Din cele trei dorințe urbanistice ale consilierului Marin Lupaș, s-a îndeplint doar una: cea inutilă!

lupas
Distribuie:

 

„Consilierul Lupaș continuă demersurile pentru un Arad curat și cu parcuri” – se intitulează comunicatul de presă trimis de consilierul municipal Marin Lupaș redacțiilor arădene.


Ce ne-a făcut pe noi să pufnim ironic la citirea sa e că… uite… consilierul Lupaș a avut trei idei după cum urmează:

– una… prima… absolut inutilă și consumatoare de bani publici aiurea… panouri cu „Fumatul interzis” în incinta locurilor de joacă ale copiilor! De ce naiba o fi nevoie să pui panouri cu Fumatul interzis în parcurile pentru copii?… Ce, fug fumătorii să fumeze în Parcul Copiilor de nebuni?… Sau dacă fumează în parc, la 4 jumate dimineața, la – 14 grade, tu crezi că de panoul cu „Fumatul o să-l împiedice”? Se vede treaba că domnul Lupaș nu cunoaște niciun fumător;

– o a doua, absolut minunată: ideea unui parc-parc în locul parcului auto al Depoulul de autobuze ale CTP, care se află în prelungirea Depoului de tramvaie de la UTA… MINUNAT! Atât de minunat încât, efectiv, n-ai să vezi! Sunt atâtea interese imobiliare în Aradul ăsta încât numai să se audă, la modul serios (studiu de fezabilitate, proiect în dezbatere publică gen) că se intenționează mutarea depourilor de acolo, că să vezi tu cum sar rechinii!… deci, no way!…

– o a treia, utopică și deja bifată la stadiu la care a rămas acum: dezbatere pe CET. Păi dezbatere tehnică despre CET facem de 20 de ani… și uite care e rezultatul: am ajuns la faza că vrem dezbatere despre CET.

Așa cum oricine a bănuit din start, lui Marin Lupaș i s-a îndeplinit doar prima dorință, deci: cea inutilă.

Iată comunicatul:

Marin Lupaș a solicitat în comisii și a obținut în ședința Consiliul Local Municipal includerea pe panourile informative din locurile de joacă a anunţului „fumatul interzis”.

Probabil unii arădeni consideră că pot să fumeze în aer liber și nu își dau seama că în anumite zone, cum ar fi parcurile și locurile de joacă pentru copii, fumatul este interzis. Am solicitat includerea acestei prevederi pe panourile informative, pentru a preveni arădenii de bună credință, înainte de a fi amendați. Consider că prevederile legale cu interzicerea fumatului sunt foarte bune și trebuie să le aplicăm, dacă putem să evităm amenzile, cu atât mai bine. Acestea sunt lucrurile mici pe care putem să le facem, înainte de a trece la proiecte mari”, consideră consilierul independent.

Cu ideea unui parc nou în Strategia Verde

„În cadrul Strategiei verzi, am reluat ideea mutării depoului de tramvaie și autobuze din zona Calea Victoriei – Strada Cocorilor în afara orașului, în locul lăsat liber urmând să realizăm un parc. Sper ca administrația locală va susține acesată idee pentru arădenii din cartierul Vlaicu, așa cum susține amenajarea de parcuri și în Gai și Bujac. Cu siguranță, un oraș verde este un oraș cu multe parcuri”, a declarat Lupaș.

Tot pentru mediu: dezbatere tehnică despre CET

Consilierul a mai făcut o propunere care nu a fost respinsă de către reprezentanții municipalității prezenți în acel moment la ședința Consilului: dezbatere tehnică despre CET. „Chiar dacă nu pare la primă vedere, o problemă de mediu o reprezintă și CET-ul, care este un poluator de CO2. Modernizarea CET care nu a mai fost făcută în 2015 – 2016 era obligatorie, nu un moft sau vreo reușită a administrației abandonată ulterior. Era o obligație de mediu. Alături de multe motive, legate de banii care se pompează în pierderi și cheltuielile cetățenilor, nu mai intru acum în detaliu, am lansat din nou invitația făcută administrației locale înainte de campania electorală: haideți să facem o dezbatere tehnică cu privire la situația și viitorul CET. Subiectul nu mai poate suporta amânare”, concluzionează consilierul Marin Lupaș.

Categorie: Știri
Distribuie:
Articolul anterior
„Acoperiți” SRI în presă?!… Oo, dar avem și pe plan local! Câcălău – unii celebri! [Bonus – sfaturi practice]
Articolul următor
Secrete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie