A doua ediție a Festivalului SYA Experience Arad, a 2 a zi anulată din cauza vremii

img 1529 1 scaled
Distribuie:
A doua ediție a festivalului SYA Experience aduce o multitudine de artiști pe scenă. Evenimentul promovează arta și cultura prin spectacole de dansuri, muzica rock, flamenco, jazz, folk, festival pe al cărei scena prestează artiști multinaționali.

În ciuda bunei organizări, locurile destinate publicului arădean nu au fost ocupate la capacitatea maximă.

Prima zi a festivalului a fost o reușita, aceasta începând cu diverse programe de dans prestate de tineri și dar cei mai mici.

Au urmat apoi momentele muzicale care au început cu trupa Ribozom, trupa  susținând un recital de muzică rock, urmat de formația Farfarello, trio cu influențe muzicale care includ folk, rock progresiv, folk românesc și est european, jazz și muzică clasică.

Următorii în program a fost un grup de flamenco, provenit din Cartagena, Spania, care combină muzica și dansul specifice genului sub sigla FLAMENCUSION.

Seara a continuat cu Vasovski Symphonic, care au venit în premieră în România, făcând experiența publicului arădean una și mai specială.


A doua zi de festival s-a anulat din cauza vremii, organizatorii anunțând acest lucru pe pagina evenimentului:
Ne aflăm în situația ingrată de a trebui ca din motive de siguranță să anulăm cea de a doua zi a Festivalului SYA EXPERIENCE 2023. Cel mai important lucru la care trebuie să ne gândim este viața și sănătatea spectatorilor, artiștilor, voluntarilor, comerciantilor etc. După ce furtuna extrem de violentă din noaptea trecută a adus prejudicii întregului spațiu pregătit pentru festival, lucru pe care eram pregătiți să îl remediem cu un efort susținut, a apărut notificarea de furtună severă pentru seara și noaptea următoare. Am postat în imagine previziunea, care este edificatoare. MESAJUL pe care vrem să îl transmitem pe această cale tuturor spectatorilor, susținătorilor, partenerilor și sponsorilor și, în general, publicului interesat de oferta SYA EXPERIENCE, este acela că FIECARE dintre artiștii care se află în line-up-ul Festivalui, va fi invitat – fie în evenimente de sine stătătoare, fie în cuplaje de maximum doi – anunțate din timp și în locații acoperite, pentru ca cei care au achiziționat bilete și abonamente la SYA (inclusiv donatorii de sânge) să îi poată vedea și auzi. Este o formă de respect pentru publicul AUTENTIC iubitor de spectacol de calitate, care înțelege eforturile care stau în spatele producerii unui asemenea eveniment. Toate categoriile de bilete și abonamente achiziționate se vor păstra. Vom reveni cu anunțarea datelor si locațiilor în care vor avea loc spectacolele. Vă mulțumim pentru susținere și înțelegere.
Cu deosebită considerație, Echipa SYA EXPERIENCE

În concluzie, festivalul vine cu ceva fresh pentru oraș, încercânc să aducă pe scena din Arad artiști multinaționali dintr-un spectru de genuri diferite, poate mai neconvențional pentru arădeni. Însă după cum spun și organizatorii, publicul poate fi educat, iar genul acesta de evenimente dă startul unei schimbări.

Categorie: Lifestyle
Etichete: Festivalul SYA Experience Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Zilele Lavandei de Vinga au ajuns la ediția a IV-a
Articolul următor
Ioan Crișan, fostul „primar pe viață” al comunei Vladimirescu, a murit la vârsta de 78 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie