Zece semne că ești prost

basil muresan
Distribuie:

 

Am găsit o chestie interesantă și m-am gândit că nu e o idee rea să duc genul ăsta de idee (sau de simptomatologie) ceva mai departe. Pentru că vin sărbătorile și deja e prea mult ce văd și aud, nemaiputând scăpa de toate astea, uite că iau atitudine. Pentru că pot, și nu neapărat vreau, dar nu am alternativă. Așa că, iată:

Când pentru tine a gândi ajunge să echivaleze cu zdrăngănirea smartphone-ului, când tot universul tău e facebook-ul și televiziunile de știri, antiștiri și, mai ales neștiri, când n-ai mai deschis o carte de-un mileniu sau, de fapt, nici n-ai habar ce-i aia carte, când scrii ca un analfabet şi te justifici că greşelile gramaticale le-ai făcut „din grabă”, să știi că eşti prost.

Când „eşti ecologist”, dar ai coşul de gunoi plin de ambalaje, conduci o maşină cât o turmă medie de bizoni, îți ie mâncarea de la hipermarket şi, din când în când, mai dai o tură pe mal cu bițigla de mii de euro doar ca să vezi gagicile cum se umectează când văd ce sportiv bogat și cool ești tu, ești prost.

Când îţi iei maşină hibrid fără să te prinzi că aia poluează indirect de două ori mai mult decât aia clasică, atunci când cumperi produse bio de la magazinul de șmecheri, dar ţi-e scârbă de ţărani și nu iei nimic din piaţă, atunci, eşti foarte prost.

Când pui internaţionalismul, globalismul, UE, NATO și altele asemenea în faţa naţionalului crezând că eşti cool și dă dreapta în realitate eşti prost ca noaptea minții. E ca şi cum ai pune interesele străzii sau ale cartierului în care locuieşti în faţa intereselor familiei tale. Într-adevăr, sunt oameni care o dau pe filmul ăsta, dar sunt puțini și fac o grămadă de bani din asta. Ceva îmi spune că nu faci parte dintre ei, ci ești din cealaltă categorie, anume proști de bubuie. Și fraieri, pe deasupra, de ăia cu ciucur, care înghit texte pe nemestecate.

Când urli împotriva religiei în condiţiile în care ajungi să faci apostolat antireligios. Religia e o chestie foarte intimă, faptul că tu ai ales să nu crezi e ok, dar hai nu sări pe cei care cred, că nu-i cazul. Nu ești cu nimic mai bun decât martorii lui Iehova sau pocăiții hardcore. De fapt, ești mult mai nașpa, ești ipocrit ca naiba, dar în primul rând ești foarte prost.

Eşti prost atunci când militezi pentru drepturile încălcate ale investitorilor străini, neavând habar ce golănii fiscale fac ăia. Mai ales că te afectează și pe tine. Dacă ești sclav de bunăvoie la ei, și te-au păcălit că a dat norocul peste tine, e normal să nu vrei să-ți pierzi leafa. Dar n-o s-o pierzi, fraiere, că încă pot să te belească, pe tine și pe noi, și să scoată o tonă de profit, așa că n-au să plece, iar tu poți să aberezi în continuare pe tema asta, poți să mă și înjuri, probabil o faci deja, prostul dracului care ești.

Când oamenii după care te iei nu depășesc o amibă ca inteligență, și când tu habar nu ai ce e aia o amibă, e mai bine să mergi la culcare, că măcar vei un prost odihnit.

Când ieşi în piaţă să urli ca descreieratul slogane pe care nu le înţelegi, crezând că eşti şi vreun apărător al dreptăţii, nu-ţi pui nici o secundă întrebarea cine asigură toate materialele alea pe care tu le agiţi şi cine vă asigură vouă tot suportul logistic, că s-ar putea ca ăla de sare acum cu tine să-ți sară mâine pe gât. Cine bagă mălai are şi un interes, dar, desigur, tu eşti prea prost să înţelegi asta.

Când ai erecții când îi vezi pe unii mugind împotriva legilor justiţiei, și tu habar n-ai ce zic ele, că de citit canci, ești praf în ochii prostului, deci praf în propria-ți orbită. Tot respectul pentru cei care protestează înțelegând  și nefiind de acord dar tu, dobitocule care ești, în afară de a te agita ca sifonul pe facebook, în totală necunoștință de cauză, ce faci? Hai că îți spun eu. Nimic. Pentru că ești incredibil de prost.

Când spumegi că vrei independenţa justiţiei şi prin asta înţelegi că un singur om politic, și anume președintele (care e președinte, deci nu om politic, imbecilule care ești tu), trebuie să facă numirile în Justiţie după cum îl taie capul, sau după cum îi spun americanii, sau nemții sau alții, eşti mai prost decât un coi. Cel puţin coiul îşi cunoaşte interesele. Tu nu ştii nimic, pentru că ești foarte prost.

Gata. E șapte. Găinile merg la culcare. Mergi șți tu, dar nu te culca cu ele. N-o lua ad literam, prostule. Găinile nu-s de vină cu nimic. Noapte bună, noaptea minții

Categorie: Pamflete
Etichete: Basil Muresan, pamflete, prost, zece semne ca esti prost
Distribuie:
Articolul anterior
[NOU ÎN ARAD] NTC – dacă vrei o firmă serioasă care să îți trateze profesionist mașina și să aibă grijă de ea pe viață
Articolul următor
„Colinde şi tradiţii de Crăciun în Cetatea Aradului” – un SPECTACOL de EXCEPȚIE susținut de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale

7 comentarii. Leave new

 • avatar of balint stefan
  balint stefan
  14 decembrie 2017 11:56

  Esti cel mai tare.
  dar cu doua rindunici nu faci un stol.
  trebuie sa ii mai lasam sa faca foamea putin.

  Răspunde
 • avatar of virgil florea
  Virgil Florea
  14 decembrie 2017 17:32

  Doar cu o porpoziție nu sunt de acord cu tine Bazil. Spui că: mergând la culcare poți deveni un prost odihnit, sau cam așa s-ar înțelege.
  NU cred asta. UN prost nu se va odihni în veac. N-are timp. El colcăie. Să asimileze.
  REper deci: e aproape imposibil să întâlnești un prost odihnit.

  Răspunde
 • Bravo, in sfarsit ai scris ceva, altceva decat glumite. Ai aratat ca-ti pasa, ca traiesti. Curaj!

  Răspunde
 • La subiect. Felicitari pentru articol!

  Răspunde
 • Corecte toate trimiterile tale, Don Basilio, cu remarca proprie că între protestatarii mitingiști doar o treime sunt „proști”, restul au un oarece interes.

  Răspunde
 • Foarte cuprinzatoare definitia ! Prostia este însă nemuritoare, iar formele de prostie si prosteala ne lasă în urmă oricât ne-am stradui să îi aratam unui prost cum sa nu mai fie așa.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…
cod portocaliu bilcea

ATENȚIE: Cod portocaliu de proști!

E greu să-mi respect regula „nu băga în seamă un prost dacă nu vrei să-i ridici cota”… dar ți-e de-a dreptul imposibil, mai ales când prostul însuși se postează în…