Adrian Toma și Ovidiu Palcu merg de mânuță la DNA, după ce un angajat al Poliției Locale le-a făcut PLÂNGERE pentru luare/ dare de mită și abuz în serviciu

toma = palcu dna
Distribuie:
Directorul Poliției Locale, fostul șef al SRI Arad, Adrian Toma și Ovidiu Palcu, patronul Inteco Holding, vor merge împreună (și) la DNA, după ce un angajat al instituției publice care se ocupă cu ordinea  pe străzile publice în Arad le-a întocmit o plângere penală pentru luare/ dare de mită și abuz în serviciu.

Fapta despre care se face vorbire s-a petrecut pe data de 12.05.2023, iar poliţistul local din cadrul SOPCP 1 Arad, în calitate de persoană vătămată, în temeiul  prevederilor art. 289 Cod procedură penală, a cerut Direcției Naționale Anticorupție începerea urmăririi penale împotriva făptuitorilor: Toma Adrian, director general al Direcţiei Generale de Poliţie Locală Arad, pentru infracțiunea de luare de mită prev. de art. 289 alin. 1 Cod pen., respectiv infracțiunea de abuz în serviciu prev. de art. 297 alin. 1 Cod pen. și Palcu Ovidiu, patron al SC Inteco Holding SRL, cu sediul în loc. Bocsig nr. 856/A jud. Arad, pentru infracțiunea de dare de mită prev. de art. 290 alin. 1 Cod pen. pentru următoarele 

MOTIVE

„În fapt, arăt că în data de 12.05.2023, fiind în exercitarea atribuţiunilor de serviciu de patrulare împreună cu colegul meu ______, în jurul orelor 1140, în faţa sălii de sport Athletic VSA din Pţa. Sporturilor din Arad, am constatat că o autoutilitară N3 marca Iveco cu nr. de înmatriculare AR-38-YNT şi un buldo-escavator circulau pe un drum public pe sensul de mers interzis, sectorul de drum pe care circulau cele două autovehicole fiind cu sens unic.

Am procedat la oprirea celor două autovehicule după care conducătorii acestora au refuzat să se legitimeze şi au părăsit locul în care au staţionat.

După cca. 10 minute, tot pe contrasens a pătruns un autoturism marca Mercedes de culoare neagră cu nr. de înmatriculare AR-01-HOL, din care a coborât făptuitorul Palcu Ovidiu, care şi-a declinat identitatea şi calitatea de patron al societăţii ce deţinea în proprietate cele două autovehicole, solicitându-ne să nu luăm nicio măsură împotriva celor doi contravenienţi, iar, faţă de refuzul nostru a afirmat că va „clarifica” situaţia, sens în care, de faţă cu noi, a sunat pe şeful nostru, făptuitorul Toma Adrian.

Apoi a sunat pe făptuitorul Toma Adrian, căruia i s-a adresat cu apelativul Adi, spunând acestuia că îi pare rău de cele ce i s-au întâmplat, cu referire la incendiul de la locuinţa sa, exprimându-şi, totodată, disponibilitatea de a-l ajuta cu ceea ce acesta ar avea nevoie pentru repararea locuinţei avariate în incendiu. Apoi, a relatat lui Adi cele întâmplate, respectiv despre pătrunderea pe contrasens a utilajelor cerând acestuia ajutor pentru rezolvarea situaţiei, pentru ca după terminarea discuţiei telefonice  cu „Adi”, să ne informeze că urmează să fim sunaţi.

La scurt timp după această discuţie, am fost, într-adevăr, sunat de către dispecerul de serviciu al Poliției Locale Arad, numitul (…) , care mi-a comunicat să nu aplic nicio sancţiune contravențională atât celor doi conducători auto ai utilajelor precum și patronului acestora, numitul făptuitor Palcu Oviciu, pentru că domnul director Toma ne cere să îi lăsăm să plece pe cei doi contravenienţi, ba chiar cerându-ne să le oferim sprijin celor doi dacă va fi nevoie.

Fiind într-o stare de temere și tulburare datorită celor mai sus arătate, nu am aplicat sancţiunile contravenţionale pentru faptele pe care le-am constatat, sancțiuni care ar fi trebuit să le aplic celor doi conducători de utilaje precum și făptuitorului Palcu Ovidiu.

Mai arăt că cele mai sus arătate au fost consemnate de către mine în raportul de activitate zilnic, atât eu cât şi colegul meu (…) întocmind câte un raport cu privire la evenimentul relatat, aceste înscrisuri fiind depuse la sediul unităţii.

De altfel, după această întâmplare, în data de 07.06.2023 la orele 1058, am fost apelat de la postul telefonic 0257 709 850, aparținând Dispeceratului Poliției Locale Arad, de către numitul Jurjuț Marcel, care m-a întrebat despre ce s-a întâmplat în data de 12.05.2023 la orele 1140 , solicitare ce mi s-a părut ca fiind cel puțin dubioasă neștiind că și numitul Jurjuț Marcel se afla în data respectivă in exercitarea atribuțiilor de serviciu în cadrul Dispeceratului Poliției Locale Arad, acesta recunoscând ulterior în discuție că faptele relatate de mine în raportul de eveniment al acelei zile precum și în această plângere, sunt adevărate, socotind că acest apel a fost unul cu ,,temă” venit din partea făptuitorului Toma Adrian pentru a vedea dacă în continuare îmi susțin declarația.

Fiind într-o stare de tulburare datorită celor mai sus arătate, nu am aplicat sancţiunile contravenţionale pe care ar fi trebuit să le aplic celor doi conducători de utilaje, respectiv făptuitorului Palcu Ovidiu.

Mai arăt că cele mai sus arătate au fost consemnate de către mine în raportul de activitate zilnic, atât eu cât şi colegul meu întocmind câte un raport cu privire la evenimentul relatat, aceste înscrisuri fiind depuse la sediul unităţii.

În drept:

fapta făptuitorului Toma Adrian, funcţionar public, director general al Direcţiei Generale de Poliţie Locală Arad, care în data de 12.05.2023 a dispus dispecerului de serviciu să comunice poliţiştilor locali ____ şi _______să nu aplice sancţiuni contravenţionale pentru cei trei contravenienţi(şoferii utilajelor şi făptuitorul Palcu Ovidiu), prin aceasta cauzând o pagubă reprezentată de sumele de bani ce s-ar fi făcut venit la bugetul local prin aplicarea sancţiunilor contravenţionale, realizează conţinutul constitutiv al infracţiunii de abuz în serviciu prev. de art. 297 alin. 1 Cod pen.;

– fapta aceluiaşi făptuitor care, la aceeaşi dată, a acceptat promisiunea de a fi ajutat cu orice este necesar pentru repararea casei avariate în incendiu, în schimbul acestei promisiuni făptuitorul realizând un act contrar atribuţiunilor de serviciu, prin aceea că, prin intermediul dispecerului de serviciu a ordonat pers. vătămate să nu sancţioneze doi contravenienţi, realizează conţinutul constitutiv al infracţiunii de luare de mită prev. de art. 289 alin. 1 Cod pen.;

 fapta făptuitorului Palcu Ovidiu, care a promis/oferit făptuitorului Toma Adrian ajutor ăn repararea casei proprietate personală avariate în incendiu,  realizează conţinutul constitutiv al infracţiunii de dare de mită prev. de art. 290 alin. 1 Cod pen..

În probațiune:

– copia raportului de activitate zilnic;

– copia raportului de activitate întocmită de subsemnatul;

– copia raportului de eveniment întocmită de ______

– declaraţiile martorilor ________ şi a dispecerului de serviciu(care urmează să fie identificat);

– copia înregistrării convorbirii cu dispecerul de serviciu pe care solicităm să o ridicaţi de la sediul DGPL Arad;

– declaraţiile celor doi conducători de autovehicol, ce urmează să fie identificaţi;

– declaraţiile făptuitorilor.”

Plângerea a fost întocmită cu data de 28.05.2023, înregistrată cu data de 19.06.2023 la DNA – Structura Centrală și a fost transmisă spre soluționare Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara.

inked1

 

 

 

 „La purtător” și în culisele puterii, informația e aproape veche… doar că nimănui nu-i e la îndemână să o difuzeze 

(din motive pe care n-avem timp să le contabilizăm).

Ținem să menționăm că deținem fotografii, am audiat înregistrări și am ales să  nu ne grăbim în a le facem publice, nedorind să perturbăm munca procurorului… oricare ar fi acesta (nu se prea înghesuie)…

De asemenea, e destul de important faptul că ambilor protagoniști ai acestui dosar (care da, o știe orice orice hoț de bițigle și orice magistrat pariază la sigur, se va lăsa cu… nimic ) le-am transmis, prin porumbei ultraspecializați în mesaje de genul ăsta și cinsitți față de ambele părți… tot ce am transmis și aici și mai mult decât atât.
L-am invitat – nu personal… tot printr-un porumbel – pe Ovidiu Palcu la redacție și a zis că vine (chiar s-a grăbit să zică că vine!), să discutăm pe subiect. S-a răzgândit (cică „îi e frică că-l înregistrați” :)).
Ambii ne-au transmis, prin aceiași porumbei ai păcii, că n-au nimic de transmis – dar, dată fiind această ocazie, probabil că ne vor transmite prin ziarele lor „tot felul” (că cine ne-a pus… că Tudose… că vrem bani)… drept pentru care abia așteptăm momentul.


 

Categorie: Știri, Culise
Etichete: Adrian Toma, DNA Timișoara, Inteco Holding, luare/ dare de mită, Ovidiu Palcu, politia locala arad
Distribuie:
Articolul anterior
Ioan Crișan, fostul „primar pe viață” al comunei Vladimirescu, a murit la vârsta de 78 de ani
Articolul următor
BACALAUREAT 2023 debutează cu proba scrisă la Limba și literatura română

5 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie