CFR Călători adaugă două rute noi la serviciul InterCity

cfr
Distribuie:

Cu scopul de a facilita călătoriile pe calea ferată pentru o gamă cât mai extinsă de pasageri, CFR Călători și-a adaptat oferta de transport de pasageri în concordanță cu cerințele pieței. Acest efort de optimizare a vizat nu doar tipul de serviciu oferit, ci și programul și capacitatea de transport.


După o pauză de 8 ani, în planul de mers de tren pentru 2022/2023, serviciul Intercity a fost reintrodus pe rutele unde viteza și condițiile tehnice ale infrastructurii feroviare au permis circulația acestui tip de tren. Astfel, pentru anul 2023, au fost planificate 12 trenuri pe rute importante precum București Nord – Cluj Napoca, București Nord – Constanța, Brașov – Constanța, și altele.

În continuarea acestei inițiative, în planul de mers de tren pentru 2023/2024, serviciul Intercity a fost extins pe alte două noi relații: București Nord – Galați și retur, precum și București Nord – Bacău – Piatra Neamț și retur. Această expansiune a facilitat adaptarea traficului de călători la cerințele publicului, oferind alternative rapide și eficiente de călătorie.

Atunci când condițiile tehnice ale infrastructurii feroviare vor permite, CFR Călători intenţionează să introducă acest serviciu și pe alte rute de circulație, cum ar fi București Nord – Craiova – Timișoara – Arad.


CFR Călători își propune, de asemenea, să extindă serviciul Intercity pe alte rute de circulație atunci când condițiile tehnice ale infrastructurii feroviare vor permite. Această viziune strategică are potențialul de a transforma întregul sistem feroviar, creând noi conexiuni și facilitând accesul la diverse destinații.

Rezultatele sunt vizibile și în cifrele de călătorie:De la reintroducerea serviciului Intercity în luna decembrie 2022, numărul călătorilor transportați a crescut de la 1.500 de călători/zi la 2.200 de călători/zi în anul 2023, estimând că în anul 2024, numărul călătorilor transportaţi va avea un trend crescător. Compunerea trenurilor IC este asigurată cu un număr de peste 40 vagoane de călători (vagoane clasa I, vagoane clasa a II-a și vagoane clasa a II-a cu spațiu destinat serviciului de alimentație publică). Toate vagoanele sunt modernizate și au dotări la nivelul standardelor actuale, cu instalație de climatizare, toalete ecologice, uși de acces și intermediare semiautomate, prize electrice pentru încărcare telefon mobil sau laptop, instalație de sonorizare, afişaj digital, rastel pentru bagaje voluminoase în fiecare capăt al salonului. În aceste trenuri, călătorii beneficiază de internet în regim wi-fi, vagoanele având montat echipamentul adecvat și sunt apte pentru circulație cu viteza maximă de 160 km/h și chiar 200 km/h unele dintre ele.” comunică CFR.


Compunerea trenurilor Intercity, alcătuită din peste 40 de vagoane de călători modernizate oferă un nivel superior de confort și dotări conforme standardelor actuale. Cu facilități precum instalație de climatizare, toalete ecologice, conexiune Wi-Fi, prize electrice, și alte dotări, CFR Călători demonstrează angajamentul său pentru a face călătoria cu trenul o experiență plăcută și modernă pentru toți pasagerii.

Comunicatul de presă integral CFR.


 

Categorie: Știri
Etichete: Arad, cfr, CFR călători, intercity, ruta tren
Distribuie:
Articolul anterior
A murit Viorel Popină, fostul primar al orașului Lipova
Articolul următor
[Consultare publică MINISTERUL EDUCAȚIEI] Procedura distribuției aleatorii a elevilor în clase prin metode de împărțire, astfel încât să nu existe niciun fel de segregare a acestora. Părinții pot participa ca observatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

agromalim 1

AGROMAILIM și-a deschis porţile [GALERIE FOTO]

  Este sărbătoarea AGRICULTURII la EXPO ARAD. A XXIX-a ediție a Târgului internațional de agricultură, industrie alimentară și ambalaje s-a deschis astăzi, în prezența oficialităților Aradului și cu participarea unor…