Zoltan Lovas aduce un spectacol unic în cadrul FITO: „One (Wo)Man Show”

zoltan lovas
Distribuie:

Cu o poveste ce debordează de sinceritate și emoție, actorul Zoltan Lovas aduce în atenția publicului său un spectacol deosebit, intitulat „One (Wo)Man Show”. Proiectul a fost selectat să fie prezentat în cadrul prestigiosului Festival Internațional de Teatru Oradea, care va avea loc în perioada 1-9 iunie 2024.


Festivalul Internațional de Teatru Oradea se mândrește cu o tradiție îndelungată, reprezentând un moment de întrunire culturală ce a debutat încă din anul 1976, sub forma Festivalului de Teatru Scurt.

Acest eveniment s-a dezvoltat de-a lungul timpului, ajungând în prezent la cea de-a IX-a ediție, oferind publicului trei mari secțiuni: secțiunea concurs, secțiunea Off-concurs și secțiunea outdoor. În cadrul acestor secțiuni, sunt aduse în atenție spectacole de înaltă calitate artistică, atât din România, cât și din alte țări.

Printre spectacolele selectate pentru secțiunea concurs se numără și proiectul „One (Wo)Man Show” al lui Zoltan Lovas, care a captivat publicul încă din luna martie a anului 2021. Cu fiecare reprezentație, sala s-a umplut, iar spectatorii au fost martorii unei întâlniri cu viața actorului într-o manieră cu totul specială. Zoltan Lovas dezvăluie că ideea acestui spectacol a luat naștere în timpul anului 2020, un an atipic pentru toți, care i-a oferit timpul necesar pentru o profundă introspecție. Rezultatul este un exercițiu de sinceritate absolută, în care actorul își pune sufletul pe tavă în fața publicului.


Ideea unei astfel de întâmplări era în mintea mea de ceva vreme. În anul 2020, un an atipic și antipatic pentru noi toți, am avut mult mai mult timp pentru mine. Pot spune că am  fost foarte preocupat de mine însumi în toată perioada asta. Momentele de introspecție de care am avut parte m-au făcut să (re)descopăr lucruri, senzații, emoții, amintiri, întâmplări care merită să fie dăruite. Am simțit nevoia să le… împachetez într-un spectacol. Ce a ieșit? Un exercițiu de sinceritate absolută. Îmi pun sufletul pe tavă în fața voastră, să știți.” –mărturisește Zoltan Lovas.

Acesta nu este primul one-man show al actorului, fiind precedat de spectacolul „Apropo, ați chemat pompierii”, care a fost de asemenea, premiat la Festivalul de Monodrame de la Bacău. De altfel, în anul 2000, Zoltan Lovas a fost distins și la Festivalul Internațional de Teatru Oradea pentru spectacolul „Apropo, ați chemat pompierii”, consolidându-și astfel reputația în lumea teatrului.

Participarea lui Zoltan Lovas la FITO aduce în prim-plan o experiență teatrală profundă și autentică, promițând să ofere publicului o incursiune memorabilă în universul său emoțional și artistic.

 


 

Categorie: Uncategorized
Etichete: Festival Internațional de Teatru Oradea, One (Wo)Man Show, zoltan lovas
Distribuie:
Articolul anterior
[CRITIC GUEST] Raul Popescu: „Tristețile lui Van Helsing”
Articolul următor
[195 de țări,195 de filme] Tur prin cinematografia globală | Partea I

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

whatsapp image 2024 06 20 at 14.05.29 large

Incendiu la o casă din Tauț

În această dimineață, în jurul orei 10:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Tauț. Pentru misiune,…