Cazul pacientei Ileana Sîrbu, moartă în condiții suspecte pe secția ATI Grădiște și declarată decedată-covid, revine în atenția publică | ÎNREGISTRARE AUDIO cu pacienta cu două zile înainte să moară: „Ia-mă, te rog! Vreau acasă… Nu mai pot!”

ileana sirbu update interviu
Distribuie:

„Ia-mă, te rog! Vreau acasă. Nu mai pot!” – ar trebui să fie mesajul la intrarea în clădirea Spitalului Covid din Grădiște, amplasat ca o ironie a sorții cu vedere la cimitir. Cuvintele îi aparțin pacientei Ileana Sîrbu, și reprezintă ultima discuție cât de cât coerentă pe care a avut-o la telefon cu fiica sa, în seara zilei de 14 decembrie 2020, cu două zile înainte să moară în condiții suspecte. Facem precizarea că această convorbire telefonică nu este singura pe care fiica pacientei o deține, toate convorbirile telefonice purtate nu doar cu mama sa ci și cu personalul medical (medici și asistente) pe toată durata internării au fost înregistrate și păstrate/depuse ca probă în dosarul penal. Toate celelalte înregistrări nu vor fi făcute publice în acest moment pentru a nu periclita ancheta penală. Ce se poate spune însă după ascultarea acestora este faptul că toate persoanele audiate în acest dosar (cadrele medicale care apar în înregistrări) au mințit sau au omis cu intenție aspecte importante când au dat declarațiile la audieri, se contrazic (una spuneau familiei atunci, alta au declarat la audieri cu privire la starea pacientei, unele persoane nici măcar nu mai recunosc că au avut discuții telefonice cu fiica pacientei la acel moment). Mai mult, coordonatorul Spitalului Covid Grădiște, unul dintre martorii audiați din acest dosar, adică unul dintre principalii responsabili de tot ce s-a întâmplat acolo (inclusiv de morțile suspecte având în vedere calitatea sa de „medic-coordonator”), este acum candidat la primăria Arad și ne vrăjește cu sloganul „Facem Aradul bine”. Nu-i dăm numele din trei motive simple: 1) este un detaliu care să scoată în evidență tupeul sistemic și faptul că nimeni nu-și asumă nimic, referire la persoana dumnealui făcându-se tangențial în cadrul interviului de la finalul articolului, 2) nu merită a fi pomenit insistent și 3) acest material nesită a fi tratat cu responsabilitate și la modul serios, nicidecum a i se da o tentă electorală.


Înregistrare audio – conversație între pacienta Ileana Sîrbu și fiica ei (Adriana Beldiman) în 14 decembrie 2020, cu două zile înainte să moară:

De ce este relevantă această înregistrare pe care familia a decis să o facă publică în aceste zile? Este importantă cel puțin din două considerente:

Primul, pentru că familia a fost acuzată mai ales de cadrele medicale de faptul că ar fi din categoria contestatarilor covidului, a conspiraționiștilor. Or, din înregistrare reiese cât se poate de evident faptul că familia a decis să o ducă la spital, a încercat s-o liniștească pe toată durata internării, s-o încurajeze să aibă încredere în medici și să respecte toate recomandările/tratamentele pe care i le-au făcut. În acea perioadă, niciun moment familia nu a fost împotriva medicilor.

Al doilea, pentru că în urma deshumării, prelevărilor de probe biologice și a analizelor toxicologice efectuate, a reieșit faptul că pacienta avea o alcoolemie foarte mare, chiar dacă au trecut 3 ani de la înhumare. Cum nimeni (medici, experți în medicină-legală, farmaciști) nu poate explica prezența unei asemenea catități de alcool etilic în stomacul și în probele prelevate de pe organele pacientei decedate în timp ce era internată, corelat cu o informație obținută recent de familie conform căreia „un brancardier din Grădiște a relatat despre cum le dădeau pacienților alcool”  – familia a reascultat toate înregistrările convorbirilor telefonice cu pacienta, încercând să-și dea seama de starea acesteia în fiecare zi din perioada internării. După această convorbire (făcută acum publică), fiica pacientei a avut senzația încă de atunci că ceva nu este în regulă, că starea mamei ei este afectată, chiar afirmându-ne în nenumărate rânduri că „ceva nu a fost bine cu mama în 14 decembrie, parcă era de pe altă lume, ea nu era așa, nu știu ce i-au putut administra că nu putea vorbi”.

Familia și-a adunat singură toate probele încă de la începutul demersurilor juridice, adună informații relevante anchetei, le comunică organelor de cercetare (informează parchetul și polițistul de caz), le indică martori. Și asta în scopul de a ajuta și de a grăbi ancheta.


Se pare că doar familia se grăbește să afle adevărul și împrejurările în care a survenit decesul pacientei.

Având în vedere că deshumarea cadavrului a fost aprobată de procurorul de caz și a avut loc în urmă cu 6 luni (24 noiembrie 2023 – vezi articole asociate), iar de atunci lucrurile stagnează inexplicabil –  (asta în contextul în care din Raportul medico-legal efectuat ca urmare a autopsiei reiese că diagnosticul de covid nu poate fi confirmat, din analizele toxicologice efectuate de IML Timișoara se nasc mai multe semne de întrebare decât certitudini) și, mai mult, familiei i se respinge solicitarea de a-i fi aprobat transportul probelor biologice în străinătate, la un laborator din Italia care a acceptat să efectueze noi analize folosind metode și aparaturi inovatoare care pot determina cantitativ fiecare substanță găsită în corpul (în organe, în țesuturi etc) pacientei decedate și care ar fi putut provoca decesul (în contextul în care scopul deshumării, autopsiei și prelevărilor de probe a fost inclusiv efectuarea de analize la laboratoare din străinătate!) – am adresat încă din luna aprilie o serie de întrebări Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad pentru a înțelege ce se întâmplă în acest dosar, de ce pare că se tărăgănează ancheta.

Solicitarea noastră către Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, transmisă în data de 23 aprilie 2024:

1.      De la înregistrarea plângerii penale care face obiectul Dosarului Penal nr. … (n. red numărul dosarului cenzurat) și până la data curentă, câți procurori au fost desemnați pentru instrumentarea acestuia și la ce interval de timp au fost schimbați?

2.      Vă rugăm să ne precizați care au fost motivele schimbărilor atât de frecvente ale acestora.

3.        Vă rugăm să ne precizați dacă apreciați că aceste schimbări pot influența negativ finalizarea cercetărilor în cauză.

4.         Vă rugăm să ne indicați numele actualului procuror de caz.

5.          Vă rugăm să ne precizați motivul pentru care ( în ciuda faptului că a fost efectuată exhumarea și autopsierea cadavrului în urmă cu 6 luni, în scopul prelevării de probe astfel încât să poată fi efectuate analize / teste de laborator / expertize de specialitate atât în țară cât și în străinătate care să clarifice cauza morții pacientei Ileana Sîrbu și condițiile în care a survenit decesul) nici până la această dată nu a fost aprobat transferul în străinătate a probelor biologice prelevate la autopsie, probe care au fost prelevate tocmai în acest scop.

6.     Vă rugăm să ne precizați dacă apreciați că aceste schimbări pot influența negativ imaginea instituției dumneavoastră în percepția opiniei publice și ar putea lăsa loc unor interpretări și supoziții de tergiversare intenționată.

Notă: Considerăm că toate informațiile solicitate intră sub incidența Legii 544 privind liberul acces la informațiile publice întrucât obiectul dosarului este de notorietate publică, datele solicitate nu afectează informațiile strict confidențiale sau probele din dosar.


Ce ne-a răspuns Parchetul (în 30 aprilie 2024) nu este deloc surprinzător:

Se face, se drege, deficitul de personal e de vină pentru că s-a ajuns la un număr de 5 procurori de caz. Un răspuns „politicos”, dar care nu spune de fapt nimic care să aibă legătură cu realitatea. Pentru că, în realitate, nu se face mai nimic pentru că nu se vrea să se facă, motiv pentru care se tot schimbă procurorul de caz. Nu apucă să studieze și să înțeleagă dosarul, până îi este luat. Nu e nimeni atât de naiv să nu realizeze că un precedent creat în cazul morților covid din acea perioadă ar putea da foc, la propriu, nu numai României și numai asta nu lipsește într-un an electoral (dar ne abținem de la asemenea considerații, cel puțin deocamdată).

Răspunsul integral al Parchetului:

„Către S.C. CRITIC ARAD MEDIA S.R.L.

Procuror Flaviu Simboan, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă
Judecătoria Arad, sunt împuternicit să vă aduc la cunoștință următoarele aspecte:

S.C. CRITIC ARAD MEDIA S.R.L., în baza prevederilor Legii 544 privind liberul acces
la informațiile publice, a solicitat mai multe informații privind Dosarul penal nr.
(n.red număr dosar cenzurat de redacție). Astfel, având în vedere întrebările formulate de dumneavoastră, vă comunicăm următoarele:

Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a fost sesizat la data de 15.03.2021, în cauză
desfășurându-se cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de: delapidare, prev. de art. 295 C. pen.; uz de fals, prev. de art.323 C. pen.; fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. de art. 322 C. pen.; neglijență în serviciu, prev. de art. 298 C, pen.; și abuz în serviciu, prev. de art.297 C. pen. (n.red lipsește infracțiunea de omor din această enumerare a faptelor).

De la data înregistrării dosarului penal și până în prezent, în cauză au fost desemnați un număr de 5 procurori. Data desemnării fiecărui procuror este următoarea: 17.03.2021 primul procuror de caz desemnat) – 17.11.2022 – 15.02.2023 – 18.12.2023 – 15.04.2024 (data desemnării actualului procuror de caz). Cauza tuturor acestor modificări este fluctuația de personal din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, determinată de factori obiectivi, cum ar fi transferul sau promovarea în cadrul unei alte unități de Parchet sau deficitul de personal cu care se confruntă instituția. în ciuda acestor modifiădri, apreciem că supravegherea urmăririi penale s-a desfășurat în mod efectiv, cauza nerămânând în nelucrare, fiind efectuate acte de urmărire penală în mod constant și regulat, în vederea aflării adevărului. (n.red. deși cunoaștem numele procurorilor de caz, nu le vom face publice deocamdată).

În ceea ce privește numele procurorului de caz care desfășoară în prezent supravegherea cauzei, această informație nu considerăm că intră sub incidența Legii nr. 544, privind liberul acces la informațiile publice, nefiind o informație de interes public, în accepțiunea legii. (n.red. cunoaștem numele procurorului de caz actual, dar considerăm că în timpul prea scurt de când a preluat dosarul nu avea nici măcar timp să lectureze cele peste 11 volume, nicidecum să înțeleagă ce cuprinde, în acest moment numele este irelevant și putem doar spera că-l va motiva profesional să-și facă treaba),

De asemenea, în ceea ce privește oportunitatea administrării anumitor probe de către
organele de urmărire penală sau momentul în care aceste probe sunt administrate, acestea țin în mod indisolubil de desfășurarea propriu zisă a urmăririi penale, faza procesuală nepublică în conformitate cu disp. art. 285 alin. 2 C. proc. pen.. Astfel, nu putem face aprecieri referitor la aceste fapte, urmărirea penală urmând a fi continuată sub supravegherea procurorului de caz.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal
reglementat de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de
administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă
principiul prezumției de nevinovăție.

raspuns parchet judecatoria arad


De la deshumare (23 noiembrie 2023) până astăzi (24 mai 2024), nu s-a mai întâmplat nimic în anchetă, de parcă aproape 7 luni de „nimic” nu contează, în condițiile în care unele dintre faptele cuprinse în dosar mai au puțin până se prescriu.

În toată această perioadă, familia insistă să trimită solicitări către parchet, să apeleze la experții-parte pentru diverse expertize (inclusiv Raportul medico-legal efectuat de IML Timișoara în urma autopsiei este unul cu multe obiecțiuni aduse de alți experți în medicină-legală). Cu toate acestea, înafară de umilință, familia nu are parte de nicio reacție din partea organelor de cercetare.

Din acest motiv, în ultimele zile, cazul morții doamnei Ileana Sîrbu a reintrat în atenția publică, întrucât numai jurnaliștii din presa centrală și locală sunt cei care mai sunt curioși de caz și contactează familia, din când în când, pentru a afla stadiul anchetei.

În acest context, fiica pacientei decedate a acceptat în aceste zile să intervină în cadrul mai multor emisiuni televizate la posturi TV centrale dar și să stea de vorbă cu noi într-un material video, în scopul de a menține în atenția publică acest caz și, mai mult decât atât, în scopul de a transmite un mesaj ferm tuturor celor care încearcă s-o determine (inclusiv prin această tărăgănare a anchetei) să abandoneze această luptă cu sistemele: „Nu mă las, nu renunț să lupt!”.


Citește și:


 

Categorie: Investigații, Video
Etichete: dosar penal, Ileana Sîrbu, moarte suspectă, moartea doamnei Ileana Sîrbu, parchetul de pe langa judecatoria arad, spital covid gradiste
Distribuie:
Articolul anterior
Incendiu izbucnit la o casă pe strada Colonel Ștefan Rene Mihăilescu
Articolul următor
Profesori almășeni în Cipru
Bagă un „16”

9 comentarii. Leave new

 • avatar of liviu alexe
  Liviu Alexe
  24 mai 2024 10:39

  criminalii cu halate albe!!!

  Răspunde
 • avatar of alexandra
  Alexandra
  24 mai 2024 13:27

  Nu ne mai facem bine! Sunt curioasă dacă domnul Adrian Wiener va răspunde întrebărilor doamnei. Și dacă da, sperăm să le auzim și noi.

  Răspunde
 • avatar of bluesbreakers
  bluesbreakers
  24 mai 2024 17:33

  Acolo a fost stupul cu miere.Banii i-au atras pe,, eroii în halate albe”.Este interesant de aflat cât se plătea o gardă în lupta cu virusul ucigaș. Din auzite în jur de 100 euro.Poate alți cititori au altă variantă.

  Răspunde
 • avatar of pentru arad
  pentru Arad
  24 mai 2024 21:38

  Eu mă întreb !? stimați arădeni !? Cum este posibil să se intâmple așa ceva !!!!!!..și mă întreb , de ce d-na Beldiman este în dosarul acesta singură ca aparținător reclamant .Unde sunt ceilalți 493 de aparținători !?…când ne trezim oare că avem și drepturi nu doar obligații . Au omorât oameni dragi .

  Răspunde
 • Da’ pe mahărul ăla de Adrian Wiener nu-l ia nimeni la întrebări???? Cine mama naibii îi ține curu acolo? Mai și candidează la primărie. Jalnicul! Să-l vad ce-i răspunde acestei doamnei, deși mă îndoiesc. N-are cojones. Huuuuuoooooo!

  Răspunde
 • Daca ne facem bine cum s-au facut internatii cu Covid la Gradiste…nu, multumim.

  Răspunde
 • avatar of bluesbreakers
  bluesbreakers
  25 mai 2024 12:37

  Bună dimineața!Împreună cu toate sentimentele de compasiune adresata familiei victimei,doresc să sugerez aparținătorilor celorlalte victime asocierea pt. adresarea in instanta pt. un proces colectiv.In București Casa de avocatură Piperea a obținut în instanță daune pt. Un malpraxis.Mai există iarăși un avocat Florentin Tuca,care a luptat contra sistemului și a reușit.Poate aveți noroc pentru o reprezentare Pro- bono,pt. că ar fi un precedent pt. alte acțiuni în instanță .Cei care au acționat în acest genocid militaro- sanitar trebuie să plătească intr-un fel sau altul.Din păcate am asistat exact ca și în dec89 la victime nevinovate doar pt. impresie artistică. Atunci cautam teroriști, parașutiști, elicoptere și avioane prăbușite ( dar care nu au explodat!,asta vă spun din propria experiență fiind militar la securitate),acum se lupta și testa în draci pt. Un virus ucigaș. Problema este interesant de studiat când a fost eclozata această Operațiune, și la nivel local,pt. că asta se face organizat.Banuiala mea este că au mai fost niște evenimente sponsorizate de Big farma cu mult timp în urmă. Unul dintre ele având loc la fostul Waterhouse -Zenner.In prezidiu o grămadă de o anume Big farma România,iar auditoriu și anumiți medici de familie.Plus mutarea Spitalului TBC parcă a coincis la minut și secundă cu declanșarea Plandemiei.Plasarea lui intr-un loc izolat bănuiesc nu a fost întâmplătoare,dotarea lui cu oxigen,cu saloane mici,cu tot arsenalul ati, la fel.Folosirea fostului Spital TBC,din oraș nu era indicată din mai multe motive.Inregimentarea personalului pt.spitalul din Gradiste parcă s-a făcut prea bine organizat,fapt care iarăși pune un semn de întrebare.Brusc în lupta cu virusul ucigaș s-au oferit voluntar o grămadă de personal.Intrebarea retorică bineînțeles dacă nu erau super motivați financiar mai mergeau acolo eroii în halate albe?Apoi pornind piramidal de jos,de la medicii de familie ( lista celor participanți la această Operațiune se mai găsește în spațiul media) ei au creat și indus psihoza în masă alături de toate televiziunile și canalele media( cu mici excepții, e drept).Eu la fosta doctorița de familie am asistat la teatrul cu testarea covid, din cinci persoane care intrau în cabinet patru au ieșit pozitive,cu concediu doua săptămâni plătit sută la sută iar a cincea adică eu ,probabil datorită atitudinii mele vizibil contra nu am fost testat,chit că mi-ar fi prins bine două săptămâni de pozitiv de covid că să lucrez pe acasă. Dar superprofesionista doctorița tot mi-a făcut-o ,neștiind să- mi descopere afecțiunea mi-a trimis dsp- ul cu testarea.( acest fapt fiind cu altă ocazie).Această Olimpiada a testărilor pe banda rulanta bănuiesc că a avut și-o recompensă, pt. orice lucru bine făcut implica și o remunerație. Vă las pe dvs. dragi cititori să vehiculati sumele,bineînțeles dacă au fost deși în cifrele contabile atunci când eram arestați în case,adică logic pacienții erau puțini cifrele au explodat brusc,iar acest lucru iar pune la întrebări și cocosului meu,pt. că iar ceva nu se leagă. TOT RESPECTUL MEDICILOR care au avut coloană în Plandemie și nu au aplicat protocolul unic în istoria medicinii,publicat în Monitorul oficial.Primul pas care ar trebui făcut este schimbarea medicului de familie dacă îl suspectați că a fost implicat în această afacere și arătat obrazul,pentru că merită acest lucru.Cit despre ceilalți ,,eroi” există niște forțe care echilibrează și judeca faptele fiecăruia. (exemplele cele mai elocvente sunt foștii conducători ai unităților de stat care au ,,privatizat” întreprinderile lor.In general odraslele lor au sucombat ori în accidente rutiere ori din boli incurabile la vârste relativ tinere.Si în Arad sunt destule exemple.Practic i-a lovit în cei dragi lucru care îi va macina toată viața. ).Nici acum nu îmi vine să cred că am asistat la așa ceva,parcă e un coșmar,seamănă a filmului distopic Soylent Green cu Charlton Heston,parcă ne-am întors în Evul Mediu întunecat.De noi depinde că să nu mai trecem prin așa ceva și să gândim cu capul nostru nu influențați și prostiți de tot felul de trogloditi!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

florina ionescu

Managerul Spitalului Județean Arad, Florina Ionescu, la 12 zile (!) de când a văzut filmarea care dovedește o șpagă dată unuia dintre subordonații săi:„Azi am demarat o anchetă internă, pentru că nu aveam cunoștință de ce se întâmplă și abia azi am aflat”

  „Bubele” Spitalului Județean Arad s-au spart, în sfârșit, la nivel național. De fiecare dată, fără nicio excepție, oricare ar fi fost subiectul abordat de acest ziar, despre neregulile, mizeriile,…