Construcție a unui artist anonim sau produsul hazardului… nici nu mai contează: LĂSAȚI FILOSOFII SĂ-ȘI IA CÂMPII!

constructie arad
Distribuie:

Thales din Milet, Pitagora, Samuel Beckett, René Magritte și frații Strugațki stăteau ei la aceeași masă-n paradisul lor meritat și, la un brainstorming cu de toate (pe sec nici geniile nu pot născoci așa ceva, darămite să materializeze!), l-au inventat pe acest om – să-i zicem pur și simplu OMUL LA CASA LUI.

Cel care și-a făcut această (cum se numește acest stil arhitectonic… știe cineva? *) acum cred că citește (sau o are din ADN) filosofia despre locuirea omului în ființare a lui Heidegger și practică un minimalism ieșit din comun ponit de la omul preistoric – anti-practic, imposibil de înțeles vizual și totuși respectând toate normele filosofice, matematic-rudimentare pentru un om care a mâncat o bibliotecă respectabilă.
Un desen ca-n DESEN PENTRU CORT, de Ion Barbu.

Aviz ORGANELOR: LĂSAȚI-L PE OM ÎN PACE!

E un artist-anarhist care și-a luat pereții-n cap, și-a aruncat cartea de identitate la gunoi și a fugit în câmp, cu cei 30 de lei le care-i mai avea-n jeb. Așa, și?!… Nu-l înțelegi?!
Înseamnă că n-ai citit nimic în viața ta, n-ai înțeles nimic nici din școala vieții, n-ai nicio treabă cu arta și nici măcar la televizor nu te uiți – deci dacă recunoști locul și te iei de om, capul tău e o budă și mă-ta-i curvă!
Mai ales în aceste vremuri de ciumă socială – n-are motive omul să-și ia lumea-n cap,  filosofia pe un șervețel și să se mute-n câmp, doar el, niște pereți aproxomativ și-o căruță?! Dacă zici că „nu” – tu ești cel care are nevoie de un control.

Personal, aș vrea să văd cât mai multe asemenea „Picnicuri la marginea drumului”

inventate de ăștia cărora chiar li se rupe – anarhiști, filosofi, constructori amatori începând cu începutul… de ce puii mei ți-ar mai păsa de PUZ-urile lor când ai toată înțelepciunea lumii pe un petec de pământ, iar pământul e al tău?!
Ar fi și cea bună măsură terapeutică la nivel macrosocial, un model de bune practici de sfidat statul… te-ai muta din apartamentul cu 2 camere de la etajul 8 unde stai cu nevasta, mă-ta și taică-tu bolnav, dintr-un bloc cangrenat de isterie, deja plin de sifilis ereditar și invadat de toate bolile în, pur și simplu, câmp!
Ca să vezi „cu ce te-ai ales în viață” – în loc să te sinucizi ca prostu`!

Ce, vrei să zici că asta-i mai urâtă și mai proastă decât a lor?!

Dorelul infrastructurii lovește din nou: Tunelul Bătuța de pe calea ferată Arad-Simeria este blocat de un DEAL!

…………………………………………..

* Știe fratele Carol Varga – un călător profesionist: „Este o iurtă paralipipedică… Mai modernă așa… cu termopane. Cele clasice, sunt rotunde și cu cadrul ușilor de lemn. Pereții sunt din piei, blănuri și textile… Ăsta a avut foi de cort, prelate și prelungi… „Campa centi ani in pace!”

Categorie: Reportaje
Etichete: frații Strugațki, Mihail Neamțu, picnic la marginea drumului, Pitagora, René Magritte, Samuel Beckett, Thales din Milet
Distribuie:
Articolul anterior
Două accidente în câteva minute pe A1, sens de mers Timișoara-Arad. O persoană a fost transportată la spital
Articolul următor
Proiecții de filme, marți și joi, de Zilele Aradului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

strada sabinelor nr 8 pr

Doamna Oltea Semeniuc – femeia uitată până și de Dumnezeu pe strada Sabinelor, nr.8. Umilită de autorități, își duce cu demnitate povara și nu vrea nimic din ce nu i se cuvine. „Să mă omoare aici, în fața casei în care stau din 1989? Asta vor?”

S-au scris zeci de materiale pe tema demolărilor din zona Mărului, respectiv strada Sabinelor din municipiu. S-au epuizat temele de comunicate de presă pe tema proiectului „Revitalizarea Zonei Strada Mărului…