Testament nou-nouț în Parcul Eminescu

poză film
Distribuie:

 

Caravana Metropolis este un concept interesant menit să aducă filme de calitate mai aproape de oameni. Majoritatea filmelor care rulează sunt filme independente, adesea premiate la festivaluri de film din Europa, și nu numai. Majoritatea proiecțiilor sunt filme nonconformiste, adresate unui public open-minded.

Săptămâna aceasta (până în 10 iulie) o sa-i găsiți la Arad, unde în Parcul Mihai Eminescu au creat un spațiu parca desprins din alt oraș. Evenimentul a  reușit să adune cinefili și oameni veniți mai mult din curiozitate, dar pe fețele cărora se citea vădit plăcerea și entuziasmul că un asemenea eveniment se întâmplă și în orașul lor. În ceea ce privește organizarea, pot spune că este un real succes – o mulțime de scaune „de pescuit” cu logo-urile sponsorului și partenerilor, neașteptat de confortabile, care au fost ocupate în totalitate. Tinerii au oferit acestui eveniment un plus de vitalitate, prin faptul că nu au ținut cont că nu mai existau locuri libere la proiecție, ocupând spațiile verzi din spatele mulțimii de pe malul Mureșului. Atmosfera a fost una detașată, cu muzică bună – de la acorduri de reggae la muzică comercială ca să fie pe gustul tuturor. Comercianții ambulanți au fost prezenți și de această dată pe marginea trotuarelor, făcând ce știu ei mai bine – să vândă.

Mi-au plăcut în mod deosebit oamenii prezenți la eveniment. De la bătrâni care probabil voiau să rupă monotonia din căminele lor participând la o activitate în aer liber în parcul unde probabil obișnuiesc să joace șah, la tineri excentrici care vor să vorbească despre ei prin vestimentație și atitudine. Concluzia este doar una, că toată lumea este binevenită la film. Liber la cultură și liber la artă cinematografică.

Ieri, 07.07.2016 am ajuns și eu la una dintre proiecții: „Testamentul nou-nouț (2015)” în regia lui Jaco Van Dormael. Filmul are o poveste interesantă, care dorește să iasă din tipare – nepotrivit, aș spune, pentru conservatoriștii care pot considera că imaginea lui Dumnezeu ar fi profanată prin faptul că El se proclamă un om care trăiește la Bruxelles. Prin poveste suntem purtați de fiica lui Dumnezeu care într-un moment de răzbunare față de tatăl său trimite tuturor oamenilor  un SMS cu data la care fiecare are să moară. Aceasta din urmă părăsește casa părintească în vederea acumulării de experiențe prin lume și pentru a-și găsi cei 12 apostoli. Filmul, pe care l-am văzut în premieră la Gala de Închidere de la Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj 2015, este o satiră reușită.

Lăsând la o parte faptul că proiecția a început cu 19 minute mai târziu decât scria pe program, evenimentul a fost unul reușit și sper doar ca spectatorii să fi renunțat la vechile metehne și, de această dată,  să își fi luat PET-urile și gunoaiele la plecarea casă .

Categorie: Cultură
Etichete: caravana metropolis, festival, film în aer liber, parcul eminescu, Patricia Hodăjeu
Distribuie:
Articolul anterior
[LIVESTREAM] Vizionează live lansarea conceptului „Ardeal Original” – începând cu ora 20.00!
Articolul următor
[ROMAN FOILETON] Metamorfoza (13)

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

Urmăriți-ne pe