Lansarea romanului „Transfer” al lui Andrei Mocuța

transfer andrei mocuta
Distribuie:

 Librăria Cărțurești din Centrul Comercial AFI a fost gazda unui eveniment de excepție pe data de 2 februarie 2024, începând cu ora 18:00. Scriitorul  și profesorul Andrei Mocuța, colaboratorul nostru și inițiatorul rubricii  Critic Guest, a adus în prim-plan cel mai „cald” roman al său –  „Transfer”.


Evenimentul, desfășurat în colaborare cu editura de prestigiu Humanitas și Librăria Cărțurești, a atras un public numeros, captivat de o atmosferă încărcată de cultură. Alături de autor, la discuție a participat Lucia Cuciureanu, poetă și eseistă, aducând în prim plan interpretări și perspective inedite asupra operei.


Lucia Cuciureanu a dezbătut cu pasiune modul în care acțiunea romanului „Transfer” se îndepărtează de liniaritate, oferind cititorilor o experiență de lectură plină de surprize și provocări.

Lucia Cuciureanu a subliniat ingeniozitatea cu care Andrei Mocuța jonglează cu planurile narative, aducând în prim plan nu doar firul acțiunii, ci și cadrul explorării culturale. Acest aspect adaugă o dimensiune suplimentară romanului, îmbogățind experiența cititorului prin expunerea la perspective și contexte diverse.

Andrei Mocuța se dovedește a fi un scriitor excepțional, cu abilitatea de a utiliza panica și graba în mod strategic pentru a menține cititorul în suspans și să-i alimenteze curiozitatea până la final. Abordarea sa non-liniară oferă o savoare unică poveștii, aducând o tensiune constantă și menținând un interes crescut pe parcursul întregii opere.


Influențele literare și cinematografice care au contribuit la crearea acestei opere captivante.

Lucia Cuciureanu a evidențiat faptul că lucrarea este puternic influențată de scriitorii americani pe care Andrei îi citește, precum J.D. Salinger, Stephen King, T.S. Eliot și nu în ultimul rând, de universul cinematografic al regizorului David Lynch.

Lucrând cu elemente din operele scriitorilor consacrați și absorbind atmosfera tensionată și misterioasă a filmelor lui David Lynch, Andrei Mocuța a creat un roman care îmbină subtil literatura cu cinematografia.

În discuțiile de la eveniment, autorul a vorbit despre pasiunea sa pentru filme, în special cele  regizate de Lynch și, mai punctual, despre „Twin Peaks”  care a contribuit la crearea unei narative complexe și la introducerea unor elemente surprinzătoare în romanul „Transfer”.

„Transfer” se distinge prin abordarea non-liniară a acțiunii și printr-un ritm alert, iar profunzimea sa poetică a adăugat un strat de complexitate și înțelegere subtilă a condiției umane în cadrul operei.


După sesiunea de Q&A a urmat sesiunea de autografe care a adus momente memorabile, cititorii entuziaști au avut ocazia să primească semnătura direct de la autor. Atmosfera de la eveniment a fost plină de emoție și implicare, oferind participanților o seară de discuții în universul literar.


Romanul „Transfer” promite să fie o capodoperă și evenimentul de lansare de la Librăria Cărțurești a consolidat poziția autorului Andrei Mocuța în rândul personalităților literare de marcă. Cu aceste influențe diversificate, romanul devine o călătorie literară fascinantă și o explorare a unui univers atât literar, cinematografic și, pe alocuri, introspect, un amalgam inedit care își are rădăcinile în lecturile și vizionările multiple ale autorului Andrei Mocuța dar și în trăirile și perspectiva acestuia în domeniul în care activează în viața cotidiană, sistemul de  învățământ.

Putem spune cu siguranță că Andrei Mocuța face parte din grupul celor mai valoroși scriitori contemporani români. Cu siguranță, această seară va rămâne în memoria cititorilor ca un moment de conexiune între autor și public.


Un videorezumat al evenimentului: 


 

Categorie: Reportaje
Etichete: Andrei Mocuța, andrei mocuța transfer, autori humanitas, humanitas, Librăria Cărturești, transfer
Distribuie:
Articolul anterior
Așa cu juma` de mol, pentru noi doar UTA contează!
Articolul următor
Un bărbat de 32 de ani din Petriș a fost reținut 24 de ore pentru tăiere ilegală și furt de material lemnos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie