Matern-Pediatrie. Vezi ce urmează…


 

 

 

Categorie: Știri
Etichete: CJA, Complex Matern-pediatrie Arad, Raluca Şoaită, TESSERACT ARHITECTURE
Distribuie:
Articolul anterior
Puncte de ajutor anti-caniculă, în municipiu
Articolul următor
Serviciul Public de Permise și Înmatriculări, de acum în Atrium Mall

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie