VICE România s-a închis -10 angajați au fost concediați

vice romania
Distribuie:
Vice România a postat în data de 30 decembrie 2023, un articol intitulat „Ce a însemnat VICE România pentru noi” în care anunță închiderea redacției.

Vice România, o publicație cu o prezență semnificativă în media locală timp de peste 10 ani și-a încheiat activitatea din cauza problemelor financiare ale grupului-mamă, Vice Media Group această decizie a fost parte a unei reorganizări mai ample a grupului, care a implicat închiderea unor redacții în mai multe țări.

După ce The Guardian a dezvăluit că Vice Media Group a primit sume semnificative de bani de la regimul autoritar saudit, acesta a început să cenzureze articolele care critica autocrațiile din zona Golfului Persic, generând probleme financiare majore.

Echipa din spatele Vice România a subliniat că închiderea nu a fost influențată de rezultatele sau eforturile lor, ci a fost o decizie obiectivă. În urma închiderii, zece persoane din departamentele editorial și comercial au fost restructurate. Cu toate acestea, redactorul-șef a subliniat că speră ca încheierea activității Vice România să fie percepută mai degrabă ca un nou început pentru jurnaliști și că speră să preia lecții valoroase din această experiență.


Ce spun cei de la Vice

Răzvan Băltărețu, care a condus redacţia Vice timp de peste doi ani şi jumătate, spune că România a fost şi este foarte ofertantă din punct de vedere media. „Unele dintre subiectele date de Vice în circuitul international au primit un feedback foarte bun”, a mai spus el pentru Paginademedia.ro.

Redactorul șef a subliniat că mediul media din România continuă să ofere oportunități interesante, menționând că unele subiecte abordate de Vice România au avut un impact semnificativ la nivel internațional. Chiar dacă închiderea Vice România este o pierdere, speranța este că lecțiile învățate și experiența acumulată vor ghida echipa spre noi proiecte și perspective în media românească.Postarea a generat o mulțime de comentarii pe pagina de Facebook .

Iată cum au reacționat cititorii:

Categorie: Lifestyle, Știri
Etichete: vice, vice inchis, vice romania
Distribuie:
Articolul anterior
Pistru: „După ce PSD a reusit integrarea România în NATO și UE, iată că acum a reușit și integrarea în Schengen”
Articolul următor
5 rezoluții non-alimentare care te vor ajuta să fii mai sănătos în 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie