[Profile în câteva linii] IOAN CRISTINA        

ioan cristina
Distribuie:

Recunosc dintru început că îl cunosc puțin sau aproape deloc pe IOAN CRISTINA, cu toate că se află la  finalul celui de al treilea mandat de parlamentar. M-am intersectat arareori cu dânsul, nu în cadru instituțional, dar i-am apreciat POLITEȚEA, MODESTIA, BUNUL SIMȚ, ABSENȚA INFATUĂRII, ce caracterizează, în general, „șefimea”, nu neaparat  parlamentară. Ca întotdeauna, în vederea elaborării unui articol, m-am documentat, zic eu serios, și, spre surprinderea mea, NU AM GĂSIT CONSEMNATE INIȚIATIVE LEGISLATIVE sau ADMINISTRATIVE sau DE ORICE ALTĂ NATURĂ ale lui IOAN CRISTINA. Este incredibil, dar nu a vorbit NICIODATĂ, în peste 11 ani, la Tribuna Parlamentului. Urmărind un filmuleț realizat de o televiziune națională, chiar la  final de vot, IOAN CRISTINA nu a putut preciza nu numai actele normative votate, ci nici modul în care a votat, pro sau contra, iar când ziaristul i-a spus că este vorba despre o inițiativă pentru tineri, a conchis, cu greu, după consultarea în sală a colegilor de partid, că: „Am votat cum a decis grupul la Senat.”                                                                       


Desigur, are meritul, dar și „întâmplarea”  favorabilă, de a nu fi schimbat partidul, rămânând mereu în față, prin fuziunea cu un alt partid sau SUSȚINUT DE LA CENTRU, respectiv de CONDUCEREA PARTIDULUI.

Mă întreb ce RESORTURI INTERIOARE știe să activeze, poate numai de el știute, spre a rămâne mereu primul pe listă, la alegerile parlamentare  cu toată  omniștiuta  sa COMODITATE. Am reținut una din puținele Declarații de presă ale lui IOAN CRISTINA și anume că, în calitate de senator PNL, „va promova ideea proiectelor, va susține mediul de afaceri, va promova priorități legislative legate de susținerea persoanelor vulnerabile, mai ales că activează în Comisia pentru Drepturile Omului…”,  doar „vorbe”, lăudabile în sine, fără a fi vreodată materializate la modul CONCRET. Observ, ca urmare a documentării mele, că nici informațiile solicitate de PRIMARI sau rezolvarea punctuală a unor probleme ale acestora, în județ, nu au găsit ecou în portofoliul de parlamentar, cu 3 mandate ale lui IOAN CRISTINA, sprijinul său venind, în teritoriu, prin AMICIȚII,  la vârful național vremelnic al PNL sau prin susținea de către numeroșii săi FINI, pe care i-a cununat, de-a lungul anilor și care s-au implicat concret în  campania sa electorală.                                                                 

Deoarece „știrile” sunt aproape inexistente în MASS-media cu privire la activitatea de parlamentar a lui IOAN CRISTINA, am solicitat opiniile unor ZIARIȘTI ARĂDENI, pe care îi apreciez în mod deosebit, dar nu și unor persoane, care scriu în presă articole „la șantaj” sau la comandă, pe care îi consider mercenari și nu profesioniști.

Iată, deci, câteva opinii:

IOAN CRISTINA este „cel mai slab om politic arădean, după 1989”; sau „a căzut mereu în picioare, fără să-l recomande activitatea parlamentară” sau „fără îndoială, cel mai de caracter și de cuvânt dintre toți arădenii implicați în politică” sau „nu am reușit să vorbesc niciodată cu el, deoarece el s-a ignorat pe sine, în calitatea sa publică, probabil, știindu-și valoarea și, ca atare, l-am ignorat și eu, cu toate că am lucrat peste 20 de ani la secția politică a unui ziar arădean” sau „nu  s-a îmbogățit, ca atâția alții, ci a rămas cu aceeași “cămașă”, precum însuși mărturisește”.      

Deocamdată, doar atât, încheind Profilul în câteva „linii” despre IOAN CRISTINA cu urarea, devenită tradițională: SUCCES, în continuare.


 

Categorie: Opinii
Etichete: Ioan Cristina, Nelutu Cristina, parlamentar, PNL, politician
Distribuie:
Articolul anterior
Lărgiți bulevardele, că vine Rednic cu puncte de la Cluuuj!
Articolul următor
Comisarul-șef Călin GRUI a fost PROMOVAT în funcția de ȘEF al Secției 2 Poliție Micălaca

6 comentarii. Leave new

 • „Este incredibil, dar nu a vorbit NICIODATĂ, în peste 11 ani, la Tribuna Parlamentului” – citat din articol.
  La o simpla căutare pe google găsesc asta: „Luări de cuvânt în plen:16”
  Deci…..autorul ori nu se documentează corect ori este rău intenționat.

  Răspunde
  • avatar of mihut lizica
   Mihut Lizica
   5 februarie 2024 20:37

   Lizica Mihuț : Da. I-a venit rândul prin rotație ,să citească de 16 ori în 12 ani , ORDINEA DE ZI în Parlament, ceea ce înseamnă o simplă lectură și nimic mai mult. Mă documentez profund în vederea elaborării acestor “ Profile” și nimeni, niciodată, nu m-a putut convinge să scriu împotriva convingerilor mele.

   Răspunde
 • De obicei , autorul articolului scrie intr- un mod foarte pertinent!!!!

  Răspunde
 • Se putea verifica foarte ușor pe site-ul parlamentului dacă domnul senator a avut inițiative legislative sau luări de cuvânt. O fostă rectoriță, doctor cu multe cercetări la activ ar fi trebuit foarte ușor să dea de aceste date care sunt publice. Cel mai probabil articolul este unul comandat!

  Răspunde
  • avatar of mihut lizica
   Mihut Lizica
   5 februarie 2024 20:39

   lizica mihuț : da. i-a venit rândul prin rotație ,să citească de 16 ori în 12 ani , ordinea de zi în parlament, ceea ce înseamnă o simplă lectură și nimic mai mult. mă documentez profund în vederea elaborării acestor “ profile” și nimeni, niciodată, nu m-a putut convinge să scriu împotriva convingerilor mele.

   Răspunde
   • Si totusi luările de cuvant sunt importante? Asa este romanul, apreciaza circul. Mai bine sa fie tacut si sa isi faca treaba. Luati legatura cu unii dintre cei mai perfomanti primari din judet, cel de la Ineu de exemplu, ca sa vedeti ce colaborare are cu domnul senator. Si plus ceilalti primari liberali pe care i-a ajutat de-a lungul anilor. Faptul că este o persoană liniștită și își vede de ale lui, nu intră în scandaluri ieftine, ar trebui să fie de apreciat, nu de condamnat.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

florea virgil

Cele două Românii

Așa după cum reiese ușor din titlu, cele de față vor fi despre două Românii, care au apărut după anul 1950 exact pe teritoriul administrativ al Republicii Populare (de atunci)…
razvan cadar

[Profile în câteva linii] RĂZVAN CADAR 

Mă informez cu dificultate despre RĂZVAN CADAR, precizând că nu găsesc aproape deloc date despre începuturile sale în politica arădeană și puține informații despre activitatea sa în spațiu public. NU…