Peste 900 de pagini din procesul lui Jeffrey Epstein au fost făcute publice

epstein
Distribuie:
În data de 3 ianuarie 2023, sute de pagini de documente legate de un proces asociat cu acuzatul traficant de sex Jeffrey Epstein au fost dezvăluite publicului, în urma unei hotărâri judecătorești din 18 decembrie.

Jeffrey Epstein a fost un om de afaceri și investitor american notoriu pentru acuzațiile de trafic de minori și abuz sexual. În 2008 a încheiat un acord de negociere pentru aceste acuzații iar în 2019 a fost arestat din nou și a murit în închisoare prin sinucidere în circumstanțe suspecte. Investigațiile ulterioare au expus rețeaua sa extinsă de conexiuni cu persoane influente. Ghislaine Maxwell, asociata sa, a fost condamnată în 2021 în legătură cu activitățile lui Epstein.

Aceste documente prezentate recent includ extrase din depozițiile lui Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell și Virginia Roberts Giuffre. Deși prima serie de documente nu a adus la suprafață revelații explozive, aceasta a marcat prima eliberare oficială a unor informații legate de acest caz prin intermediul sistemului legal.


epsteinÎn timpul unei depoziții făcute publice miercuri, Johanna Sjoberg, fosta sa asistentă, a afirmat că finanțatorul discreditat i-a făcut mai multe propuneri de a avea un copil împreună. „Practic a spus, vrei să fii mama copilului meu,” a spus Sjoberg. „Nu cred că i-am spus direct nu. Nu am fost de acord. Aș fi spus doar, Ah, serios?”

Depozițiile arată că Epstein, în conversații cu Johanna Sjoberg, menționa că lui Clinton „îi plac fetele tinere”. Cu toate acestea, Sjoberg a precizat că nu a acuzat-o pe Clinton de vreo ilegalitate în documente. O declarație anterioară a unui purtător de cuvânt al lui Clinton, confirmând că fostul președinte a călătorit cu avionul lui Epstein, a fost reiterată.

Referirile la Clinton în documentele judiciare se concentrează în principal pe încercările nereușite ale lui Virginia Giuffre de a-l determina pe fostul președinte să depună mărturie cu privire la relația sa cu Epstein.

În depoziția sa Sjoberg a relatat și un episod în care Epstein în timpul unui zbor, a sugerat să contacteze pe Donald Trump pentru a ateriza în Atlantic City. Cu toate acestea, Sjoberg a menționat că nu i-a oferit vreun masaj lui Trump, care nu a fost acuzat de ilegalități legate de Epstein în documentele eliberate în ciuda speculațiilor din mediul online.


Printre cei implicați în cazul lui Jeffrey Epstein se află o diversitate de persoane acuzate de fapte rele, cei care aduc acuzații și posibili martori la infracțiuni. Un nume notabil este acela al Prințului Andrew, ale cărui nume apare în documente judiciare ce includ 40 de acte doveditoare din partea unei femei care îl acuză.

epsteinJohanna Sjoberg afirmă că în 2001, în apartamentul lui Epstein din Manhattan, Prințul Andrew ar fi atins indecent unul dintre sânii ei. Palatul Buckingham respinge cu fermitate aceste acuzații, declarând că sunt „categoric false”.

În plus, Prințul Andrew a încheiat anul trecut un acord financiar cu Virginia Giuffre, care îl acuza de abuz sexual când ea avea 17 ani. Giuffre susține că Epstein a adus-o la Londra și a prezentat-o Prințului Andrew. O fotografie cunoscută, pe care Giuffre susține că a fost făcută în acea noapte, îl arată pe prinț cu brațul în jurul ei, în timp ce Ghislaine Maxwell zâmbește în fundal.

190906152149 prince andrew guifrePrințul Andrew neagă constant acuzațiile aduse de Giuffre, declarând că nu își amintește să fi avut vreodată o întâlnire cu ea. Cazul implică o rețea complexă de acuzații, acorduri și procese legale, atrăgând atenția asupra unui grup mai larg de persoane asociate cu activitățile lui Epstein.

Giuffre care a ajuns anterior la o înțelegere în afara instanței cu Prințul Andrew, a susținut că Maxwell i-a indicat să aibă contact sexual cu diverse personalități, inclusiv fostul guvernator al statului New Mexico Bill Richardson și investitorul american Glenn Dubin, tech guru Marvin Minsky și proprietarul agentiei de modele Jean-Luc Brunel. Bill și Glen au respins acuzațiile anterior, calificându-le drept false.


Johanna Sjoberg a mai declarat și că Michael Jackson a fost prezent la vila din Palm Beach a lui Epstein și că l-a întâlnit pe faimosul magician David Copperfield.

„Te-ai întâlnit vreodată cu cineva celebru când erai cu Jeffrey?”

Johanna Sjoberg: „M-am întâlnit cu Michael Jackson … la casa din Palm Beach a lui Epstein.”

Întrebată dacă i-a făcut masaj lui Jackson, aceasta a spus nu.


În ceea ce-l privește pe Copperfield, Sjoberg a menționat că acesta a participat la o cină la una dintre casele lui Epstein și „a făcut niște trucuri de magie”.

La întrebarea „Ai observat că David Copperfield era prieten cu Jeffrey Epstein?” , Sjoberg a răspuns afirmativ.

„David Copperfield a discutat vreodată cu tine despre implicarea lui Jeffrey cu fete tinere?”

Johanna Sjoberg: „M-a întrebat dacă știam că fetele primeau bani pentru a găsi alte fete.”

Copperfield, a spus ea în depoziție, nu i-a oferit detalii despre această întrebare.

„Ți-a spus dacă erau adolescente sau ceva de genul acesta?”

Johanna Sjoberg: „Nu”


Documentele fac parte dintr-un caz rezolvat adus de Virginia Giuffre, care a pretins că a fost abuzată sexual de Epstein și că Maxwell a fost complice. În ciuda dezvăluirilor, numele unor victime rămân redactate pentru protejarea sensibilității infracțiunilor.

Sursa: The Guardian


 

Categorie: Uncategorized
Etichete: bill clinton, jeffrey epstein, trafic de carne vie, trafic uman
Distribuie:
Articolul anterior
Trei săptămâni de pregătire de specialitate pentru „bobocii” poliției arădene
Articolul următor
Glynis Johns, actrița care a interpretat-o pe doamna Banks în filmul Mary Poppins, a murit la 100 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie