[ACTUALIZARE 11] Se fac TREI ANI de când se încearcă MUȘAMALIZAREA DOSARULUI privind moartea adolescentei din Arad Ana-Maria Jurj din culpa unui polițist… pentru că există o „Mafie a polițiștilor-pensionari-avocați”!

ana maria jurj
Distribuie:
Au trecut aproape TREI ANI de la breaking-news-ul care anunța moartea pe șosea a elevei Ana-Maria Jurj, la 16 ani, în timpul orelor de curs, pe DN7, în centrul comunei Săvârșin. În dimineața de 21 octombrie, 2016, puțin înainte de ora 9.00, adolescenta, împreună cu alte două colege, venind din incinta Liceului Tehnologic Săvârșin, trăgeau un transpalet pe care aveau colectate deșeuri din carton, aflându-se pe marginea drumului, după ce trecuseră carosabilul pe la trecerea de pietoni din dreptul magazinului pe care îl aveau ca destinație. Transpaletul a fost acroșat de un trailer condus de polițistul din Bistrița Florin Constantin Rusescu.
Fata a fost, pur și simplu, sfâșiată sub roțile trailerului (o mașină suspectă, adusă de la Constanța în vederea vânzării – polițistul activ ocupându-se cu această activitate) și a murit după 4 zile la Spitalul Județean Timișoara (detalii amănunțite din parcursul acestei spețe se pot citi în cele 10 actualizări de mai jos).
Pe el, mama sa postează din când în când mesaje de o tristețe care-ți rupe inima („Nu judeca o mamă în doliu! Are multe fețe! Respiră dar pe dinăuntru moare! Pare tânără, dar pe dinăuntru este cea mai bătrână! Zâmbește, dar inima ei plânge și sughiță! Merge, vorbește, gătește, face curat, lucrează ea este dar defapt in sufletul ei nu mai există! Ea este aici dar mintea inima și sufletul sunt in cer la copilul ei” – este cel mai recent, datat 4 septembrie, 2019).
N-ai ce să comentezi la așa ceva… nu există formă de consolare pentru asemenea durere… orice text ai scrie.
În schimb, e inacceptabil ca fapta care a condus la moartea fetei să rămână doar la nivelul „pe silențios”, „în familie”, „rezolvată de niște băieți deștepți din sistem”, adunând câteva semne de tristețe pe facebook.
Ar fi profund nedrept, pentru moartea fetei și durerea părinților în primul rând, ca toată lumea să iasă „basma curată” din acest proces!
Corupția deja documentată din spatele acestui dosar dezvăluie manevre dolosive folosite de chiar organele de anchetă – respectiv, polițiști, colegi de-ai inculpatului, uniți pentru „a-l scoate” pe colegul lor de la Bistrița… care fiind din sistem cunoaște mecanismele – așa încât nu trebuie lăsat să facă pușcărie. Sau măcar „să rămână cu suspendare”… adică nicicum – pentru că, între timp, polițistul s-a pensionat.
Moartea elevei de la Săvârșin încearcă să fie acoperită de „mafia polițiștilor rutieriști pensionari” 
– altfel nu-ți explici cum de Dosarul nr. 1914/250/2018, deschis de Judecătoria Lipova pentru infracțiunea de ucidere din culpă (art.192 NCP) alin. 1 şi 2 – părți fiind:
RUSESCU FLORIN CONSTANTIN Inculpat
JURJ GEORGE MARCEL Parte vătămată
JURJ PARASCA Parte vătămată
WIENER STAGTISCHE VERSICHERUNG AG VIENNA INSURANCE GROUP (SC VIG MANAGEMENT SERVICE SRL) Parte responsabilă civilmente
SPITALUL CLINIC JUDEŢEAN DE URGENŢĂ PIUS BRÎNZEU TIMIŞOARA Parte civilă
e la faza de Primă Instanță, în faza judecării pe fond, abia acum, după trei ani de la comiterea faptei (la mijlocul lui iulie, a.c., s-a stabilit începerea procesului)!
De ce credem și noi, și familia, că în spatele polițistului Rusescu de la Bistrița se află o mafie a polițștilor-avocați-pensionari (o categorie mult mai numeroasă și mai influentă decât pare „la prima citire”) care îl protejează?
Ei bine, iată de ce: conform surselor noastre din mediul judiciar, „S-a început intenționat prost… ca să se arunce vina pe mai mulți deodată. Polițistul care a făcut cercetarea de la fața locului, pe numele său Szekely Vasile, a făcut, efectiv, un raport DE CAPUL LUI! L-a semnat doar el – familia declară că nici nu s-a întâlnit cu el! Ulterior, a fost desființat de instanță pe Camera preliminară.  Expertiza tehnică practic a desființat raportul polițistului.”
Nici șeful său direct, de la Cercetări Penale – cms. șef Cighirean – „n-a fost curios” să-și inculpe colegul de la Bistrița. „La termenul de azi (24 septembrie – n.n.), martorul (D.V.) a declarat că a fost presat indirect de comisarul-șef Cighirean, fiind întrebat în repetate rânduri (timp de 20 de minute) și fiind făcut mincinos pentru că susține că transpaletul se afla pe asfalt – respectiv adevărul și în conformitate cu expertiza”  – conform surselor noastre care au asistat la înfățișarea de ieri, de la Judecătoria Lipova.
Cum nici că se putea altfel, polițistul pensionar Rusescu este apărat tot de un fost polițist, nimeni altul decât actualmente avocatul Adrian Lile – fost șef al Poliției Rutiere Arad -… că dacă nici el nu știe cum stă treaba cu „scosul nevinovat dintr-un accident”, cine să știe mai bine?!
Ce-i asta dacă nu o mafie a polițiștilor-avocați-pensionari?!
…………………………………………….
[ACTUALIZARE 10] (7 iunie, 2018) De ce SE LĂLĂIE începerea procesului polițistului Florin Rusescu din Bistrița, care a omorât-o în accident pe eleva Ana Maria Jurj, la Săvârșin? Pentru că pe niște doamne-procuror „le doare-n robă de morții tăi”, iar la Lipova justiția nu-i cum crezi tu!…
 
De aproape 7 luni de zile, mai precis din 17.11.2017, Dosarul nr. 765/P/2016 este soluționat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova cu punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva suspectului Rusescu Florin Constantin pentru comiterea infracțiunii de omor  asupra elevei  Ana Maria Jurj, din Slatina de Mureș (comuna Bârzava), în centrul comunei Săvârșin. Fapta, săvârșită la data de 21.10.2016 – deci acum un an și 8 luni… să socotim împreună – este documentată pas-cu-pas de anchetatori: s-au efectuat audieri cu toate părțile implicate și li s-a stabilit calitatea de martori; s-a efectuat și finalizat o experiză tehnică, a fost confirmată de polițiști și s-a depus la dosar și s-a stabilit încadrarea juridică a vinovatului.
Acesta este actul care confirmă ceea ce afirmăm: 
 
dinu valentina
 
De ce zace de 8 luni de zile un dosar pe ruta Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova (PJL) – Judecătorie?
– iată întrebarea pe care ne-au adresat-o aparținătorii victimei… eleva cuminte de la Liceul Tehnologic Săvârșin care e murit fără să aibă altă vină decât că trecea, pe marginea drumului, trăgând un cărucior (respectiv făcând un act de voluntariat în timpul orelor de curs!) și fiind lovită de un trailer condus de un (am înțeles) polițist „bazat” la el în Bistrița care face trafic cu mașini… „pe fondul oboselii”  pentru cine contează formularea.
O abordez pe Procuroarea-șefă de la Parchetul de le lângă Tribunalul Arad, Corina Corbaciu, cu toată detașarea profesiolană și morală ca să aflu asta
iar esența discuției e că „nu pot să vă zic nimic din ce-i acolo… habar n-am… nu am voie să mă bag în dosarele colegilor mei… nu știu speța”– de parcă aș fi întrebat-o cu ce partid ține sau de parcă ar fi murit un robot.
Am reușit să-i smulg esențialul: „Sunați-o pe doamna procuror-șef  Dinu Valentina, de la Lipova!”așa că am zis „m-am scos”.

M-am scos pe naiba:  „Îi doare-n robă pe magistrați de morții tăi!” – mai ales la locul de muncă
„Aaa… păi un asemenea proces poate dura și doi ani!… Până se face rechizitoriul!” – o aud pe doamna procuror-șef de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova Dinu Valentina cum ne jignește bunul simț! Păi, fata tatii, când pe 17 noiembrie s-a constatat tot ce scrii tu acolo, cu semnătura ta cu pixul cu tot, respectiv că „s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru ucidere din culpă, ce mai trebuie să se întâmple ca dosarul ăla să intre pe fond?!” – o întreb puțin mai fumos. „Să se termine rechizitoriul!” – îmi zice din procedură. „Și la ce lucrează aia, fratele meu, de nu-i gata un rechizitoriu la o faptă pe care o descrii în 5 minute cu lux de amănunte?! Îi cu jumătate de normă la vreun serviciu obositor?!” – îmi vine să-i zic, dar întreb candid: „Păi nu e gata încă rechizitoriul?!”
„De unde să știu eu?!” – o aud și pe asta… iar dacă până aici am încercat să fiu cât-de-cât politicos în intenție, când m-a întrebat „majestatea-sa” Dinu Valentina, „dar dumneavoastră ce calitate aveți în dosar?!”, nu m-am putut să nu-i transmit în scris, măcar, că „am calitatea de a vă face vedeta indolenței, a durutului în robă și a narcisismului profesional pe plan local, de ciudată ce sunteți!”, ca-n Vlaicu…
Dar cum vorbim în jargoane diferite, i-am cerut numărul de la grefiera-șefă… după ce am priceput că vrea să dea vina pe roboți. Mi-a dat un număr de fix… la care bineînțeles că nu răspundea decât robotul.
Vom sta cu ochii pe acest caz urât.
 ……………………………………………………………..

[ACTUALIZARE 9] (3 martie, 2017) Tragedia elevei din Săvârșin care a sfârșit sub roțile unui trailer condus de un polițist – pe cale de a se transforma în „dosar făcut PRAF”. Au dispărut probe video și materiale, iar martorii nu au fost ÎNCĂ audiați!

Tragedia Anei Maria Jurj, eleva de 16 ani de la Liceul Tehnologic Săvârșin care și-a pierdut viața într-un accident produs în luna octombrie, 2016, pe DN 7, în centrul „Comunei Regale”, în timpul orelor de curs, este… ținută departe de dosarul penal care s-a constituit ca urmare a infracțiunii săvârșite de conducătorul autotrailerului – un polițist din Bistrița.
În condiții normale, urmărirea penală, la un asemenea caz – în fond, simplu – ar fi trebuit să se finalizeze cu un rechizitoriu limpede, iar făptașul să fie trimis deja în judecată – doar că lucrurile nu stau nici pe departe așa. Conform unor surse apropiate anchetei  – „au dispărut probe importante din dosarul de urmărire penală, cum ar fi căruciorul de la Profi cu care s-a produs accidentul.” De asemenea, „mai mulți martori nu au fost audiați nici până la această dată, iar declarațiile colegilor elevei au fost contrapuse celei ale polițistului, care a afirmat că elevii ar fi intrat (toți trei) în autotrailerul său (?!) și luate ca atare. Și mai grav mi se pare faptul că  au dispărut probele video, cu înregistrarea  accidentului, de pe hard-diskurile Primăriei Săvârșin și ale magazinului Profi” – s-au plâns cei implicați direct în tragedia fetei.
Suspiciunea de „acoperire cu praf” a anchetei polițienești care trebuia să facă lumină în acest caz îngrozitor cade asupra polițisului din Săvârșin delegat să se ocupe de cercetarea penală și asupra conducerii liceului, deopotrivă, care… nu are niciun interes ca cineva să fie pedepsit – ceea ce ne obligă să insistăm asupra acestei anchete.
………………………………………………………
[ACTUALIZARE 8] (4 noiembrie, 2017) Se încearcă „mușamalizarea” dosarului?! Șoferul trailerului care a omorât-o pe eleva Ana-Maria Jurj în centrul Săvârșinului este polițist…
Conducătorul auto în vârstă de 48 de ani, care a acroșat căruciorul în care se afla eleva de 16 ani în dimineața zilei de 21 octombrie, a.c. (vezi declarația ofițerului de presă al IPJ Arad din titlul inițial), este, conform datelor pe care le-am cules, polițist de profesie. Nu se știe încă – oficial – ce căuta un om al legii din Bistrița la volanul unui trailer cu număr de Constanța care transporta mașini second-hand din Belgia – dar în opinia cam tuturor observatorilor atenți, aceasta pare a fi cauza „ascunsă” a tentativei de mușamalizare a cazului.
E bine de știut că familia Anei-Maria Jurj și-a angajat un avocat care să-i reprezinte interesele în Justiție – pentru că acest caz, e sigur, va ajunge și pe masa judecătorilor – un dosar în acest sens fiind deschis la IPJ Arad pentru vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă, vizând faptele, nu și persoane. Speța este anchetată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova.
În aceeași ordine de idei, directorul Liceului Tehnologic Săvârșin și-a înaintat oficial demisia din funcție „din motive de sănătate”, aceasta ajungând pe masa conducerii Inspectoratului Școlar Județean Arad ieri și fiind aprobată.
………………………………………………………
[ACTUALIZARE 7] (28 octombrie, 2016)  Câteva fotografii, cât milioanele de cuvinte care nu s-au spus, de la înmormântarea Anei…
Ana-Maria Jurj a fost condusă în această dupămasă pe ultimul ei drum pământesc de un cortegiu îndoliat format din rude, colegi, prieteni sau oameni care doar au auzit că a existat, dar a cărei tragedie i-a bulversat sufletește. Sicriul a fost dus până la groapa cimitirului din satul Slatina de Mureș, cale de peste 4 kilometri – dintre care un kilometru și jumătate în pantă abruptă – de colegii săi din clasa a XI-a a Liceului Tehnologic Săvârșin.

Fata care la 16 ani a plecat să facă rost de bani pentru balul bobocilor de la liceul unde învăța și s-a întors… bucăți va rămâne în amintirea multora drept un fel de mesager inocent și dur al întâmplării sumbre care te poate pândi după orice pas greșit care nu neapărat îți aparține… sau poate al destinului care n-are decât propria lui dreptate.

La finalul înmormântării, prietenii și colegii Anei au înălțat lampioane conținând, fiecare, câte un mesaj transmis… de către conștiința senină din noi, cerului înnorat de deasupra noastră.
………………………………………………………
[ACTUALIZARE 6] (27 octombrie, 2016) Înmormântarea Anei, eleva a cărui destin a rupt în bucăți sufletele de pe Valea Mureșului va avea loc vineri, în satul ei natal

„Pleacă un înger spre înger… o stea spre stele… o lumină spre lumină… o floare spre flori… dar mă  întreb bieți ei părinți nu mai iau pe cine sa îndrume spre (atenție! – n.red.) monstrul ăla de școală… pe cine o să mai întrebe ce note a luat… PREA TÂNĂRĂ…” – este doar unul dintre sutele de mesaje pe care colegii Anei-Maria Jurj i le-au postat pe pagina de Facebook – o pagină gemând de doliu, de marți dimineața încoace.

Înmormântarea fetei care, efectiv, a rupt în bucăți sufletele oamenilor de pe Valea Mureșului – mai ales… pentru că, dincolo de povestea „de departe privită”, de aproape este încă și mai tristă… apropiindu-se de tragicul dur al mitologiilor – va avea loc vineri, 28 octombrie, începând cu ora 13.00, în cimitirul din satul în care domicilia, Slatina de Mureș.

………………………………………………………
[ACTUALIZARE 5] (26 octombrie, 2016) Ana-Maria va trăi în sufletele, trupurile și memoria multora! Familia a fost de acord ca medicii să îi preleveze organele în vederea salvării altor vieți…

Cu sufletele sfâșiate de durere, părinții Anei Maria Jurj și-au dat acordul ca organele interne ale unicului lor copil să fie prelevate de medici în vederea transplantării lor în alte trupuri a căror viață depinde de asta. Astfel, copila va trăi, fie și „pe bucăți”, în corpurile și memoria celor ce le-a salvat viața și le-a dat de gândit.

Poate e demn de menționat că Parohiei la care este înregistrată familia Jurj i s-a cerut acordul de principiu din partea familiei pentru această operație, iar preotul și l-a dat, fără niciun comentariu. Biserica Ortodoxă Română nu doar că nu se opune  – ci și încurajează donarea de organe de către cei aflați în situații asemănătoare celei prin care a trecut Ana-Maria.
………………………………………………………………..
[ACTUALIZARE 4] (25 octombrie, 2016): Eleva lovită de trailer vineri dimineața în centrul Săvârșinului s-a stins. Vezi incredibilul mesaj pe care fata l-a postat la poza sa de profil cu exact două săptămâni înaintea accidentului fatal!
Eleva de 16 ani, de loc din satul Slatina de Mureș, comuna Bârzava, elevă la Liceul din Săvârșin, a pierdut lupta cu viața, în urmă cu puțin timp familia făcând anunțul public. Inima fetei a încetat să mai bată după un stop cardiorespirator pe fondul unor traumatisme craniofaciale acute. Timp de patru zile, pacienta a fost ținută în viață de aparate, la secția de ATI a Spitalului Județean Timișoara.
„Coincidență” absolut tulburătoare:
Pe 7 octombrie, cu exact două săptămâni înaintea zilei fatidice, Ana-Maria Jurj și-a actualizat fotografia de profil (foto principal) și a comentat-o astfel:
Oamenilor li s-a dat moartea pentru că nu au putut înțelege infinitul.” – Tudor Chirilă, „Exerciții de Echilibru”2728
Pe contul de facebook al fetei curg, de la aflarea veștii, mesaje de condoleanțe de o tristețe sfâșietoare.
Dumnezeu s-o odihnească în pace!
 …………………………………………………………………
[ACTUALIZARE 3] ( 25.10.2016) ISJ Arad a demarat o anchetă la Liceul din Săvârșin despre care nu se poate vorbi
Contactat telefonic și întrebat despre cazul celor trei eleve accidentate, directorul Liceului din Săvârșin, Vesa Nicolae, a declarat sec faptul că:Da, cunosc cazul. Am informat Inspectoratul ( n.red. ISJ Arad) și este în derulare o anchetă internă. Nu pot da deocamdată detalii. Aștept să se finalizeze ancheta Inspectoratului. Întrebat dacă poliția a început o anchetă și a fost ieri la liceu pentru declarații, acesta a declarat că:Da. Este adevărat, poliția face ancheta ei. Nu vă pot da detalii.
Am încercat contactarea inspectorului școlar general, Mladin Claudius pentru a afla poziția ISJ Arad în acest caz și dacă, într-adevăr, a fost demarată o anchetă. Evident, nu răspunde la telefon. Am încercat contactarea telefonică a purtătorului de cuvânt al ISJ Arad și, în cele două zile de încercări, am primit respingere la apel.
Într-un final, am apelat numărul de fix al ISJ Arad, unde, în sfârșit a răspuns cineva dar care nu a vrut să vorbească despre caz și a recomandat să luăm legătura cu purtătorul de cuvânt. I-am spus că încercăm asta de două zile și, fie nu răspunde, fie respinge apelul. „Mai încercați” a fost singura lămurire din partea acestei instituții.
Este gravă opacitatea școlii și atitudinea inexistentă a ISJ Arad în acest caz.  Din informațiile pe care le avem, cele trei eleve, la câteva ore de la accident, au fost puse absente nemotivat. Or, acest gest al cadrelor didactice nu poate însemna decât neasumarea niciunei culpe și încercarea de a scăpa cu bine și nesancționate din anchete. Nu poate fi decât un gest inuman și de-a dreptul diabolic.
Între timp, cele două eleve, internate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad au fost externate luni. Amândouă au fost diagnosticate cu traumatism cranio-cerebral acut închis, iar una dintre ele a suferit, în plus, un traumatism la braț (luxație), dar și plăgi escoriate multiple. A treia victimă a accidentului, eleva de 16 ani, este în continuare în stare de comă de gradul IV, după ce a suferit o lovitură puternică la cap. Medicii timișoreni spun că sunt rezervați privind evoluția stării fetei, ea fiind menținută în viață de aparate.
 Vom reveni
…………………………………………………………………….
[ACTUALIZARE 2] ( 24.10.2016) Poliția este prima care a demarat ancheta la Liceul din Săvârșin. Se iau declarații de la elevi și profesori. Tânăra nu mai are nicio șansă de supraviețuire
Polițiștii au ajuns în această dimineață la Liceul din Săvârșin întrucât a fost demarată ancheta în cazul cumplitului accident în care au fost vătămate grav cele trei eleve. Aceștia iau declarații atât de la elevi cât și de la cadrele didactice ale liceului.
Din partea ISJ Arad, încă, nu a fost demarată nicio anchetă.
Adolescenta de 16 ani aflată la terapie intensivă în Spitalul din Timișoara este în continuare în stare foarte gravă, fără șanse de supraviețuire.
Vom reveni cu amănunte
……………………………………………………………
[ACTUALIZARE 1] ( 23.10.2016) Anchetă extinsă la Liceul din Săvârșin, urmare a accidentului în care au fost implicate trei eleve. Una dintre ele se află în comă de gradul patru…

Povestea accidentului de la Săvârșin în care au fost accidentate trei adolescente, vineri dimineața, la ora 8:48, conține detalii cutremurătoare. Elevele au fost acroșate  pe marginea DN7 de un trailer cu număr de Constanța care transporta mașini second-hand din Belgia. Una dintre fete, în vârstă de 16 ani, este în stare gravă (comă de grad IV),„fără activitate cerebrală și cu șanse de 1% de supraviețuire” conform medicilor de la Spitalul Județean Timișoara, Secția neurochirurgie,  unde aceasta este internată.  Celelalte două adolescente, în vârstă de 17 ani,  sunt internate la Spitalul Județean Arad, secția ortopedie infantilă,  cu șanse mari de recuperare.

Un aspect important de punctat este faptul că accidentul a avut loc în timpul orelor de școală și că elevele de clasa a XI-a erau plecate chiar din timpul orelor de curs. Nu este vorba deloc de absentare nemotivată. Grav este faptul că acestea au plecat din școală, neînsoțite de niciun cadru didactic și cu girul cadrelor didactice. De ce? Pentru că, în această perioadă a anului fiecare școală organizează Balul Bobocilor. Și Liceul din Săvârșin  păstrează această tradiție. Pentru a putea organiza acest bal, evident, este nevoie de fonduri. Astfel că, între profesorii organizatori ai Balului Bobocilor și directorul magazinului „Profi” din Săvârșin s-a făcut o convenție (acord verbal – din informațiile noastre) ca toate ambalajele din carton manipulate în magazin să nu fie aruncate, ci să le fie date elevilor de la liceu pentru valorificare în scopul strângerii fondurilor necesare pentru organizarea balului. Astfel, în baza acelei convenții, în zilele de vineri, elevii trebuiau să meargă să ridice ambalajele din carton, care apoi se predau, contra cost, unei firme de reciclare din Arad. În acest context, gravitatea situației depășește gravitatea accidentului în sine și se extinde și-n direcția școlii. Faptul că, în timpul orelor de curs, elevele au fost trimise după cartoane, neînsoțite de vreun cadru didactic aduce circumstanțe agravante în rândul responsabililor oficiali ai evenimentului.  Astfel, dirigintele clasei și ceilalți profesori organizatori ai Balului Bobocilor, chiar și directorul liceului, sunt răspunzători, într-un fel sau altul, de cele întâmplate. Liceul din Săvârșin va fi „teatrul” unei anchete, care deja a început cu scandal, cu atât mai mult cu cât, adolescenta de 16 ani este fără șanse de supraviețuire. Acest caz va fi anchetat atât de poliție cât și de Ministerul Educației și comisii ale ISJ Arad, având la bază prevederile Legii Învățământului cu privire la sancționarea și răspunderea disciplinară/patrimonială a personalului didactic din sistemul de învățământ preuniversitar cât și cele ale statutului cadrelor didactice.

Vom urmări evoluția nefericitului caz și pe cea investigațiilor ce se impun.

………………………………………………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] ( 21.10.2016) [ACCIDENT – SĂVÂRȘIN] Trei eleve de liceu au fost lovite de un trailer în timp ce se jucau pe marginea drumului. Una dintre ele este în stare foarte gravă

Trei eleve de la Liceul din Săvârșin au fost acroșate de un trailer în timp ce – zic martorii oculari – se hârjoneau neatente pe marginea DN 7. Accidentul a avut loc puțin înainte de ora 9.00 și, din primele informații, a fost cauzat de un… cărucior de cumpărături pe care trailerul care transporta mașini second-hand l-a agățat în timp ce circula regulamentar. Trecerea de pietoni se află foarte aproape de locul evenimenului.

Potrivit unor martori, fetele stăteau în picioare pe un palet aşezat pe cărucior, care era tras de trei băieţi. Un autoturism care circula pe sensul Arad – Deva şi care tracta o remorcă, pe care era aşezată o altă maşină, a acroşat căruciorul, cele trei fete fiind rănite.

„La volan se afla un bărbat de 48 de ani din Constanţa, iar căruciorul pe care cele trei fete stăteau în picioare circula pe marginea drumului când a fost acroşat. Minorele au fost accidentate, una fiind preluată de la faţa locului de un elicopter SMURD”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene, Lorena Radu.

 Ambulanța a sosit la timp cât (se speră) se mai poate ceva pentru viața uneia dintre fete. Conform surselor medicale, „prima victimă, de sex feminin, are 17 ani și este inconștientă, dar stabilă hemodinamic și respirator. E posibil să fi suferit un traumatism craniocerebral acut. Cea de-a doua,  de aceeași vârstă, este conștientă și are  fracturi de membre”
Fetele au fost transportate cu ambulanța la Bârzava, iar de pe terenul de fotbal al comunei au fost preluate de elicopterul SMURD. În elicopter, fata a fost intubată, iar medicul a decis să fie dusă la Urgențele Spitalului Județean din Timișoara.
Categorie: Investigații
Etichete: accident, Adrian Lile, ambulanta, ana maria jurj, eleve, Liceul Tehnologic Savarsin, Parchetul de pe Lângă Judecătoria Lipova, Savarsin, SMURD
Distribuie:
Articolul anterior
Dorel Căprar: Un nou sprijin pentru agricultori prin reducerea TVA pentru îngrăşăminte de la 9% la 5%
Articolul următor
ZIUA RECOLTEI la DIICOT Arad: 14 percheziții domiciliare, 5 mandate de aducere, 3 arestați, 1, 5 kg de MDMA și de restul „iarbă”
Bagă un „16”

13 comentarii. Leave new

 • Directorul este de vina

  Răspunde
 • avatar of steluta deacu
  Steluta Deacu
  25 octombrie 2016 20:12

  DUMNEZEU SA-I DEA ODIHNA VESNICA
  CONDOLEANTE FAMILIEI

  Răspunde
 • e trist . ori cate condoleante si ori cate regrete nu o inlocuieste pe aceasta fata. cel mai dureros e ca a fost si acum nu mai e.( pentru parint.)

  Răspunde
 • După părerea mea Directorul şi administrația şcolii sunt responsabili pt tragedia petrecută.pt că nu au căutat soluții pt a rezolva problema banilor,pt balul bobocilor.elevii nu aveau ce căuta neîsoțiți în timpul orelor.iar acum fug de responsabilități.şi dau vina pe elevi c-au plecat de la ore.sper să se facă dreptate.e o pierdere imensă pt familia Jurj,mă rog ca Dumnezeu să le de-a putere să meargă mai departe şi să le aline sufletele.Sincere condoleanțe.Dumnezeu so odihnească în pace !!!

  Răspunde
 • avatar of drum bun ingerului care a plecat
  Drum bun Ingerului care a plecat
  29 octombrie 2016 14:46

  Oameni simpli…..si-au pierdut si soarele pe cer

  Răspunde
 • Golul din inima parintilor nimic nu il va putea umple. Nici clarificarile cu directorul.. dar este necesar sa se faca dreptate pentru a evita alte evenimente , alte inimi sfasiate . Desi am copilarit impreuna,nu am vazut-o de multi ani … ❤ Ana le va lipsi mult la toti ….

  Răspunde
 • Sunt impresionat de acest caz
  D zeu sa o odihneasca
  Păcat de tinerețea ei
  Pacat

  Răspunde
 • Dragi copii nu va mai jucati cu carucioarele pentru cumparaturi !

  Răspunde
 • D-ZEU S-O IERTE
  ȘI, COPII, NU VA JUCATI CU CARUCIOARELE DE CUMPARATURI…

  Răspunde
 • Educati va copiii acesti copiii care s au jucat inconstient au mari carente de educatie!!!

  Răspunde
 • avatar of mafia in roba
  Mafia in roba
  8 iunie 2018 10:36

  Cata nesimțire, cat tupeu?! Rusine sa-ti fie, țăranca de la Lipova! Daca era fiica ta in locul victimei, oare cum se lucra dosarul in cauza?

  Răspunde
  • Gostatul justitiei din Lipova trebuie asanat ,pierdere de vreme si salarii nemeritate pentru tot korhozul din Lipova.

   Răspunde
 • Ba voi sunteti normali? Lile,spagarul sef al rutierei din Arad e avocat? Cum mortii mamii lui nu e la Jilava dupa atata spaga?
  Tara asta nu se face bine niciodata daca nu o fi o interventie din afara cum a fost in Italia cu mafia…frate,astia trebuie adunati toti,judecati pe stadioane si directia la mina in lanturi pana la sfarsitul vietii. Ba,politist vinde masini? Dar de ce nu tigari si droguri? Politisti pensionati? Pai e mafie mare in Arad si nu numai cu astia, ei sunt defapt vechea structura de putere si represiune,ei si urmasii lor…pana nu-i spanzuram pe toti ne omoara ei…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie