Poezie pe câmpie, la Curtici | Festival național de recitare poezii în memoria poetului Gheorghe Mocuța

poezie pe campie 2024
Distribuie:

În inima câmpiei arădene, orașul Curtici devine locul în care poezia prinde viață într-un eveniment special dedicat memoriei poetului Gheorghe Mocuța. Festivalul național de recitare poezii, ajuns la a doua ediție.


Gheorghe Mocuța – Inspirația festivalului

Pe 5 iunie, ziua de naștere a poetului Gheorghe Mocuța, membrii comunității literare și admiratorii acestuia își aduc aminte de contribuțiile sale remarcabile la literatura română. Mocuța, membru al Uniunii Scriitorilor din România – filiala Arad și redactor al revistei culturale „Arca”, a lăsat în urmă o moștenire literară bogată, inspirând generații întregi de poeți și iubitori ai poeziei.

gheorghe mocuta 1


Festivalul își propune să aducă împreună copiii și tinerii din învățământul primar, gimnazial și liceal, oferindu-le o platformă pentru a-și exprima creativitatea și emoțiile prin poezie. Participanții sunt încurajați să își dezvolte abilitățile de recitare și să aprecieze frumusețea limbajului poetic. Prin implicarea în activități culturale și artistice, festivalul urmărește să stimuleze participarea la activități extrașcolare, oferind elevilor satisfacția de a-și vedea munca apreciată.


gheorghe mocuta


Pentru a participa la festival, elevii trebuie să urmeze trei pași simpli:

1. Memorarea unei poezii a unui poet român.
2. Realizarea unei înregistrări video cu recitarea poeziei memorate, cu o durată de
maxim 3 minute.
3. Completarea formularului de înscriere disponibil pe www.poezie.primariacurtici.ro până la data de 31 mai 2024, utilizând un cont de Gmail.

Înregistrările video vor fi evaluate de un juriu, iar participanții selectați vor fi anunțați prin telefon sau email.

Pe 7 iunie 2024, începând cu ora 18:00, Casa de Cultură a orașului Curtici va găzdui spectacolul de recitare a poeziilor. Participanții vor recita poeziile selectate în fața unui public și a unui juriu compus din personalități culturale, poeți și reprezentanți ai mass-media.

Festivalul va premia excelența în recitare prin trofeul festivalului, premiul I, premiul II, premiul III.

Festivalul este un prilej de a redescoperi frumusețea literaturii românești și de a încuraja noile generații să se implice activ în cultura națională.

„Vă invităm să participați la acest eveniment deosebit și să vă bucurați de magia poeziei pe câmpie.” – au transmis organizatorii.

poezie pe campie 2024


 

Categorie: Cultură
Etichete: Curtici, Festival de poezie, Gheorghe Mocuța, poet
Distribuie:
Articolul anterior
RĂZBOI PENTRU FRUMUSEȚE SAU OAMENII SE UCID DIN/ CU URĂ
Articolul următor
Antologia Mornin’ Poets, partea a doua – lansată la Salonul internațional de carte „Bookfest” București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

basil muresan

Jocuri erotico-politice actualizate

Pentru că s-a terminat prima săptămână de concediu, și probabil v-ați plictisit deja de clasicele cătușe cu bureței și outfituri de doctoriță sau școlăriță jucăușă, vă propun alte role playing,…
parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…