Comisarul-șef Călin GRUI a fost PROMOVAT în funcția de ȘEF al Secției 2 Poliție Micălaca

politia micalaca
Distribuie:

A ieșit soarele și pe strada lui, a lui Călin Grui, unul dintre polițiștii noștri preferați – și nu doar ai noștri, ci și ai prietenilor, dușmanilor și neutrilor, spaima infractorilor din vestul țării, coșmarul braconierilor, al țigărarilor, al hoților de lemne și al corupților de orice coloratură: este, începând cu zilele astea, înlocuitorul comisarului șef de poliție Țigan Cosmin la Secția 2 Poliție Micălaca (care se va muta la Secția 1 Poliție „Vlaicu”, de unde va ieși, imediat, la pensie, cu 10.000 de lei pe lună) – un adevărat far călăuzitor, un bastion ce stă strajă patriei, de pe Calea Radnei și până, hăt, în comuna Vladimirescu… speranța noastră de accedere în Spațiul Schengen și nu numai.


„Comisarul șef Călin Grui este arădean, născut și crescut în orașul nostru. Acesta activează în instituțiile Ministerului de Interne din 1998, când s-a încadrat în Inspectoratul Județean de Jandarmi Arad. Ulterior, în 2005, s-a transferat la Inspectoratul de Poliție Județean Arad, instituție la care a lucrat de atunci fără întrerupere. De-a lungul timpului, a ocupat, timp de cinci ani, funcția de șef la Secția 2 Poliție Rurală Arad, după care a activat, timp de un an de zile, la conducerea Serviciului de Acțiuni Speciale. De cinci ani se află la conducerea Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.” – cităm dintr-un CV pe care probabil că și l-a alcătuit cu prilejul numeroaselor sale candidaturi la diferite funcții de conducere (în speță, la cea supremă, de inspector-șef al IPJ – eveniment datat noiembrie, 2022 și ratat înainte de a se petrece).


De-a lungul carierei sale brăzdată de realizări, dar și de lupte intestine cu colegi care nu i-au înțeles menirea (printre care, o mărturisim cu capul plecat a vinovăție, ne numărăm), Călin Grui a trecut prin multe momente grele… poate prea multe pentru viața unui singur om… dar le-a învins precum Greuceanu testele Împăratului Roșu – și suntem aproape siguri că el va fi cel care va readuce pe cerul Micalăcii soarele și luna furate de zmei acum multă vreme, va face din biata comună rămasă în umbră de când a fost invadată de blocuri, un veritabil Canton elvețian, în care nimeni nu va mai umbla cu pușca pe străzi, nimeni nu va tăia copaci, nimeni nu va mai lua șpagă, nimeni nu va trece cu mașina în viteză pe lângă „bastion”…  darămite să cultive iarbă la Iratoșu!


Însănătoșire bruscă, tărie psihică de micălăcean și spor la treabă-i dorim proaspătului uns în respectata funcție, căreia e pe cale de a-i da o nouă dimensiune, pe cât de paralelă, pe atât de perpendiculară cu problemele pe care le are Poliția din Arad!


 

Categorie: Știri
Etichete: calin grui, Greuceanu, Secția 2 Poliție Micălaca
Distribuie:
Articolul anterior
[Profile în câteva linii] IOAN CRISTINA        
Articolul următor
Simularea Evaluării Naționale 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a: Luni, proba de Limba și literatura română

4 comentarii. Leave new

 • Nu a fost promovat,a fost retrogradat.Grui si cu dragan care a luat spaga un frigider de la un avocat sunt cei mai corupti din ipj arad si provin din jandarmerie.legaturi stranse domnu grui cu unii contrabandisti de tigari la care le organiza 16 cand aveau probleme cu aia mari din economic.Ar trebui amandoi destituiti

  Răspunde
 • De regulă, cei care vin în Poliție pe ruta indirectă sunt slabi profesional, însă foarte pricepuți la aranjamente, slugărnicii și abuzuri. N-au nicio treabă cu misiunile Poliției, nici cu interesul cetățeanului. Umblă doar după șmenuri.

  Răspunde
 • avatar of blaj denissa
  Blaj Denissa
  5 februarie 2024 12:33

  Felicitari, redactia Critica Arad, tineti o tot asa, va sustinem.

  Răspunde
 • Grui, așa zis-ul pupător de funduri. Un incompetent de care Stoicanescu s-a debarasat, i-a făcut vânt la Micalaca ca sa nu l destituie precum merita, ca ne facem de râs să recunoaștem ce pramatii incompetente avem. Preocuparea lui era cum sa folosească instituția statului în scop personal, polițe plătite, scandal între colegi, pregătire zero, decât în scop de răzbunare, școală zero, un tălâmb venit de la jandarmi cocoțat în funcții prin plocoane, slugărnicie, oportunism bazat pe zero calități. Îl așteaptă pensionarea, ca purici nu a făcut în Politie, respect de aparenta, dar toți îl știau că nu duce mult, haina de politie nu e pentru el, el a fost și este în cealaltă tabăra, cine știe, știe, șmenul e talentul lui, ca bibilica nu duce.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie