Au devenit dictatorii criminali branduri acceptate, sau cineva ne testează vigilența?…

florea virgil
Distribuie:

În paginile unui cotidian din Viena mi-a atras atenția brusc un articol ce nu părea a fi unul de promovare deși în poză se vedeau câteva sticle de vin. Pe etichetă moaca lui Hitlerică cel cu mustață tăiată. Un italian din Udine producător de vinuri, cu mult prea mult timp liber, s-a gândit el că a venit vremea ca oamenii să-și amintească de „gloriile” Europei secolului trecut (cu bine?!), și pe etichete a pus poze cu liderii acelui timp.

Lideri despre care, noi la școală, am învățat că au fost dictatori și criminali. Și ca urmare, în scurtă vreme după anul 1945, deveniți indezirabili pentru populația unui continent vlăguit până la oase, de pace și liniște.

ziar viena1

Știu că a existat o lege prin care însemnele nazismului au fost interzise în Europa.

Poza celor care „l-au făurit” nu se califică? Sau a devenit nazismul o doctrină politică acceptată dar nouă nu ne spune nimeni? Cineva mereu încearcă vigilența noastră.

Într-un fel, ne putem întreba:

ce e rău în faptul că trebuie să devenim toleranți cu aceia care, fiind de același gen își doresc pentru ei lucruri cu care noi ceilalți (majoritatea) le considerăm rele sau potrivnice legilor divine? Sau, cu ce ne încurcă pe noi dacă unul își pune pe etichetele produselor lui imagini cu indivizii descriși mai sus?

ziar viena

Astfel ajungem în curând la bagatelizarea întregului comportament uman modelându-ne după modele cel puțin ciudate sau îndoielnice. Și cedând tot timpul, celor care își propun să modifice societatea după un model creat în mințile lor diabolice le va fi foarte ușor să-și impună proiectele, dacă noi deja vom fi acceptat toate „scornelile” greu de imaginat cu măcar 50 ani în urmă.

Totuși, în final ceva de bine:

Am înțeles (sau mi s-a părut?) că niște lideri din Olanda (Țările de Jos), după ce au mâncat sarmale undeva prin Ardeal, au solicitat autorităților noastre câteva semințe sau răsaduri din sarmale cu scopul de a le introduce pe piața lor. Autoritățile au întrebat țăranii care i-au hrănit pe olandezi dorind să afle cauza pentru care aceștia au cerut semințe sau răsaduri. Aceștia (țăranii) au spus că i-au informat pe europeni cu privire la sarmale că ei le produc atât în sere cât și pe câmp. Precum tomatele pe care tot ei le-au modificat, țăranii au dorit să le administreze o lecție de protejare și conservare a vieții în Ardeal.

Foto: captură www.oe24.at

Categorie: Pamflete
Etichete: Europa, hitler, nazism, producător de vinuri, sarmale, virgil florea
Distribuie:
Articolul anterior
Propunerile PSD privind creșterea punctului de pensie cu peste 10% și a salariului minim au fost cântărite și calculate cu seriozitate
Articolul următor
Amintiri dintr-o țară bananieră (16)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…
cod portocaliu bilcea

ATENȚIE: Cod portocaliu de proști!

E greu să-mi respect regula „nu băga în seamă un prost dacă nu vrei să-i ridici cota”… dar ți-e de-a dreptul imposibil, mai ales când prostul însuși se postează în…