„Olympic Day” și comemorarea profesorului Ioan Marconi, la Colegiul Național „Moise Nicoară”

design fara titlu 2024 05 24t184031.529
Distribuie:

Vineri, 24 mai, începând cu ora 12:00, Colegiul Național „Moise Nicoară” împreună cu Inspectoratul Școlar Județean au organizat o serie de evenimente cu prilejul Zilei Olimpice („Olympic Day”). Totodată, evenimentul a marcat și împlinirea unui an de la trecerea în neființă a profesorului Ioan Marconi, fiind prilej de comemorare a reputatului om de sport, chiar pe terenul de sport care-i poartă numele.


S-au desfășurat competiții de cross, fotbal și baschet – la care au participat peste 300 de elevi, atât de gimnaziu cât și de liceu.


În deschiderea evenimentului au fost alături și reprezentanții autorităților locale, dintre  care amintim Primăria Arad prin Călin Bibarț, Președintele Asociației Județene de Fotbal – Răzvan Cadar, inspectorul școlar general – Marius Gondor, prorectorul Universității „Aurel Vlaicu” –  Ovidiu Toderici, directorul Colegiului National „Moise Nicoară Arad –  Diana Achim, secretarul Academiei Olimpice Filiala Arad – Marconi Roberto Gabriel, directorul Clubului Sportiv Școlar „Gloria” Arad – Paul Barta și Monica Brosovszky Boriga.

„Evenimentul de astăzi este un eveniment realizat împreună cu Universitatea „Aurel Vlaicu”, și participă întreaga catedră de educație fizică și sport, prof. Dr. Francisc Schmidt, prof. Marius Cirin, prof. Laura Jurcă, cu sprijinul direcțiunii și invitații noștri. Ideea este de solidaritate și de promovare a sportului, este vorba de mișcare, sănătate, de comunitatea Moise Nicoară care se mișcă în același ritm. Va fi un cross, urmat de câteva meciuri de fotbal și de baschet la care participă copii care au vrut să participe, și ne bucurăm că este o ocazie în care să fim împreună.”a declarat Diana Achim, directorul Colegiului Național „Moise Nicoară”.

„Având în vedere că este un an olimpic, iar jocurile olimpice vor avea loc la Paris, în luna olimpică am reușit să organizăm acest eveniment împreună cu Inspectoratul Școlar Județean, Colegiul Național „Moise Nicoară”, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad și cu sprijinul autorităților locale, pe terenul „Marconi Ioan”, care a fost director al Academiei Olimpice Române între anii 1997-2023. În această lună o să mai avem competiții de judo, sambo, sah și natație.” – a precizat Marconi Roberto Gabriel, secretar al Academiei Olimpice din Arad din partea Comitetului Sportiv Român.

La desfășurarea evenimentului au ajutat sportivii de la Clubul Sportiv „Aurel Vlaicu” Arad prin Szabo Cristina, Szabo Carol și sportivii de la Podgoria-Ghioroc.

Au fost acordate premii oferite de Comitetul Olimpic și Sportiv Român prin Academia Olimpică Română care au oferit materiale promoționale tuturor participanților încurajând tinerii la un stil de viață mai activ.


Citește și:


 

Categorie: Educație
Etichete: Colegiul Național Moise Nicoară, Ioan Marconi, Olympic Day ‘’
Distribuie:
Articolul anterior
Biden lansează o serie de reguli de mediu în grabă pentru a se asigura că acestea nu vor fi anulate de un nou Congres
Articolul următor
Dezbatere publică cu ocazia Zilei Psihologului la Penitenciarul Arad

1 comentariu. Leave new

 • avatar of sotiriu doina
  Sotiriu Doina
  24 mai 2024 20:20

  PROFESORUL IOAN MARCONI a reprezentat un reper moral și profesional greu de egalat…”OMUL SFINȚEȘTE LOCUL „și PROFESORUL MARCONI a demonstrat toată viața că poți să faci performanță în viața și în sport.
  Sunt generatii intregi care stau mărturie că dacă ai un MODEL poți să atingi culmile succesului.
  Avem datoria morală să nu dăm uitării valorile care au reprezentat repere morale și profesionale….RESPECT pentru PROFESORUL IOAN MARCONI!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie