Monkeypox. Episodul doi din strategia de mutantizare a omului

florea virgil
Distribuie:

 

Noțiunea din titlu are toate șansele să devină, începând din toamnă, una dintre cele mai detestate noțiuni din ultima sută de ani pământeni.

Deși nu sună deloc armonios ea va fi pe buzele noastre tot atât de apăsat precum am aplicat măștile „anti-nimic” în acești doi ani. Spre deosebire, variola maimuței nu ne va obliga la purtarea vreunui accesoriu dar probabil o vom face în intenția ascunderii bubelor de pe față.

Sigur, de data aceasta nu va fi obligatoriu dar noile măști „total aseptice” vor putea ascunde, măcar în public efectele suferinței.

Bătălia, așadar va fi pe asigurarea din timp a acestor măști. Iar la noi, după buna noastră tradiție, vor funcționa cunoștințele. Nu știu cum vom reuși să ascundem însă bubele de pe mâini, gât și alte asemenea părți vizibile. Oricum, nu-mi bat capul, pentru că se vor găsi și pentru ele o acoperitoare. Aseptică, desigur. De data asta, nu cred că se vor mai comanda
milioane de bucăți. Vor fi stocuri limitate pentru ca vânzarea lor să nu depindă de preț. Se va plăti exact cât se va cere. Adică, în funcție de mușchi. Ai bani, ai mască. N-ai bani ți se văd bubele și preferi să „stai acasă”. Ne este cunoscut îndemnul, nu-i așa? Iar cu bube pe stradă, legea te va pune la plată.

Cei ce ne conduc au și de data asta impresia că sunt deștepți și șmecheri.

Da, chiar sunt, numai că nici noi nu suntem proști și știm că ne prostesc zilnic cu tipul acesta de „îngrijorări” pandemice doar pentru a ne subția ca număr și mai ales pentru a muta banii, în conturile controlate de ei.

Așa că, băieți, nu faceți cine știe ce șmecherii. În fapt, este vorba de furturi pe față. Nimic complicat. Ați reușit cu Covid-ul, dar pare că au ajuns banii la toți și acum reluați fapta pentru a-i satisface pe ceilalți. De ce? Pentru că încă mai aveți nevoie de ei. Altfel, i-ați trimite și pe ei
să îngroașe rândurile fraierilor. Adică, ale noastre.

Acum, vorbind strict de boală…

Ce știm și ce putem spune? Păi se știe de ea încă de la mijlocul celuilalt secol iar primul caz undeva prin anii în care defunctul nostru prim președinte a început s-o ia razna cu tezele lui din iulie. După ce a luat lumină de la Kim Ir Sen. Și de la celelalte consoane dar din Pekin. Una peste alta boala are mai mult un caracter inestetic decât o periculozitate alarmantă. Numai că acest fapt este suficient. N-ai ce să cauți printre oameni dacă posezi un virus cu bube. Strici
poza. Așa că: stai acasă. De fapt nici nu trebuie să-ți spună să stai acasă pentru că ție însuți îți piere cheful de plimbare. Dar dacă totuși îndrăznești, ești bun de plată. Și în acest caz colectivul, este cel care îți va face poza și ți-o va trimite la autoritate pentru emitere de chitanță. Colectivul vrea să se protejeze, pe bună dreptate. Și e legal.

De fapt, scopul final al acestei noi ticăloșii este chiar acesta:

să ne facă pe toți să ne suspectăm și să ne războim unii împotriva celorlalți. Este în proiect un nivel superior față de cel al pandemiei din 2020-2022.

Obligația purtării de mască va fi doar pentru cei care trăiesc în proximitatea unor oameni infectați cu virusul bubos. Aici e șmecheria; nu prea ai cum să știi dacă cel de lângă tine din tramvai sau metrou nepurtând mască nu are în preajma lui pe cineva cu virusul maimuței.

Poate că va fi însă suficient să-i faci poză și s-o trimiți la autoritate pentru control printr-o simplă insinuare sau bănuială că respectivul are acasă un părinte infectat. Documentul va fi baza autorizației de control și nu se vor încălca drepturi civile, având în vedere scopul eliminării unui pericol superior iminent. Astfel vom deveni cu toții milițieni fără uniformă sau delatori permanenți.

Cui folosesc astea?

Nouă, în nici un caz. Care este cel mai mare dușman al celor care urmăresc anarhia totală? Sau încă nu suntem convinși de intenția neoamenilor din ziua de azi?

Se urmărește așadar să se strice armonia dintre națiuni și apoi imediat cea dintre indivizi. Or, tocmai prin intenția de a-și conserva fragila sănătate omul devine mai atent la comportamentul celui de lângă el în ideea de a-i descoperi o vulnerabilitate care l-ar putea afecta pe el și astfel se simte important pentru societate dacă va raporta de îndată „descoperirea” lui.

Nouă, celor trăitori în România de dincolo de anul 1990 înainte ne amintim de „instruirea” localnicilor din zonele de frontieră cu privire la „infractorii” care vin să forțeze granița și să omoare soldații. Strategia de implementare este deocamdată necunoscută și mai mult ca sigur va fi diferită de la națiune la națiune. Poate va fi și un concurs. Cu premii.

Revenind la boală, mai știm că nu e mortală.

Cel puțin pentru moment. Dar, având în vedere faptul că deja cunoscându-i pe ticăloși, ne așteptăm din partea lor să-i facă niște „îmbunătățiri” și s-o așeze pe lista celor fatele. Cu, sau fără comorbidități.

Ne întrebăm cumva, cum este posibil ca oamenii să se gândească la așa ceva? Eu, personal nu-mi pun astfel de întrebări. Acțiunea din Ucraina, sprijină total munca la acest proiect.

Acum, probabil a rămas în discuție doar data de declanșare. Care, după părerea mea va fi aproape de cea a încetării conflictului din Ucraina. Care, și el (conflictul), va înceta în funcție de pregătirea declanșării Monkeypox-lui. Cu, sau fără atingerea obiectivelor de denazificare. Sau cu atingerea obiectivului de ascundere a primei pandemii. Cel puțin.

 

Categorie: Opinii, Editorial
Etichete: Monkeypox, pandemie, variola maimuței
Distribuie:
Articolul anterior
Participanții la acțiunea de igienizare în aria protejată „Lunca Mureșului” au umplut nu mai puțin de 256 de saci cu gunoi
Articolul următor
Primăriile din Zona 5 de salubrizare a județului Arad au decis rezilierea contractului de servicii pe care l-au avut cu operatorul de colectare Consult SOC Centrum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

alexandru v. mureșan

GREAȚA VOIOASĂ A COTIDIANULUI (10)

    LUMEA CA O VOMĂ sau GREAȚA VOIOASĂ A COTIDIANULUI (x) Scrisoarea a șasea: TRIPLĂ SCRISOARE-DESCHISĂ CĂTRE: MINE, NIMENI ȘI NIMIC PREAMBUL SAU JUSTIFICARE pentru un ipotetic Factor Poștal pe care…
virgil florea

TENDINȚE VS. FINALURI

Cum spuneam într-un articol mai deunăzi, observăm, analizăm, și pe cât psobil încercăm să ne punem la adăpost. Auzim din cabană rostogolirea avalanșei, știm cât de pericuoloasă este, fugim cât…
virgil florea

UNIUNEA ISLAMICĂ EUROPEANĂ (3)

Ne dezvoltăm, ca indivizi, datorită în mare parte unei capacități cu care ne naștem fiecare. Se numește observare. Nu este măsurabilă și deci nu putem vorbi despre o scală care…
alexandru v. mureșan

GREAȚA VOIOASĂ A COTIDIANULUI (7)

LUMEA CA O VOMĂ sau GREAȚA VOIOASĂ A COTIDIANULUI (vii) Scrisoarea a treia: SCRISOARE-DESCHISĂ CĂTRE EXCELENȚA SA, Monsieur Le President de la Republique Francaise, EMMANUEL JEAN-MICHEL FREDERIC MACRON Monsieur le…