Urâm tot ce ne înconjoară și nu avem nicio limită: un loc de joacă recent amenajat a fost VANDALIZAT

loc de joaca vandalizat
Distribuie:

 

Dacă aș începe acest material cu apelative ca „needucați”, „nesimțiți”, „vandali”, „nemernici”, „infractori în devenire”, „ființe fără discernământ” și „lipsite de responsabilitate civică”, „arădeni fără pic de respect”, aș fi înjurată pentru aroganță și pentru „ jigniri la adresa arădenilor”, aceiași arădeni care urlă în mediul virtual că Aradul este un oraș murdar și neîngrijit, că nu sunt locuri de joacă pentru copii sau că sunt dar nu pot fi folosite fără riscul de a se produce accidente și alte pretenții și standarde de civilizație pe care fiecare dintre noi le are în orașul în care trăiește. Ce a determinat această introducere? Nimic mai mult decât postarea primarului Călin Bibarț, pe pagina sa de Facebook. Această postare:

„O investiție din banii arădenilor, dată în folosință în luna octombrie a anului trecut, vandalizată cu nesimțire! Nu ne dorim să ajungem un oraș polițienesc, dar fac un apel la cetățenii de bună credință ca ori de câte ori sesizează acte de acest gen sau altele care denotă lipsă de civism să sesizeze Poliția locală la numărul de telefon 0257-939. Pentru combaterea unor astfel de acte am dispus aplicarea celor mai drastice măsuri legale! Facem aceste lucruri cu toții pentru un oraș civilizat.” – însoțită de aceste imagini:

loc de joaca distrus 2

loc de joaca distrus 10

(vezi mai multe în galeria FOTO)

Am putea forța nota și să găsim tot felul de explicații psihologice sau justificări ale unor asemenea gesturi și apucături mizerabile, dar reducem acest eveniment strict la LIPSA DE EDUCAȚIE a unora dintre noi și care, la rândul nostru, transmitem vidul educațional și comportamental copiilor noștri. Oricât de mult și de bine putem înțelege teribilismul adolescentin, nu putem încuraja, sub nicio formă!, actele de vandalism sub pretextul vârstei și nici măcar izolarea din pandemie și lipsa relaționării nu sunt scuze ale unor asemenea apucături.

Oricât de mult am visa la civilizație, oricât de mult ne-o dorim pentru confortul nostru social și urban, aceasta nu vine de la sine și nici nu este în sarcina exclusivă a primarului. Nu este treaba administrației să ne educe și nici să ne învețe, pe fiecare în parte, că avem și responsabilități cetățenești. Responsabilitatea primarului este să ia decizii și să întreprindă acțiuni care să ajute întreaga comunitate să acceadă la civilizație. Dacă nu face asta, e dreptul fiecărui cetățean să-l critice, să-l ia la mișto, să nu-l mai voteze, să-l sancționeze cum crede de cuviință. Dar, dacă măcar încearcă să facă lucruri și aceste eforturi se duc naibii pentru că pur și simplu suntem nemernici, atunci probleme avem noi, arădenii, nu primarul.

Cât despre îndemnul primarului pentru „ cetățenii de bună credință ca ori de câte ori sesizează acte de acest gen sau altele care denotă lipsă de civism să sesizeze Poliția locală”, necesită cel puțin două precizări:

1. Arădenii nu mai au încredere în Poliția Locală. Deloc. Și asta din cauza atitudinii Poliției Locale față de cetățeni încă de la înființare. Toți cetățenii de bună credință care au făcut de-a lungul timpului sesizări, nu au rezolvat nimic. În foarte multe cazuri de reclamații s-au simțit umiliți, s-au lovit fie de incompetență, fie de tupeu și acte de corupție. Poliția Locală Arad nu este o instituție care inspiră încredere, ci este percepută exclusiv ca un apendice al partidului, unul în uniformă.

2.Arădenii au ajuns la o stare de lehamite după 16 ani în „era – Falcă”, când lipsa de implicare a administrației pentru dezvoltarea orașului a fost la limita disprețului față de cetățean, dispreț manifestat cu orice prilej de fostul edil, sub orice formă. Mai mult, Aradul a fost o junglă în care fiecare a făcut doar ce a vrut și cum a putut, după modelul primarului care și-a văzut exclusiv de interesele sale personale sau de grup și nimic altceva. Or, această lehamite trece greu, e nevoie de timp și de răbdare.

O singură măsură poate fi luată și asemenea evenimente nu ar mai avea loc – montarea camerelor de supraveghere la toate locurile de joacă din municipiu și aplicarea de sancțiuni, fără tam-tam, atât tinerilor care recurg la asemenea gesturi, cât și părinților acestora.  În baza Regulamentului de organizare și utilizare a locurilor de joacă de pe raza Municipiului Arad ( dacă trebuie, să fie modificat / completat) se pot aplica sancțiuni contravenționale, inclusiv amenzi, dar condiția esențială este „identificarea contravenientului”, identificarea în prezent fiind imposibilă fără martori și fără reclamație.

 

Categorie: Pamflete
Etichete: Calin Bibart, distrugere, investiții, loc de joaca, parc pentru copii, primaria arad, vandalizare
Distribuie:
Articolul anterior
Isteria produsă de vânzarea „Teatrului Vechi” e un BLUF: Clădirea de pe Gheorghe Lazăr, nr. 3, a fost amanetată încă din noiembrie, 2020!
Articolul următor
Primăria Arad caută personal medical pentru centrele de vaccinare [VEZI CONDIȚIILE]

2 comentarii. Leave new

  • ……bine, bine. Si pe cine reclami, daca distrugerea se intampla noaptea, de exemplu, iar tu o vezi a doua zi?? Pe cine ia locala la amendat? :))

    Răspunde
    • avatar of sasha romanov
      Sasha Romanov
      3 februarie 2021 19:15

      Din acest motiv s-ar impune camere in astfel de locuri. Ar putea fi identificați ușor și căutați direct acasă, cu imaginile și procesul-verbal de amendă.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

basil muresan

Jocuri erotico-politice actualizate

Pentru că s-a terminat prima săptămână de concediu, și probabil v-ați plictisit deja de clasicele cătușe cu bureței și outfituri de doctoriță sau școlăriță jucăușă, vă propun alte role playing,…
parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…