Studio Ghibli, premiat cu Palme d’Or onorific la Cannes

ghibli
Distribuie:

Legendarul studio de animație japonez Ghibli, recunoscut pentru filmele sale emblematice, va fi onorat cu un prestigios Palme d’Or la cea de-a 77-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes.


În loc să acorde această distincție doar lui Hayao Miyazaki, una dintre cele mai cunoscute figuri ale studioului, festivalul a decis să ofere pentru prima dată un Palme d’Or onorific colectiv pentru întregul studio.

Isao Takahata, o altă figură marcantă a Ghibli, a decedat în 2018, iar producătorul Toshio Suzuki, în vârstă de 75 de ani, a exprimat bucuria și onoarea la vestea acestei distincții.

Studio Ghibli este celebru pentru contribuția sa de peste 40 de ani la industria cinematografică, producând filme considerate capodopere ale animației. Ultimul film al lui Hayao Miyazaki, „The Boy and the Heron”, a fost distins cu Premiul Oscar pentru cel mai bun film de animație.

În plus, un alt Palme d’Or onorific va fi acordat la Cannes cineastului american George Lucas, creatorul celebrei francize „Star Wars”.

Cea de-a 77-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 14-25 mai 2024, iar aceste premii onorifice vor marca recunoașterea și aprecierea aduse unor personalități de excepție din lumea cinematografiei.


Sursa: Agerpres


 

Categorie: Lifestyle
Etichete: Ghibli, Ghibli Studio
Distribuie:
Articolul anterior
SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF și întreg centrul de servicii și date financiare, fiscale și vamale al administrației publice
Articolul următor
Impresii de la Paris: Expoziția „Brâncuși” de la Centrul Național de Artă și Cultură Georges Pompidou și spectacolul „Notre Sacre”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie