Recital extraordinar de pian cu Ana Silvestru și Giulio Biddau la Casa Pianului „Jacques Faix”

pian
Distribuie:

Pe 17 mai, Casa Pianului „Jacques Faix” de pe strada Episcopiei nr. 25 a fost gazda unui recital de pian de excepție, susținut de Ana Silvestru și Giulio Biddau.


Evenimentul a început la ora 19:00 și a inclus atât piese solo, cât și interpretări la patru mâini, oferind publicului un program variat cu lucrări de Liszt, Chopin, Schumann, Ravel și Fauré.

Ana Silvestru, născută la București, este recunoscută drept una dintre cele mai promițătoare pianiste ale generației sale. Absolventă a Universității de Arte din Zurich, Ana și-a construit o carieră internațională impresionantă, debutând cu o serie de concerte la Paris și continuând cu apariții în Italia, Elveția, Germania, Polonia, Israel, Maroc, Japonia și Buhan.

Giulio Biddau, pianist italian originar din Cagliari, și-a desăvârșit studiile la Paris sub îndrumarea unor maeștri renumiți precum Jean Marc Luisada, Aldo Cioccolini și Dominique Merlet. Laureat al mai multor concursuri internaționale, inclusiv Casagrande din Terni și Concursul Internațional de Pian din Tbilisi, Biddau a câștigat premiul I la „Le Nuit Pianistique” din Aix-en-Provence și a fost invitat la festivaluri prestigioase în Marea Britanie, Suedia, China, Chile și Australia.


Evenimentul a început cu Mihai Săcui, gazda serii, care la fel ca de fiecare dată a început seara cu un mic discurs și o mică istorie a artiștilor invitându-i apoi la pian pentru recital.

Când Ana Silvestru a pășit în încăpere, atmosfera s-a schimbat instantaneu. Plină de energie și cu o prezență puternică, Ana a captivat imediat atenția audienței. Prima lucrare interpretată de aceasta a fost Sonata in si minor de Franz Liszt, pe care a ales-o datorită semnificației istorice pentru România, mai precis pentru Arad. Liszt a intrat pentru prima dată în țară prin Arad, locul unde, după cum a spus Ana, „a început turneul său legendar.”

Recitalul organizat de Asociația Jacques Faix a oferit gratuitate elevilor care studiază pianul la Colegiul de Artă sau în particular, cu condiția să fie însoțiți de un adult. Această inițiativă face parte din eforturile asociației de a încuraja tinerii să se apropie de artele frumoase și de actul cultural.

Pentru ceilalți iubitori de muzică, biletele au avut un cost de 200 de lei, iar rezervările s-au putut face în avans. Seara s-a încheiat cu o degustare de vinuri alese de la crama Dradara și un bufet special pregătit de somelierul Casei Pianului.


Citește și:
„When Music Becomes Home…” cu Johannes Fleischman, Justus Zeyen și Benno Ure, la Casa Pianului „Jacques Faix” 

 

Categorie: Cultură
Etichete: Casa Pianului, Jacques Faix
Distribuie:
Articolul anterior
Suporter Club UTA a câștigat încă un proces împotriva lui Alexandru Meszar și a celor instalați de el în conducerea clubului UTA
Articolul următor
GHIȚĂ FALCĂ PLEACĂ DIN ARAD… cel puțin ca investitor! Neluțu Varga l-a cooptat pe „faraonul europarlamentar” aflat în campanie electorală ca potențial cofinanțator la CFR Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

basil muresan

Jocuri erotico-politice actualizate

Pentru că s-a terminat prima săptămână de concediu, și probabil v-ați plictisit deja de clasicele cătușe cu bureței și outfituri de doctoriță sau școlăriță jucăușă, vă propun alte role playing,…
parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…