The Deuce – un serial care-ți arată o fațetă mai puțin cunoscută a New York-ului anilor ’70

the deuce
Distribuie:

The Deuce – un serial despre prostituție, târfe de culoare, pești, mame cu copii, oameni cinstiți și mai puțin cinstiți, fete inteligente, dar care se lasă de facultate și femei ce citesc cărți în timpul liber – dar numai ele știu de ce. Polițiști care stau la aceeași masă cu peștii, pe care probabil îi cunosc de foarte mult timp și corpuție. Mafioți italieni și, în tot acest peisaj, un barman cinstit.


[/vc_column_text]
the deuce
Serialul spune poveștile unui amalgam de oameni, care se adună în același bar 

La un pahar de vorbă au fel și fel de conversații, fiecare își varsă oful în crâșma aflată pe Strada 42, condusă de Vince. Un tip sincer, onest și foarte carismatic. Un om fain, bun la suflet, dar care de curând s-a îmbârligat cu Rudy Piplo, mafiotul italian, din cauza fratelui său, dependent de jocuri de noroc. 

Povestea din spate

Fratele său, preferatul părinților, un pierde vară cu datorii, un vagabond bețiv, dar și un „lucky son of a bitch”. Vince îl iubește așa cum e, n-are ce face, așa că este nevoit să reînvie barul bătrânului chinez Kim, ca să facă rost de bani să-i plătească datoria fratelui său față de italian. 

L-a reînviat, întâmplător, când într-o seară a văzut într-o vitrină niște body-uri negre și a decis să le costumeze pe chelnerițe. De atunci, barul chinezului s-a umplut de lume bună care lasă bacșiș-uri, iar vechiul bar pustiu a prosperat din nou. 


the deuce

Fiindcă nu vrea să-l fure pe bătrânul Kim, Vince se gândește la o schemă elaborată, iar unchiul său îl ajută s-o pună la cale. El lucrează la o firmă de construcții cu 8.000 de muncitori, care își primesc salariul sub formă de cecuri la sfârșit de săptămână, dar nu le pot încasa decât dacă se duc la bancă, ceea ce nu pot face decât lunea. Aici intră în schemă Vince și unchiul său, care s-au înțeles cu mafiotul italian să le ofere bani ca să schimbe cecul pentru fiecare muncitor, dar cu un comision. 

the deuce

Rudy l-a întâlnit pe Vince la barul chinezului și după o vreme, i-a dat propriul lui local. Așadar, el se mută acolo, cu chelnerițe cu tot. Îl urmează și propria clientelă, pești și curve – simple femei care aleg (sau sunt împinse de circumstanțe) să facă un ban în marele oraș american.

the deuce

 


Prostituția, acceptată social în America anilor ’70

Pe cont propriu sau supravegheate de o figură masculină de culoare la costum, fetele își câștigă pâinea de zi cu zi pe străzile aglomerate ale New Yorkului. Se întâlesc cu bărbați, negociază prețul și după ce scurta întâlnire se sfârșește, îi lasă banii „supraveghetorului lor”.

Uneori ele sunt constrânse, fiind obligate să vină cu cât mai mulți bani sau să ia cât mai mulți clienți, alteori fac asta din admirație pentru peștele lor. Noi sau vechi, ele știu de la început în ce se bagă și fac asta conștient. 

Polițiștii stau la bar cu peștii, cunosc situația dar nu pot face mare lucru. Dacă le iau pe fete la secție, sunt nevoiți să le elibereze a doua zi, apoi ele se întorc tot pe stradă. În New York-ul anilor ‘70, cea mai veche meserie din lume pare acceptată social. 


the deuce 5

Candy e tipă cu perucă blondă, bine îmbrăcată cu outfituri de petrecere. În camera sa din casa părintească din micul orășel de provincie din care vine, are o grămadă de postere cu Marilyn Monroe. Ea dezvoltă încet – încet și o pasiune pentru cinema și decide să iasă „din stradă”, pentru a se apuca de filme. Vrea să-și crească copilul câștigând un ban cinstit, fără să-i mai fie rușine. 


the deuce

Darlene, în schimb, a avut ocazia de a pleca fiindcă barmanița din micul bar i-a cumpărat o carte în care i-a ascuns niște bilete de avion. Totuși, ea a ales să se întoarcă. Când nu e pe stradă, Darlene citește în bar sau în baie, cărți împrumutate de la bibliotecă. Scundă și simpatică, Darlene se uită la filme de dramă cu unii dintre clienții vechi și se oferă să muncească mai mult, ca să se revanșeze față de „bărbatul ei”. Deși clachează, el nu se supără pe ea, iar seara o invită la date, la barul lui Vince. 


the deuce
O barmaniță cu principii

Aflată la facultate în New York, Abby studiază literele. O fată deșteaptă, studentă de 10, nu prea se simte în largul ei în mediul academic, nici în grupul de prieteni. Spre deosebire de ceilalți, Abby e o fată cuminte, însă e genul de femeie care pare să-i prindă în mrejele ei pe toți bărbații cu care interacționează. Spre deosebire de fetele de la bar, Abby are principii. Ea nu înțelege de ce femeile acceptă să fie folosite de „bărbații lor”, ba mai mult, se simt datoare să le aducă bani. 

Într-o conversație cu Vince (managerul micului bar) ea îi mărturisește că urăște faptul că femeile se lasă folosite și că bărbații profită de pe urma lor. 


Serialul pare să se petreacă într-o realitate alternativă și este genul de serial la care te uiți fără să-l judeci. De la episod la episod poți să vezi personajele cum evoluează sau să le cunoști mai îndeaproape. E genul de serial la care să te uiți seara, sau într-un weekend, când te plictisești. Serialul HBO a apărut în 2017, are 3 sezoane și poate fi vizionat online. 


[/vc_column][/vc_row]
Categorie: Cronică
Etichete: New York, serial, The Deuce
Distribuie:
Articolul anterior
Presiunea apei potabile va fi scăzută sau furnizarea apei oprită, până în 15 decembrie, în municipiul Arad și în alte 10 localități din județ
Articolul următor
PODUL (Astra Poetic Escape Bridge)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie