Anul 2024 în muzica rock partea a II-a – calendarul evenimentelor din România

rock
Distribuie:
După cum am spus și în articolul trecut, în lumea muzicii rock anul 2024 pare a fi un an plin de evenimente promițătoare.

În acest articol, vom explora evenimentele cheie care au definit și continuă să definească scena rock în 2024, de la lansări de albume îndrăznețe și turnee memorabile, până la festivaluri și influențe surprinzătoare care își fac simțită prezența în creațiile recente ale artiștilor rock de top.


rockDublă lansare album Gothic și Taine în Quantic

Anul începe cu un eveniment special pentru fanii muzicii metal autohtone, este vorba despre o dublă lansare de album  în 20 ianuarie 2024 la Club Quantic, București. Este vorba despre trupa GOTHIC, care lansează ”Underground”, al 4-lea album de studio din carieră, alături de invitații speciali TAINE, care își vor prezenta live, pentru prima oară, albumul lor „Chaos and Contemplation”, proaspăt lansat în septembrie și L.O.S.T.

GOTHIC lansează ”Underground” , un album la care se lucrează de peste 2 ani, înregistrat parțial la Consonance Studio – Timișoara și mixat la Haunting Studios (Grecia) de către Nikos Palivos, un foarte talentat producător, care și-a dedicat ultimele 7 luni mixajului noului album Gothic. Noul disc al trupei vine încărcat de multe surprize, o evoluție de stil și versuri aproape exclusiv în limba romană, prima tentativă de acest gen a trupei de death metal melodic.

Gothic este una dintre cele mai îndrăgite formații de metal din Romania, cu o carieră de peste 30 de ani, multi-premiată, cu o vastă experiență scenică și de turneu (inclusiv o reprezentare a României la Wacken Open Air), având peste 500 de concerte la activ, atât in Europa cât si in afara ei.

De la 30 ani de la înființare, formația bucureșteană TAINE lansează “Chaos and Contemplation”, cel mai nou album de studio al bucureștenilor. Înregistrat în studioul Taine-Multimedia și mixat/masterizat de Forrester Savell, albumul demonstrează capacitatea trupei de a îmbina stiluri muzicale variate, începând de la metalul anilor 90′, trecând prin zona de progressive, până la fusion, creând o călătorie sonoră care provoacă limitele convenționale. Cu versuri introspective și compoziții puternice, acest album promite să captiveze atât noii ascultători, cât și fanii mai vechi.

L.O.S.T. are cu siguranță membri experimentați ai scenei de metal din România, având la activ numeroase premii la festivaluri, apariții radio si tv, trupa L.O.S.T. a reușit, încă de la data înființării (2004), sa aibă un impact rapid în underground, toate concertele fiind reușite, cucerind rapid un nucleu de fani devotați. Cu mai multe albume si single-uri in discografie, ultima piesă, „No Soul” lansată fiind în iunie 2023, trupa L.O.S.T. ia în considerare foarte serios înregistrarea unui nou album în viitorul apropiat.


rock
 Bikers for Humanity Rock Fest 2024

Bikers for Humanity Rock Fest se întoarce cu forțe proaspete între 28-30 iunie 2024 la Brezoiul Lumii pregătit să ofere o experiență muzicală și umanitară memorabilă. Festivalul promite să aducă din nou entuziasmul și energia rock-ului în inimile participanților cu o listă de trupe impresionantă.

Ediția din acest an marchează un moment special pentru comunitatea Bikers for Humanity. Împreună cu Constelații Rock și Aby Stage, motocicliștii voluntari vor construi CENTRUL CULTURAL BIKERS FOR HUMANITY BREZOI, un spațiu dedicat descoperirii și dezvoltării artistice a copiilor din Brezoi și din împrejurimi. Este un vis ce prinde contur pe terenul oferit de Primăria Brezoi, iar fiecare pas al construcției va fi însoțit de acorduri de chitară și zgomotul motoarelor care simbolizează spiritul rock.

Prin participarea la eveniment, veți experimenta nu doar un weekend plin de muzică rock dar și veți deveni parte a acestui proiect extraordinar. Achiziționând abonamente sau merchandise Bikers for Humanity, veți contribui direct la realizarea centrului cultural, oferind astfel șansa copiilor de a se apropia de artă și de a-și urmări visele artistice.

Abonamentele pentru BIKERS FOR HUMANITY ROCK FEST BREZOI 2024 sunt deja disponibile, iar primele 500 beneficiază de prețul promoțional de 280 lei. Pentru cei mici sub 13 ani accesul este gratuit iar persoanele cu dizabilități certificate au acces gratuit pe baza unui certificat VALID și a cărții de identitate.


00000249027 7cce 800x800 n cbd1095eGugulan Rock Open Air Festival

De la primul acord vibrat în 2014, Gugulan Rock Fest a devenit sinonim cu un spectacol anual de forță, pasiune și libertate muzicală în zona de Vest a României. Între 16-17 august 2024, această celebrare unică a muzicii rock își marchează a zecea aniversare reprezentând nu doar un eveniment ci și o tradiție autentică care și-a lăsat amprenta asupra comunității locale.

Cu principii care i-au menținut „drepți, cu fruntea sus, alături și cu prietenii adevărați mereu aproape,” Gugulanii Rock Fest a devenit un fenomen în peisajul muzical autohton. De la trupe underground promițătoare la artiști consacrați, acest festival a fost o platformă pentru toate nuanțele și genurile rock.

Anul acesta, organizatorii promit un eveniment cu totul aparte, cu o energie deosebită datorată împlinirii a 10 ani de nebunie absolută. Cu fiecare ediție, festivalul a evoluat, iar publicul a devenit parte integrantă a acestei călătorii muzicale.

Pentru a face acest eveniment cu adevărat memorabil, organizatorii au adus în atenția publicului headlinerii ediției din 2024: Evergrey și Equilibrium. Cu reputații impresionante în industria muzicală, aceste trupe promit să aducă o doză suplimentară de intensitate și pasiune pe scena Gugulanilor.

Abonamentele se pot găsi pe iaBilet.ro și costa 150 de lei.


rockRock The Camp 2024

În perioada 28-30 iunie Cluj-Napoca va deveni epicentrul pasiunii pentru rock odată cu desfășurarea celei de-a patra ediții a festivalului ROCK the Camp. În fiecare an, acest eveniment spectaculos crește în amploare, propunându-și să aducă în fața publicului trupe de calibru internațional, dar cu un accent deosebit pe promovarea scenei rock clujene.

Cu un scop bine definit, ROCK the Camp pune în centrul atenției scena rock clujeană. Festivalul devine un teren de promovare pentru talente locale, oferindu-le oportunitatea de a străluci în fața unui public avid de experiențe autentice. An de an organizatorii se străduiesc să creeze un spațiu în care pasionații de rock să descopere și să susțină trupe locale, contribuind astfel la vitalitatea și diversitatea scenei.

Organizat de Asociația Monday Shadows, cu caracter cultural și social, festivalul își propune să promoveze cultura românească, spiritul civic și să susțină artiștii locali.

Ediția din acest an se anunță a fi plină de surprize și nume sonore, cu detalii care vor fi dezvăluite pas cu pas în perioada următoare. Cu promisiunea de a dezvălui treptat detalii și nume de rezonanță, organizatorii ROCK the Camp pregătesc concursuri și surprize pentru participanți. Țineți aproape pentru a fi la curent cu noutățile, pentru a vă înscrie în concursuri și pentru a vă bucura de momente inedite alături de alți iubitori ai genului rock.

Cu promisiunea unui weekend vibrant, dedicat iubitorilor de rock și nu numai, ROCK the Camp Ediția a IV-a se anunță a fi o experiență de neuitat în inima Transilvaniei. Festivalul promite trei zile de sunet puternic, energie și conectare cu artiștii și comunitatea rock!


rockRockstadt Extreme Fest 2024

Rockstadt Extreme Fest recunoscut drept cel mai mare festival de muzică heavy metal din țară, se pregătește să sărbătorească un deceniu de existență în 2024, iar fanii devotați așteaptă cu nerăbdare această aniversare epică.

Între 31 iulie și 5 august la Cetatea Râșnov va găzduii trei scene impresionante pe care vor urca nici mai mult, nici mai puțin de 100 de trupe.

Ediția aniversară promite să depășească orice așteptări cu trei scene și un line-up care va încânta sufletele metaliștilor. Cele cinci zile de festival vor transforma Cetatea Râșnov într-un loc al energiei brute, al rife-urilor puternice și al conexiunilor intense între artiști și fani. Participanții la festival au ocazia și să viziteze împrejurimile Râșnovului care are de oferit o mulțime de locuri de vizitat.

Line up-ul festivalului: Arkona, Cattle Decapitation, Ho99o9, Insomnium, Kvelertak, My Dying Bride, Paradise Lost, Suffocation, The Black Dahlia Murder, Bipolar Architecture, Venom Inc, Massacre, 1349, After The Burial, Bury Tomorrow, Comeback Kid, Devil Master, Destroyer 666, Gaerea, Incantation, Stoned Jesus, Shy,Low, Toxic Holocaust, The Devils Trade, Kreator, Amon Amarth, Dimmu Borgir, Abbath performs Immortal, Aborted, Amenra, Armored Saint, Bodysnatcher, Combichrist, Converge, Dark Tranquillity, Dark Funeral, Deicide, DopeLord, Darkest Hour, Emmure, Exodus, God Is An Astronaut, KK’s Priest, Havok, Humanity’s Last Breath, Imminence, Maybeshewill, Nanowar Of Steel, Orden Organ, Saturnus, Slope, The Amity Affliction, The Halo Effect și Whitechapel.

Prețul unui abonament la momentul actual este de 950 de lei și se pot achiziționa de pe site-ul oficial al festivalului.

rockstadtextremefest.ro


rockWTF – Way Too Far Rock Festival 2024

Way Too Far Rock Festival anunță o nouă ediție între 23-25 august 2024, continuând tradiția de a aduna iubitorii de muzică rock în Parcul Industrial Bistrița Sud. Evenimentul oferă trei zile de concerte, distracție și o varietate de activități pentru participanți.

Gazda festivalului, Parcul Industrial Bistrița Sud, se transformă într-un spațiu plin de viață inclusiv cu o roată panoramică, un food court și standuri cu acessorii, tricouri cu trupe și multe alte produse specifice industriei rock. Organizatorii se străduiesc să creeze o atmosferă captivantă oferind participanților acces la sisteme de sunet de calitate, efecte vizuale impresionante și o configurare dinamică a scenei.

Festivalul este o opțiune atractivă pentru cei pasionați de muzica rock care doresc să trăiască o experiență în Transilvania. Cu o echipă dedicată și atentă la detalii, Way Too Far Rock Festival promite o atmosferă memorabilă, iar participanții vor putea alege dintr-o varietate de opțiuni de mâncare și băutură. Astfel, cei care decid să participe pot anticipa un weekend bogat în concerte și posibilități de relaxare într-un cadru pitoresc.

Abonamentele se pot găsi pe iaBilet.com costa 330 de lei.


Citiți și: Anul 2024 în muzica rock – calendarul evenimentelor din România


 

Categorie: Lifestyle
Etichete: concerte rock, evenimente rock, gugulan rock, heavy metal, muzică rock, rock, rock romania, rockstadt extreme fest
Distribuie:
Articolul anterior
Budapesta inundată de Dunăre. Nivelul apei este atât de ridicat încât a acoperit faleza
Articolul următor
UN ARDELEAN LA KINGSWAY HOUSE (XIII). Happy New Years!… Happy New Tears!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie