Tribunalul Arad s-a pronunțat: Iuliu Penzeș se întoarce la DSP Arad

penzes tribunal 1
Distribuie:

După exact 4 luni de când a fost emisă Dispoziția de detașare respectiv Ordinul emis de ministrul sănătății Alexandru Rafila în ceea ce privește detașarea directorului financiar din DSP Arad, Iuliu Penzes, tocmai la Galați, marți 13 iunie, Tribunalul Arad s-a pronunțat și a admis cererea de anulare a acestor acte administrative. Deși nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs, această hotărâre nu va putea suferi modificări de fond. Așadar, dacă nu mai intervin în această speță decizii de natură „politică de gașcă” și alte interese și răzbunări, directorul financiar al DSP Arad, Iuliu Penzes, ar putea reveni în activitate în cadrul instituției.

Tip solutie: Admite cererea
Soluția pe scurt: Admite acțiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul Penzes Iuliu Gheorghe împotriva pârâților Ministerul Sănătății şi Direcția de Sănătate Publică a judeţului Arad, având ca obiect litigiu privind funcţionarii publici (Legea nr. 188/1999) si, în consecință:

  • Anulează Ordinul nr.336/13.02.2023 emis de Ministrul Sănătăţii, privind detaşarea domnului Penzes Iuliu Gheorghe, funcţionar public de conducere, de director executiv adjunct economic, de la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Galaţi.
  • Anulează Dispoziţia nr.23/13.02.2023 a Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Arad privind punerea în aplicare a Ordinului Ministrului Sănătăţii nr.336/13.02.2023.

Se va lua act de opțiunea reclamantului de a solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Arad. Pronunțată la data de 13.06.2023, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței. Document: Hotărâre    13.06.2023

Decizia/ Ordinul de ministru care au fost anulate de Tribunalul Arad:
Mai multe detalii din povestea din spatele acestei detașări ilegale la sute de kilometri distanță, pot fi citite în lunga listă de articole asociate:

„Filme cu disperați” la DSP Arad – episodul III

„Filme cu disperați” la DSP Arad – episodul II

„Filme cu disperați” la DSP Arad. Fostul director, Constantin Cătană l-a agresat fizic, în holul și în liftul instituției, pe directorul financiar

Războiul din DSP Arad intră în faza de CONTRAATAC DUR: Iuliu Penzes nu că „nu a depus plângere” la Poliție – dar o face și PUBLICĂ! Acuzațiile vizează inclusiv „niște legături foarte strânse între Cătană și un cadru al IPJ Arad”

SESIZAREA depusă la Prefectură de directorul financiar al DSP Arad împotriva lui Cătană – redirecționată către Ministerul Sănătății și DNA: acesta este MOTIVUL pentru care Cătană și-a ieșit din minți și l-a agresat pe Penzes Iuliu în sediul instituției

 

 

Categorie: Știri
Etichete: ALEXANDRU RAFILA, anulare decizie de detasare, Constantin Cătană, DSP Arad, Iuliu Penzeș, ministrul sanatatii
Distribuie:
Articolul anterior
Vești bune, privind pensionarea anticipată, pentru locuitorii din comunele aflate în proximitatea fostului Combinat Chimic din Vladimirescu
Articolul următor
Festivalul „Discuția Secretă” a ajuns la ediția a X-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie