Ungaria acuză Uniunea Europeană de șantaj pentru deblocarea fondurilor europene

ungaria
Distribuie:

Guvernul din Ungaria acuză Comisia Europeană de șantaj în contextul refuzului de a debloca fondurile europene. Controversele se amplifică pe fondul neînțelegerilor privind drepturile LGBTI, azilul pentru migranți și libertatea academică.


Guvernul din Ungaria sub conducerea lui Viktor Orban susține că UE încearcă să exercite presiuni pentru a impune respectarea normelor sale privind minoritățile sexuale și migrația, etichetând această abordare drept „șantaj”. Purtătorul de cuvânt al guvernului Zoltan Kovacs, a declarat că „Uniunea Europeană abuzează de fondurile europene pentru a forța o conformare la standardele sale.”

Disputa se concentrează pe o lege controversată din Ungaria, care interzice discuțiile despre homosexualitate în școli. Comisia Europeană contestă această lege considerând-o discriminatorie, în timp ce guvernul ungar insistă că are rolul de a proteja copiii și nu reprezintă o atitudine „anti-gay”. Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a avertizat că nu vor fi eliberate noi fonduri pentru Ungaria până când guvernul nu va aborda preocupările referitoare la drepturile LGBTI, azil și libertatea academică.


Guvernul ungar respinge aceste cerințe și afirmă că nu va face niciun compromis pe aceste teme.

În replică, Viktor Orban a insistat că Ungaria nu va deveni „o țară de migranți,” subliniind poziția sa fermă împotriva migrației.

Comisia Europeană a blocat fondurile europene pentru Ungaria, inclusiv cele din planul de redresare post-pandemie, ca urmare a divergențelor privind drepturile controversate. În timp ce o parte a fondurilor a fost deblocată în decembrie, tensiunile rămân în continuare ridicate, cu ambele părți menținându-și pozițiile în ceea ce pare a fi un impas politic și financiar complicat.


 

Categorie: Externe
Etichete: deblocare fonduri, Ungaria, uniunea europeana, viktor orban
Distribuie:
Articolul anterior
CĂDEREA POATE FI ȘI PE ORIZONTALĂ!… (5)
Articolul următor
Vicepreședintele ANAF, Costea Sandu, a fost demis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie