A murit istoricul Daniel Barbu, fostul Ministru al Culturii

daniel barbu
Distribuie:

Comunitatea academică și culturală din România este în doliu după vestea tragică a trecerii la cele veșnice a profesorului universitar Daniel Barbu. Acesta a fost ministru al Culturii în perioada 21 decembrie 2012 – 12 decembrie 2013.


Anunțul decesului său a fost făcut de Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității din București, adăugând o notă de tristețe în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut și au apreciat contribuția sa deosebită în domeniul cultural și academic.


Născut pe 21 mai 1957 în București, Daniel Barbu a fost un istoric român remarcabil, un intelectual profund și un om de stat dedicat. În timpul carierei sale bogate și variate, a ocupat poziții de înaltă responsabilitate și a contribuit semnificativ la dezvoltarea și promovarea culturii și a educației în România.

Printre realizările sale, se numără mandatul său ca ministru al Culturii în perioada 21 decembrie 2012 – 12 decembrie 2013, unde a demonstrat un angajament față de protejarea și promovarea valorilor culturale naționale. În timpul mandatului său, a depus eforturi considerabile pentru susținerea artiștilor și instituțiilor culturale, și a fost un susținător al diversității culturale și al dialogului intercultural.

Pe lângă activitatea sa politică, Daniel Barbu a fost un profesor iubit și respectat la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din Universitatea din București.


Carieră

Daniel Barbu a activat ca muzeograf în cadrul Muzeul de Istorie și Artă al Municipiului București, din 1981 până în 1986, la Oficiul pentru patrimoniul cultural.

Între anii 1987 și 1998, a fost cercetător științific, la fostul Institut de Studii Sud-Est Europene al Universității din București, actualmente Academia Română.

Conferențiar universitar la Facultatea de Științe Politice și Administrative a Universității din București, 1993 – 1996. Din 1997 a fost numit printr-un ordin de ministru al ministrului învățământului, profesor de știință politică la Universitatea din București.

În 1999, prin alt ordin al ministrului educației naționale, a fost numit conducător de doctorat în științe politice, și confirmat în 2007 de ordinul ministrului educației, cercetării și tineretului.


„Astăzi, a trecut la cele veşnice prof. Daniel Barbu. Să se odihnească în pace. Şi-a trăit viaţa sub motto-ul: «Nil nisi Cruce». Domnul să-l fericească în patria cerească pentru tot binele făcut în viaţa pământească”, a transmis instituţia de învăţământ, printr-o postare pe Facebook.


Liturghia de înmormântare va aduce un ultim omagiu, începând cu ora 10:00, la Biserica Sfânta Tereza a Pruncului Isus din București.


 

 

Categorie: In memoriam
Etichete: daniel barbu, istoric, profesor universitar
Distribuie:
Articolul anterior
Evenimentul de lansare a candidaților AUR pentru alegerile locale din luna iunie, de la Arad, a fost anulat
Articolul următor
Accident între un autoturism și un autotren, la ieșirea din localitatea Andrei Șaguna. Două persoane au fost transportate la spital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie