Rețetă pusă la dispoziție de Chef Salvo Lo Castro – Ristorante Picasso Arad
Ingrediente:
500 gr mușchiuleț de vită
400 gr ciuperci porcini proaspeți
Usturoi
Pătrunjel
Ulei extravirgin de măsline
Sare
Procedeu:
Spălăm ciupercile după care le tăiem felii, spălăm și tocăm pătrunjelul.
Într-o tigaie punem 2 linguri de ulei de măsline, când se ajunge la o temperatură potrivită punem mușchiulețul pe o parte, când carnea se desprinde și e frumos colorată o întoarcem pe cealaltă parte și repetăm procedeul. Punem sarea pe ambele laturi.
Ca să obținem mușchiulețul și mai fraged, îl punem în cuptor la 50°C acoperit cu hârtie de aluminiu 15-20 minute.
Între timp într-o tigaie încălzim uleiul cu usturoi, adăugăm ciupercile pe care le coacem câteva minute la foc lent, când sunt gata punem pătrunjelul proaspăt.
Servim mușchiulețul cu sosul de ciuperci.
Vă mulțumim și Poftă bună! din partea Macelleria da Francesca e Federico și Chef Salvo Lo Castro da Ristorante Picasso.
Foto și produse pentru preparare – Macelleria da Francesca e Federico
…………
Nota redacției: Rețetele culinare și modul de preparare ne sunt puse la dispoziție de „Macelleria di Francesca e Federico”. Orice tip de carne de vită necesar pentru prepararea rețetelor din această rubrică se poate cumpăra direct din măcelăria de pe strada Avrig 37- 39, deschisă În zilele de Marți, miercuri, joi și vineri de la 10-17.30 și sâmbăta de la 9-14.