La Pecica, DEPOSEDĂRILE de teren s-au făcut „din pix”, pentru a nu împiedica AFACERILE „băieților deștepți” legate de AUTOSTRADĂ

pecica
Distribuie:

 

La Pecica, deposedarea de pământ nu se mai face cu miliția, ca în urmă cu saptezeci de ani, ci din pix, schimbându-se vechile planuri parcelare cu unele noi și lăsându-se pe dinafară persoanele incomode, care ar fi putut împiedica o afacere a „băieților deștepți” legată de construcția autostrăzii Arad  – Nădlac.

Pe scurt (pentru că vom reveni, pe larg , asupra cazului), povestea sună în felul următor: Autoritățile au întocmit planuri parcelare noi pentru zona cunoscută drept „Dealul Viilor”, vechile planuri parcelare fiind date dispărute. Din noile planuri parcelare dispare suprafața cu care a fost împroprietărit acolo, după Revoluție, Axentie Rotar, nimeni altul decât președintele sindicatului „Fermierul Pecican”, omul care în anii 90 a dus lupte grele pentru reîmproprietărirea pecicanilor. Și căruia mulți îi datorează faptul că dețin pământ.

Deposedarea lui Axentie Rotar „din pix” nu este deloc întâmplătoare: În zona „Dealul Viilor” s-au făcut escavări de pământ pentru autostradă, o afacere a „băieților deștepți” care stăpânesc Pecica la toate nivelurile. Asta pentru că exista bănuiala că Axentie Rotar se va opune escavării iar exemplul său va fi urmat și de ceilalți care dețineau pământ acolo. Așa că acesta a fost deposedat „din pix” iar terenul pe care l-a deținut acolo și pe care l-a exploatat vreme de zeci de ani a „dispărut”. La fel cum au „dispărut” și vechile planuri parcelare în care era evidențiat terenul omului.

În consecință, s-au efectuat escavările, „băieții deștepți” au făcut bani și au plecat, terenurile agricole fiind abandonate așa, cu niște gropi uriașe în mijlocul lor – vezi foto. Așa și-a găsit și Axentie Rotar pământul la întoarcerea în țară (pentru că tot ceea ce s-a întâmplat a fost făcut în timp ce acesta se afla în vizită la fiul său, în Canada). Abia la întoarcere, deci, când arendașul care lucra respectivul pământ l-a anunțat despre „grozăvie” (de ce n-a făcut-o mai repede, telefonic, pe când Axentie Rotar se afla peste ocean?).

De atunci, Axentie Rotar se luptă să-și recupereze pământul, confruntându-se (ca de obicei în astfel de cazuri) cu decizii discutabile, ciudate ale instanțelor, sau cu celebrele NUP-uri prin care se soluționează, deloc întâmplător, plângerile penale care vizează anumite grupuri de interese.

Lupta lui Axentie Rotar continuă însă, în instanțe și în plan penal. Și nu se va opri cu una, cu două, acesta fiind decis să apeleze inclusiv la instanțele internaționale pentru a-și dovedi dreptatea. Iar acolo deciziile instanțelor nu vor mai fi nici ciudate și nici discutabile. În consecință, și prețul plătit de Statul Român va fi unul pe măsură!

 

 

Categorie: Investigații
Etichete: autostrada, axentie rotar, baieti destepti, pananturi, Pecica
Distribuie:
Articolul anterior
Ca să știi despre ce e dezbaterea de marți! Noile „regulamente de desfăşurare a activităţilor comerciale şi pieţelor” – o nouă răzbunare a lui Falcă pe arădenii „nealiniați”…
Articolul următor
Vizita Ministrului Sănătății la Arad – în comunicatele de presă ale PSD și PNL
Bagă un „16”

1 comentariu. Leave new

  • actualul preș al cj, mustăcoiosul pe care l-a lăsat să-i păzească ”bostănăria” și banconierul habar n-au de nimic, așa-i?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

perchezitii arsat industrie

[ACTUALIZARE] Parchetul European (EPPO) a emis comunicatul oficial cu privire la perchezițiile efectuate la ARSAT Industrie de la Pecica. S-au confiscat peste 112 000 EUR, 17 300 RON, date și fișiere media stocate, inclusiv imaginile de pe camerele de supraveghere

[ACTUALIZARE]  Perchezițiile desfășurate luni, 11 martie, și coordonate de procurorii Parchetului European Biroul Teritorial Timișoara au avut loc la sediul grupului  Arsat Industrie, afacere deținută de familia Ghinea. Descinderile au…

[ACTUALIZARE 2] Prefectura Arad umblă ca orbul cu bâta prin pădurile Nadășului, TESTAMENTUL nu l-a văzut nimeni, plângerile împotriva „moștenirii familiei Colțeu” se plimbă din DNA în DNA, iar sătenii și „publicul spectator” sunt pe COD ROȘU de „ceață judiciară”

  [ACTUALIZARE 2] [COMUNICAT DE PRESĂ] MINISTERUL AFACERILOR INTERNE / INSTITUŢIA PREFECTULUI – JUDEŢUL ARAD Cererile de revizuire a sentinței din cazul Nadăș se judecă la Balș și Brașov Cu…